برمازارم رود
وقعیت روستای برما:
روستای برمازارم رود یکی ازهزاران روستاهای کشورایران واقع دراستان
مازندران ، بخش
هزارجریب نکا میباشد.برما زارم رود در۶۵کیلومتری جنوب شرقی شهرشتان نکا درمیان جنگلهای انبوه ودردامنه ی رشته کو ههای البرزقراردارد.که ازشمال به روستای
لوجنده وجنوب به روستاهای
آکرد و
چناربن و شرق به روستای
نوده وغرب به روستای
فریمک متصل میباشد.وهمچنین سه کوه معروف سردره درشمال شرقی و کوه قلدوک درشمال غربی و کوه کمرپشت در غرب به این روستا طراوط و زیبایی خاصی بخشیده است.ارتفاع این روستا از سطح دریا۱۵۴۰مترمیباشد .که این امرباعث شده که برما زارم رود درمیان ۴۰ روستای بخش مرکزی در بالاترین سطح ارتفاع قرار داشته باشد.که همین امر باعث شده تا در فصل بهارو تابستان آب و هوا و طبیعت روستا بسیاردلنشین باشد.
شرح حال وعلت نامگذاری برما[ویرایش]
روسیتای برما در ۶۵کیلومتری شهرستان نکا،که فاصله آن از جاده اصلی روستاهای منطقه هزارجریب تا محل ۵کیلومترمیباشد.وکاملا جاده کوهستانی شن ریزی شده میباشد.خود روستا در ارتفاع ۱۵۴۰متری ازسطح دریا قرار دارد.یکی از خوش آب و هواترین روستاهای منطقه از نظر جنگل و کوه ویکی از زیباترین جاذبه های گردشگری را دارا میباشد.
کل زمینهای کشاورزی روستاه حدود ۴۰۰هکتارمیباشد ،که همین امر باعث شده تا فاصله روستا از هر چهار طرف به جنگل زیبا و سربه فلک کشیده خیلی ناچیز باشد.
علت نامگذاری این روستا را به برما طبق تحقیقی که این جانب
[۱] در سال ۷۳ازبزرگان محل و منطقه انجام دادم قدمت روستا به بیش از هزارسال برمیگردد.که سنگ نوشتهای روی سنگ قبر مشخص کننده این قضیه میباشد.و این روستا در ان زمان بالای چندین روستا را شامل میشد ،که بدلیل بیماری و مرگ و میرهای آن زمان روستا تجزیه شد .و مردم به نقاط مختلف پراکننده شدند.به خاطرمسلمان بودن مردم آن زمان چون دوران جاهلیت هم وجود داشت و حاکمان فاسد هم شروع به کشتنن و به شهادت رساندن معصومین و امامزادگان می پرداختند،درنتیجه امامزادگان تنها راه چاره را پناه بردن به سمت کوهستان و روستاهای آن منطقه که مردمان شعیه و مسلمان داشت .را میدانستند وقتیکه امامزادگان به آن مناطق میرفتن حاکمان ظالم به دنبالشان میرفتن وآنها را به شهادت میرساندند.مردمان برما با دیدن آن صحنه دلخراش به سر و سینه میزدن و با آه ناله شعار وای برما وای برما را ازخود سرمیدادن ، واین شعار وجهه تسمیه ای شد برای نام عزیز برما البته ناگفته نماند وجود مبارک امامزاده سه تن برما خود میتواند اثبات کننده این امر باشد. وازطرفی چون منطقه ما در مجاورت رود زارم قرار دارد ، شد برمازارمرود.
نظردوم اینکه چون برما کلمه عربی بوده دراصل( پرماء)یعنی پرآب بوده،چون درزبان عرب حرف پ وجود ندارد بجای آن حرف ب گذاشتند البته باید بیشتر تحقیق شود.اینجانب در حد توان خود این تحقیق را انجام دادم و دست کسانیکه ،علت دیگری را عامل شکلگیری نام برما میدانند، را میبوسم و میخواهم بیایند و به کمک همدیگر روستای خودمان را به جهان و جهانیان معرفی کنیم
جمعیت روستا[ویرایش]
روستای برما درحال حاظردارای ۴۵خانوارو۱۸۶نفرجمعیت میباشد.که شغل اصلی آنها کشاورزی و دامپروری میباشد ،وبدلیل فقدان شغل اکثریت جوانان بعداز ازدواج محل را ترک و به شهرها نقل مکان میکنند .که این قضیه برای روستا نگران کننده است .
