امیرایوب
روستاي امير ايوب/
نورآبادممسنی /
فارسروستای امیرایوب در ۸۵ کیلو متری شهر نورآباد ممسنی قرار دارد و آخرین نقطه استان فارس به حساب می آید این روستا به روستا های پهون جلیل و دشت و دیلگون و طسوج منتهی می شود این روستا دارای آب هوای بسیار خوب و معتدل و مردمانی خون گرم ودلسوز ومهمان نواز می باشد.
معرفی روستا[ویرایش]
روستای امیرایوب در ۸۵ کیلو متری شهر نورآباد ممسنی قرار دارد و آخرین نقطه استان فارس به حساب می آید این روستا به روستا های پهون جلیل و دشت و دیلگون و طسوج منتهی می شود این روستا دارای آب هوای بسیار خوب و معتدل و مردمانی خون گرم ودلسوز ومهمان نواز می باشد.
محصولات روستا[ویرایش]
این روستا دارای محصولات کشاورزی جو، گندم، نخود، عدس(گندی)، خیار(بالنگ)، تماتم و بادمجان، کدی و ....و محصولات باغی: سیب، انا، گردو، انگور، هلو زردآلو، شفت آلو، گلابی و .... می باشد.
جمعیت روستای امیرایوب حدود ۴٠٠ نفر در قالب یکصد خانوار بوده که در فصل تابستان به دلیل هوای مطبوع و دلنشین و نسیم دلنواز بونو به ۷۰۰ نفر نیز می رسد. این روستا دارای یک مدرسه راهنمایی و یک مدرسه ابتدائی است (که متأسفانه مدرسه راهنمایی از سال ۱۳۸۶ تا کنون به دلایل مختلف از جمله کمبود دانش آموز تعطیل است) ودارای امکاناتی نظیرآب، برق، تلفن، جاده آسفالته و پوشش ماهواره ای تلویزیونی است و اخیراً هم طرح پرورش ماهی خوشبختانه در دست اقدام است.
رودخانه معروف این روستا دو رود به نامهای رود سور(شور) و رود شیرین می باشد که رود شور از ارتفاعات کوه ساورد و دیلگون سرچشمه میگیرد ورود شیرین از منطقه طسوج ضلع شرقی کوه ساورد سرچشمه گرفته و در نزدیکی روستای امیرایوب در منطقه ای بسیار باصفا به نام دو رووه (سه گدار) به هم متصل شده و بعد از عبوراز مناطقی مانند سرآستانه (سراسخونه) و اشکفت شاه و....به دریای خلیج فارس می ریزد جالب اینکه فقط یک نوع ماهی (ماهین) بسیار خوشمزه احتمالا قباد در این رودخانه ها وجود دارد که متأسفانه در سالهای اخیر به دلیل صید بی رویه و وجود موتور برقهای علیسین و خداکرم دیگر اثری از ماهی دیده نمی شود.
تنگ رود مرغزاری بسیار با صفا و دلنشین بوده و دارای چشمه های متعدد و زیبایی بوده که در فواصل کوتاه در کنار رود شیرین از دل زمین می جوشند و تفرجگاهی مناسب برای گردش می باشد.
ازحیوانات اهلی این روستا می توان به گاو، بز، اسب و الاغ نام برد.
جاذبه های گردشگری[ویرایش]
از جاذبه های گردشگری این روستا می توان به منطقه تنگ رود، مالچه، پرشکفت، نر وول، کنگلک، گوصحرا، پسکل و کوه های سر به فلک کشیده بونو و زرآورد اشاره کرد.
منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای امیر ایوب