صدقیان


روستاي صدقيان/ سلماس / آذربایجان غربی
روستای صدقیان در ۵ کیلومتری شمال شرقی شهرستان سلماس در استان آذربایجان غربی واقع شده است. طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت صدقیان ۹۵۰ نفر اعلام شد که در قالب ۱۹۷ خانوار زندگی می کنند. این روستا در طول جغرافیایی ۳۸ درجه و ۱۲ دقیقه شمالی و عرض ۴۴ درجه و ۵۰ دقیقه شرقی قرار گرفته است. این روستا از مرکز شهرستان ۵ کیلومتر فاصله دارد.


معرفی روستا[ویرایش]

روستای صدقیان در ۵ کیلومتری شمال شرقی شهرستان سلماس در استان آذربایجان غربی واقع شده است. طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت صدقیان ۹۵۰ نفر اعلام شد که در قالب ۱۹۷ خانوار زندگی می کنند. این روستا در طول جغرافیایی ۳۸ درجه و ۱۲ دقیقه شمالی و عرض ۴۴ درجه و ۵۰ دقیقه شرقی قرار گرفته است. این روستا از مرکز شهرستان ۵ کیلومتر فاصله دارد. به خاطر نزدیکی به شهر و کمبود بارش، آمار مهاجرت از صدقیان بسیار بالا بوده و امروزه بسیاری از طایفه ها و خانواده های اصیل از این روستا خارج شده اند. زبان گفتاری مردم روستا ترکی آذربایجانی و مذهب آن ها شیعه می باشد.
اساس اقتصاد صدقــیان بر پایه کشاورزی و دامپروری می چرخد. مهمترین محصول کشاورزی صدقیان هویج است که دارای مرغوبت بسیار بالایی بوده و عمده شهرت روستا هم به خاطر همین محصول می باشد. خاک روستای صدقیان از حاصلخیزی قابل قبولی برخوردار است و باغات سرسبز سیب هم در اطراف روستا دیده می شود. محصولات دیگری همچون چغندر، آفتابگردان، جو، گندم و یونجه نیز در این روستا کشت می گردد.
بررسی قدمت صدقیان: در زلزله اردیبهشت سال ۱۳۰۹ تقریبا تمامی روستا تخریب شده بوده است و امروزه هیچ بنای دارای ارزش تاریخی در صدقیان قـابل رؤیت نیست.
تپه صدقیان: تپه ای در قسمت شرقی روستا قرار دارد که قدمت آن به هزاره ی اول قبل از میلاد یعنی بیش از سه هزار سال پیش برمی گردد.
این تپه باستانی در سال ۱۳۸۵ با شمار ثبت ۱۷۶۷۶ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
مدرسه خســروپرویز صدقیان در سال ۱۳۳۰ تأسیس شده که این مسأله نشانگر اهمیت بالای علم آموزی در میان مردم صدقیان می باشد و قبل از این مدرسه هم تحصیل در مکتب خانه های سنتی رایج بوده و به ادعای کهن سالان روستا، میزان افراد با سواد در صدقیان با مردم خود شهر شاپور (سلماس کنونی) فاصله چندانی نداشته است.
مسجد امام حسین (ع) صدقیان: یکی از زیباترین و بی نظیرترین مساجد منطقه می باشد که همواره مورد پشتیبانی مالی مردم روستا قرار دارد و نذوراتی که تقدیم این مسجد می شود در زمینه های مختلف مورد نیاز روستا به کار می رود.

منبع[ویرایش]

وبلاگ روستای صدقیان



جعبه‌ابزار