البته محصورکردن جنگل از طرف مسئولین مربوطه دراین امر دخیل بوده است .لازم بذکراست که الان چند سالی هست بدلیل خوش آب و هوا بودن روستا ساخت سازهای مسکونی ویلائی باعث مهاجرت فصلی مردم بخصوص در فصل بهاروتابستان میشود.از مسئولین محترم مملکتی و استانی خاهشمندیم یه فکری به حال شغل جوانان و جاده روستا بکنند.
جاذبه گردشگری[ویرایش]
روستای برما بخاطراینکه دراتفاع بالا و میان رشته کوههای البرز ازیک طرف وقرار داشتن سه کوه معروف سردره وکمرپشت وقلدوک و جنگلهای بکرو دست نخورده از طرف دیگر باعث شده تا برما دارای چشم انداز زیبا و جاههای دیدنی مثال زدنی داشته باشد.معروفترین آنها آبشارعالی لسکدارمیباشد که داخل جنگل ودر جنوب برما واقع شده جوشش آب در سرچشمه حدود شش اینچ و ارتفاع آبشاربه هشت الی ده مترمیرسد .
وجود زمین مسطح یک هکتاری و درختان بلند افرا و طوسکا وانجیلی طراوت خاصی به آبشار داده و این امرباعث شده هرساله هزاران نفراز آن دیدن کنند.درزمان قدیم مردمان محل آن را به نام محلی (گوکاشون،گکاشون)هم میخواندن واعتقاد خاصی داشتند.مثلا هروقت که هوا خراب میشد و به زودی خوب نمیشد میرفتن سرچشمه شمع روشن میکردن تا اینکه هوا خوب شود ومیگفتن آدم ناپاک نباید به آنجا برود ،وعلت خرابی هوا را رفتن آدم ناپاک میدانستن ولی امروزه بخاطرعوض شدن مد و فرهنگ این قضیه کمرنگ شده و کمترجوانی از آن آگاه هست.چشمه معروف دیگر ملکمید سنگ هست به گفته بزرگان و اطبا آب طبی معروف است .ویران کننده سنگ کلیه و مثانه و ثیقل دهنده ظروف و سماور.
آب این چشمه به اتفاق اهالی محل ازپنج کیلومتری داخل جنگل به محل آورده و در منزل مردم لوله کشی شد. چشمه دیگر جرجری و ولگ چشمه و فک چشمه وسنگ چشمه ولاغرچشمه و مرس شل چشمه وگرمندان چشمه ومهدی پیش چشمه ووقفی چشمه وللخل چشمه ومرض بن چشمه میتوان اشاره کرد .که هرکدام طراوت و زیبائی خاص خودشان را دارند.ازجنگلهای معروف و زیبا میتوان به طوساشلی ، چچکام،کمرپشت،پی دیم،کچب کش،سردره،کل للی خانه سری،سرنگ بنه سر،لی لم،خرس لی،چکی جار،میان دره و نسم اشاره کرد . این جانب ان شاالله در فرصت مناسب عکسهای جالب از تمام نقاط یاد شده خواهم گرفت ودرتصویرروستای برما زارمرود خواهم گذاشت تا مردم عزیزو مهربان بیشتربا آنها آشنا شوند به امید وعده داده شده.یا حق
علم و فرهنگ[ویرایش]
روستای برما از زمانهای قدیم به خاطر شرایط اقلیمی مناسب از یکطرف،زندگی کردن بزرگانی همچون حاج باباجان طاهری ازطرف دیگر که در منطقه هزارجریب از عزت و احترامی خاصی برخوردار بود.و بخاطر ایشان سران قبال و بزرگان و روحانیت که از شهرو منطقه به برما می آمدند روستا را برآن داشت تا در زمینه علم فرهنگ فعالیت نماید .
