رمنت


روستاي رمنت/ بابل / مازندران
روستای رمنت درشرق شهرستان بابل و به فاصله ۵ کیلو متری از مرکز شهر واقع شده است . رمنت طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ با وسعتی بیش از ۱۵۰۰ هکتار و تعداد خانوار ۹۳۲ و ۳۱۰۰ نفر جمعیت یکی از بزرگترین روستاهای این شهرستان می باشد.


معرفی روستا[ویرایش]

روستای رمنت درشرق شهرستان بابل و به فاصله ۵ کیلو متری از مرکز شهر واقع شده است . رمنت طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ با وسعتی بیش از ۱۵۰۰ هکتار و تعداد خانوار ۹۳۲ و ۳۱۰۰ نفر جمعیت یکی از بزرگترین روستاهای این شهرستان می باشد. رمنت از شمال به روستاهای لنگور و بیشه سر، از جنوب به روستای سلطان محمد طاهر و منصورکنده، ازشرق به روستاهای موزیگله، سلیمان کلا، و ملاکلا و از غرب به روستاهای آغوزبن ، محمود آباد و حیدر کلا منتهی می گردد.
تاریخچه :
ازلحاظ تاریخی این روستا دارای سوابق نسبتاَ طولانی بوده که تنها در کتاب ایران واسترآباد اثر (رابینو) از این روستا به نام "رامنت " نام برده شده است .
به گفته بزرگان محل زمانیکه منصوریان در منطقه بابل حکومت میکردند از آنجایی که این منطقه بسیار زیبا بود آن را رامنت یا (گلزار) نامیدند. به گفته ریش سفیدان محل تاریخ بوجود آمدن این محل به حدود سال ۱۰۰۰ هجری شمسی و قبل از آن برمی گردد.
نام اولیه این روستا "اِفرا اِنّون" بوده که "افرا" نوعی درخت است و "انون" به معنی آبندان می باشد.در آن زمان همه جای روستا از جنگل و آب بوده به همین دلیل نام اولیه روستا نیز از طبیعت گرفته شد.
جمعیت این روستا در ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال پیش حدود ۵۷ نفر بوده که به علت شیوع بیماری و با به مکان بهتری "رمنت کنونی" نقل مکان کردند . در سرشماری سال ۱۳۳۵ از این روستا به عنوان منطقه استراتژیک نام برده شد.
معرفی :
روستای رمنت در دوران جنگ تحمیلی ۳۱ شهید ، ۸۱ جانباز و ۴۰۰ ایثارگر به انقلاب اسلامی ایران هدیه کرده و درحال حاظر ۸۳۶ بسیجی فعال در این روستا حضور دارند. مجاهدت و ایثارگری مردم این روستا در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی هنوز و هنوز دراذهان مردم شهرستان بابل تداعی کننده رشادت های مردم این خطّه می باشد.
امروزه رمنت با ۸۰۰ هکتار زمین کشاورزی از نظر تولید برنج مقام بسیار بالایی دارد و بیش از ۳۲۰ هکتار آبندان در آن وجود دارد که علاوه بر آبیاری زمینهای کشاورزی هرساله از آن مقدار بسیار زیادی ماهی صید می شود.
-تیر آبندان با وسعت ۱۲۰ هکتار
-آبندان للار ۱۰۰ هکتا ر
-آبندان ارزچال ۸۰ هکتا ر
-آبندان اکبر شاه ۱۵ هکتار
آثار تاریخی روستای رمنت نیز شامل دو تپه باستانی که زمانی پادشاهان و خانها برای گردش و تفریح به آنجا می رفتند .
پروژه های عمرانی بسیار زیادی از جمله طرح هادی، برق ، آب ، گاز ، تلفن و ساخت مدرسه ، مزار شهدا . ورزشگاه، ساختمان بسیج و ... در روستای رمنت اجرایی شد که در بخش های دیگر وبلاگ به نحوه اجرای آنها خواهیم پرداخت.
اماکن مذهبی و تفریحی :
چهار مکان مقدس به نامهای " بی بی ساره خانم" ، "سید خدیجه "، " گاله سر تکیه (تکیه ای که سقفش با حصیر ونی درست شده است)" و "پیر تکیه امام حسین (ع) " در روستای رمنت وجود دارد که با وجود شش مسجد {۱- امام موسی کاظم (ع) ، ۲- امام حسین (ع) ، ۳- امام خمینی (ره) ، ۴- امیرالمومنین (ع) ، ۵- امام رضا (ع) ، ۶- ولی عصر (عج) } وشش تکیه این روستا نشانی از یایه های دینی ومذهبی مردم این روستا می باشند.
دیگر مناطق دیدنی روستای رمنت " درویش کَش "(درختان دوقلو) می باشد که به گفته ریش سفیدان محل دفن یک درویش می باشد. تصویر این مکان به همراه مزارع برنج واقعاً دیدنی و چشم نواز است .

منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای رمنت



جعبه‌ابزار