سازمان تبلیغات اسلامی


با حدوث انقلاب و پايه گذاری حكومت دينی، جمهوری اسلامی ایران شكل گرفت و آنگاه ضرورت ايجاد نهادها و ارگانهای كه بتوانند هر يك بنوعی مروج آرمانهای فرهنگی و دينی و باورهای فكری رهروان امام و پيروان اسلام در جامعه اسلامی باشند بصورت بی‌وقفه مدنظر مقامات ارشد كشور قرار گرفت.
در اين راستا ديری نپاييد كه با فرمان امام راحل نهادهای انقلابی يكی در پی ديگری شكل گرفتند و به انجام خدمات محوله مشغول گشتند.
سازمان تبليغات اسلامی از جمله نهاد هايي است كه با هدف اعتلای فرهنگ نغز و پربار اسلام راستين و تبلور حيات معنوی و تعيين و ترويج شاخصای اعتقادی، بنياد نهاده شد.
در طی سالهايی كه از فعاليت اين سازمان سپری شده است به اقتضا، نيازمنديهای مطرح در سطح جامعه و به تناسب سياست های كلی نظام اسلامی فعاليتهای اين سازمان دستخوش تغيير و تحول بوده است.
در گذشته اين سازمان توسط بزرگانی چون: آيت الله احمد جنتی، حجت الاسلام محمود محمدی عراقی، و قبل از آن توسط شورايی متشكل از: شهيد حقانی، شهيد شيرازی، آيت الله جنتی، آيت الله مهدوی كنی، آيت الله امامی كاشانی، اداره شده است.
پيرو تحولاتی كه لازمه وجودی يك نهاد پوياست، و با عنايت خاص مقام معظم رهبری، از سال ۱۳۸۰ هجری شمسی محورهای اساسی آموزش، تحقيق و پژوهش، نشر و گسترش فرهنگ و معارف اسلامی و انس با قرآن، با بهره‌گيری از ابزارهای جديد و فن آوری روز در سرلوحه فعاليت اين سازمان قرار گرفت. در همين راستا و با فرمان مقام معظم رهبري، طي حكمي در تاريخ سوم مهرماه سال ۱۳۸۰ حجت الاسلام و المسلمين دكتر سيدمهدي خاموشي به رياست اين سازمان منصوب گرديد.
نظر به اهميت و حجم برنامه‌هاي مدون و مصوب؛ و جهت اجرا دقيق و سريع اصلاحات مورد نياز تغيير و تحولات متعدد در ساختار سازمان آغاز شده و نيز، اقدام به تاسيس موسسات تخصصي صورت گرفته است.


عمده وظايف سازمان تبليغات اسلامي عبارتند از[ویرایش]

