ثمرین


بخش ثمرين/ شهرستان اردبیل / اردبیل
بخش ثمرین یکی ازبزرگترین مناطق در شهراردبیل است. بخش ثمرین در ۱۶ کیلومتری شمال غربی شهرستان اردبیل در ارتفاع ۱۵۰۰ متری ازسطح دریا واقع شده است . ثمرین در موقعیت جغرافیایی به مختصات ۲۸ درجه و ۲۲ دقیقه و۲۳ ثانیه عرض شمالی و ۴۸ درجه و ۸ دقیقه و ۸ ثانیه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ واقع شده است.


معرفی[ویرایش]

بخش ثمرین یکی ازبزرگترین مناطق در شهراردبیل است.این بخش تعداد هفت مسجد دارد و به چهار محله تقسیم شده است به نام های: حسین آباد، یوخاری کوچه، پیر گولی واورته کوچهُُُ. این روستا مردمانی بسیار خونگرم ومهمان دوست دارد که متاسفانه به علت کمبود امکانات در گذشته بیشتر انها به تهران وکلانشهرها نقل مکان کرده اند. بخش ثمرین در ۱۶ کیلومتری شمال غربی شهرستان اردبیل در ارتفاع ۱۵۰۰ متری ازسطح دریا واقع شده است . ثمرین در موقعیت جغرافیایی به مختصات ۲۸ درجه و ۲۲ دقیقه و۲۳ ثانیه عرض شمالی و ۴۸ درجه و ۸ دقیقه و ۸ ثانیه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ واقع شده است. ثمرین دارای موقعیت و شرایط مساعد اقلیمی و استعداد و حاصلخیزی خاک از نواحی پر ارزش کشاورزی و دامداری و با غداری شهرستان محسوب شده و زیستگاه بسیاری از گونه های مهم گیاهی و جانوری استان می باشد . رشته کوه سبلان در غرب ثمرین و به فاصلۀ۱۸ کیلومتری آن قرار دارد . بلندترین قلۀ سبلان ۴۸۲۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و از بالای آن دریای خزر به خوبی دیده می شود . از لحاظ وضع طبیعی منطقۀ ثمرین کوهستانی توأم با ناهمواریهایی که روی آنها نسبتاً هموار است قرار دارد که اصطلاح پایکوهی اطلاق می شود . شیب کلی منطقه در حدود ۸% از طرف غرب به طرف شرق می با شد .

آثار تاریخی و دید نی[ویرایش]

۱- بقعۀ سلطان خواجه علی (ع) که در داخل بقعه قبر مقعلق به یکی از نوادگان امام هفتم ( ع) بوده و بنام خواجه علی مشهور است و در سال زیارتگاه هزاران مشتاق اهل بیت (ع) بوده و در منطقه از شهرت خاصی برخوردار است .
۲- سه اصله درخت جنگلی کهنسال که بر اساس نظریۀ محققین و کارشنا سان منابع طبیعی قد مت درختان بیش از هزار سال بوده و در استان منحصر به فرد می باشد یکی از این درختان به علت فرسودگی بیش از حد در حال نابودی است ولی دو اصلۀ دیگر زنده و سرسبز هستند، محیط یکی از درختان۱۵ متر و قطر آن ۵ متر و دیگری دارای محیط ۲۰ متر و قطر آن ۷ متر و ارتفاع آنها نیز حدوداً ۲۵ و ۲۰ متر میبا شد این درختان در محوطۀ بقعه سلطان خواجه علی (ع) قرار دارد .
۳- غار باستانی مربوط به دورۀ پارینه سنگی که معروف به سه اتاق (اوچ اتاق) می با شد، این غار در دل کوه توسط انسانهای اولیه کنده شده و زیستگاه انسانهای غار نشین بوده است. در داخل این غار سه اتاق تو در تو که یکی از آنها در وسط و دیگری در طرفین قرار گرفته است به همدیگر راه دارند، در داخل اتاقها جای تیشه ها به وضوح معلوم است طوریکه طاقچه هایی برای قرار دادن اشیاء نیز در آنها تعبیه شده است درقسمتی از داخل جایی برای دیده بانی و در محوطۀ زیرین غار نیز مکانی برای نگهداری احشام در نظر گرفته اند، پلکانی جهت رفت و آمد به درون بوده که در حال از بین رفتن می باشد .
۴- وجود چندین گورستان باستانی (قبل از اسلام) در داخل و خارج از «سومرین» که سنگ قبرها تراشیده شده و دارای علائم و خطوط مختلف هستند .
۵- مجسمه های سنگی بزرگ
۶- تپه های با ستانی
۷- باغات متعدد و بسیار زیبا از جمله با غهای کهنسال گردو
۸- آبشارهای متعدد
۹- آسیاب های قدیمی از نوع آبی
۱۰- هفت باب مسجد و چندین باب حسینیه
۱۱-وجود چشمه های با ستانی با سنگ نوشته های دور آن
۱۲- آرامگاه عارف و عالم فقیه و دانشمند شهیر شیخ عبدالله بحرالعلوم ثمرینی
۱۳- پیرهای ششگانه : پیرخاکی، پیرجنید، پیردره دزه، پیر دره ساگارتی، پیر زیکیرتو و پیر قلعه جوق
۱۴- ویرانه های آتشکده های زرتشتیان

منبع[ویرایش]

وبلاگ روستای بخش ثمرین



جعبه‌ابزار