در برما مکتب خانه دایر بود و به مردم قران و عمه جزء یاد میدادند.و امروزه هم در برما علم و فرهنگ رونق فراوان دارد و جوان عزیز در تمام رشته ها از قبیل مهندسی مکانییک و عمران ،شیمی و فیزیک وریاضی، مهندسی کشاورزی و دامپروری،الهیات و فارسی و علوم قرآنی ، علوم سیاسی و حقوق و غیره دانشجوو فارغ التحصیل دارند.یادم میاد ۲۰سال پیش شاید در منطقه هزارجریب فقط یک روحانی وجود داشت ، واگرکسی فوت میکرد کار مشکل میشد ، ولی امروزه فقط در برما بیش از ۸روحانی وجود دارد. بطورکلی برما در تمام زمینه پیشرفت داشته است حتی بافت مسکونی روستا خیلی تحول داشته و اکثریت ساختمانها بصورت ویلائی و جدید شده.لوله کشی آب و تلفن و غیره در روستا انجام شد.
مشکلات روستا[ویرایش]
فقط این روستا از نظر جاده و شغل جوانان مشکل دارد از مسئولین مملکتی و استانی خواهش میکنم .که کمک کنند ،تا مشکل روستا حل شود .
امكانات اين روستا[ویرایش]
اين روستا داراي يك مدرسه ابتدايي به نام شهداي برما ويك مسجد(به نام مسجد حضرت ابوالفضل عليه السلام)وهمچنين داراي يك خانه بهداشت است.
•آب اين روستا توسط مردم زحمت كش برما به زحمت توسط لوله هايي از چند چشمه گرفته شده وبه خانه هاي همه ي مردم روستا منتقل شده است.
•امتياز برق
•تلفن
شرحي از طبيعت،آب و هوا و مكان هاي ديدني اين روستا:
روستاي برما زارمرود در دامنه ي كوه واقع شده و داراي طبيعت بسيار زيبا و ديدني و همچنين آب و هوايي عالي است.
و داراي مكان هاي تفريحي و ديدني جالب و زيبا است. مانند:آبشار و چشمه آب معدني ي لسكه دار، چشمه ي آب معدني مركميد سنگ و چشمه هاي آب معدني ديگر ... و همچنين داراي يك معصوم زاده كوچك است.
شكل جمعيت برما زارم رود:
جمعيت برما زارمرود صعودي بوده و هر ساله به جمعيت روستا اضافه مي شود ، عمدتاً اين شكل جمعيت تازه ثابت نبوده و خانه و ويلا هايي كه ساخته شده كه براي گذران اوقات فراغت و.. .مي باشد.و اكثريت جمعيت روستا در فصل هاي بهار و تابستان شكل مي گيرد كه به خاطر مردمان مهمان نواز اين روستا وآب و هواي ناب و عالي اين روستا و همچنين به علّت مكان هاي تفريحي جالب و ديدني اي است كه مردم را وادار به سفري كوتاه و به خاطر ماندني به اين روستاي زيبا مي كند.
و يكي ديگر ازعلت شكل كثير جمعيت را ايام محرم (تاسوعا و عاشورا) تشكيل مي دهد.
مردمان روستا[ویرایش]
مردمان اين روستا مردماني متديّن و مهرباني هستند،كه ضمن كار وتلاش زياد به اصول مذهب خويش پايبندند،و هر ساله ايام محرم را با جمعيت تحسين برانگيز براي يك روستا عزاداري و اطعام دهي در مسجد مي كنند.
در ايام محرم دسته هايي از عزا داران از روستاهاي اطراف مي آيند و مردمان مهربان اين روستا به نحو احسن از عزاداران پذيرايي مي كنند و همچنين از اين روستا به روستا هاي اطراف دسته هاي عزا دار مي رود.
يكي ديگر از شكل آداب مذهبي اين روستا افطار دهي در ايام ماه مبارك رمضان است.
[۲] منبع[ویرایش]
سایت روستاهای ایران ۱. | ↑ مصطفی طالبی |
۲. | ↑ http://www.iranvillage.ir/article-۲۶۲۹--۰-۰.html |