۱- سياستگذاري، برنامه‌ريزي، هدايت، سازماندهي، پشتيباني و نظارت بر تبليغات ديني- مردمي.
۲- زمينه‌سازي براي يافتن نيروهاي مومن و پيدايش تشكل‌هاي انجمن‌هاي اسلامي و جمعيت‌هاي مشابه و نظارت بر فعاليت آنها.
۳- تلاش در جهت احيا و اشاعه معارف، فرهنگ و تاريخ تشيع از همه راههاي ممكن، با تاكيد بر وحدت تمام مذاهب اسلامي و حراست از آن، با همكاري مراجع و نهادهاي ذيربط.
۴- تحقيق و بررسي در خصوص تبليغات سو و تهاجم فرهنگي دشمنان و شناسائي و تحليل ترفندهاي تبليغي عليه انقلاب اسلامي با هماهنگي ساير دستگاه‌هاي ذيربط و ارائه سياست‌هاي لازم در جهت خنثي‌سازي آنها و تنوير افكار عمومي.
۵- انجام مطالعات راهبردي و بررسي‌هاي كاربردي در زمينه نيازهاي فرهنگي اقشار مختلف جامعه بويژه جوانان و طراحي برنامه‌ها و شيوه‌هاي تبليغي نوين و اصلاح و احياي روش‌هاي سنتي در تبليغات اسلامي.
۶- تدوين و انتشار كتب و نشريات مناسب و ضروري به منظور معرفي فرهنگ و تمدن اسلامي، و تبيين مواضع انقلاب اسلامی و انجام پژوهش‌هاي لازم بويژه در زمينه نظام تربيتي و مباني سياسي، اقتصادي و فرهنگي حكومت اسلامي و حمايت از پژوهشگران متعهد.
۷- تلاش جهت هدايت افكار عمومي با استفاده از رسانه‌هاي همگاني و فعاليت مستقيم رسانه اي در صورت لزوم.
۸- شناسايي و معرفی آثار نمونه فرهنگی و هنری، افراد و شبكه‌هاي تبليغي- مردمي جامعه اسلامي و تهيه و عرضه فرآورده‌ها و آثار نمونه فرهنگی- هنری، در جهت ارائه الگوهاي مناسب هنرمندان متعهد و انقلابي و حمايت از آنان.
۹- برنامه‌ريزي، زمينه‌سازي و انجام اقدامات لازم براي هرچه فعال‌تر شدن افراد تاثيرگذار مانند: روحانيون، دانشگاهيان، معلمان و هنرمندان در جهت رشد فرهنگ اسلامي و مقابله با آثار نامطلوب فرهنگ‌هاي بيگانه.
۱۰- برنامه ريزي، نظارت و هماهنگي در برگزاري هرچه بهتر مراسم و شعائر انقلابي و ديني در كشور با مشاركت كليه نهادهاي مردمي و دولتي.
۱۱- همكاري با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌هاي دولتي و وابسته به دولت و نهادهاي انقلابي به منظور تعميق و گسترش فرهنگ و معارف اسلامي در محيط سازمان‌هاي دولتي و نهادهای انقلابی .
۱۲- تاسيس و اداره موسسات آموزشي و مراكز دانشگاهي در جهت تربيت مبلغان كارآمد و هنرمندان متعهد و مربيان ديني.
۱۳- تاسيس مراكز اطلاع‌رساني تخصصي، تبليغي و ديني.
۱۴- سازماندهي و اعزام مبلغ در سراسر كشور بويژه مناطق محروم با همكاري روحانيت و مردم.
۱۵- هدايت و حمايت انجمن‌هاي اسلامي و تشكل‌هاي اسلامي- مردمي و نظارت بر آنها.
۱۶- برنامه‌ريزي فرهنگي و تبليغي جهت علاقه‌مندان به فرهنگ فارسي در كشور با تاكيد بر خدمات متقابل اسلام و ايران، با همكاري و هماهنگي مراجع ذي‌صلاح. ۱۷- برگزاري كنفرانس‌ها، جشنواره‌ها و نمايشگاه هاي بين‌المللي مردمي در كشور به منظور تعميق و گسترش معارف اسلامي و فراهم كردن زمينه شركت هنرمندان و شبکه های تبلیغی- مردمی در كنفرانس‌ها، نمايشگاه‌ها و جشنواره‌هاي فرهنگي.
۱۸- انجام همكاري هاي فرهنگي- تبليغي با مراكز اسلامي و فرهنگي داخل كشور در راستاي اهداف سازمان و به منظور تامين ارتباط افراد و مراكز اسلامي و فرهنگي- مردمي براي تاليف قلوب آنان با هماهنگي ساير مراجع ذي صلاح.
۱۹- نظارت بر ترجمه متون ديني و تعيين ضوابط و مقررات مربوط به تهيه، ترجمه و انتشار اين متون جهت بهره برداري در كشور.
۲۰- نظارت بر چاپ و نشر قرآن كريم و انجام فعاليت‌هاي قرآني از طريق تربيت مربي، تدوين جزوات آموزشي، و همكاري با وزارتخانه‌هاي ذي‌ربط جهت گسترش آموزش و معارف قرآن كريم.

پیوندها[ویرایش]

سازمان تبلیغات اسلامی    



جعبه‌ابزار