جندابه
روستاي جندابه/اصفهان/
اصفهانروستای جندابه روستایی کوچک و زیبا با جمعیت ۳۹۱ نفر و ۱۱۰ خانوار که در سال ۸۵ آمار گرفته شده و رو به افزایش است . در روزهای ویژهای، مانند ایام محرم و ایام نوروز عدۀ بسیار زیادی از جندابه ای ها از تهران و اصفهان در جندابه، گرد هم میآیند و گاه این اجتماع به بیش از ۱۰۰۰ نفر بالغ میگردد.این روستا در شرق اصفهان در شمال شهر«تودشک» کیلومتر ۹۵ جاده اصفهان نائین در جاده فرعی ۵ کیلومتری و قبل از گردنه «ملا احمد» قرار گرفته و جزو منطقۀ کوهپایه ای می باشد. این روستا در دامنه کوهپایه ای کوههای سنگ زبر و لاچولی قرار دارد.
معرفي روستا[ویرایش]
روستای جندابه روستایی کوچک و زیبا با جمعیت ۳۹۱ نفر و ۱۱۰ خانوار که در سال ۸۵ آمار گرفته شده و رو به افزایش است . در روزهای ویژهای، مانند ایام محرم و ایام نوروز عدۀ بسیار زیادی از جندابه ای ها از تهران و اصفهان در جندابه، گرد هم میآیند و گاه این اجتماع به بیش از ۱۰۰۰ نفر بالغ میگردد.این روستا در شرق اصفهان در شمال شهر«تودشک» کیلومتر ۹۵ جاده اصفهان نائین در جاده فرعی ۵ کیلومتری و قبل از گردنه «ملا احمد» قرار گرفته و جزو منطقۀ کوهپایه ای می باشد. این روستا در دامنه کوهپایه ای کوههای سنگ زبر و لاچولی قرار دارد.
از قدمت روستا اطلاع دقیقی در دست نیست ولی از بقایای اجسادی که در حفاریهای گورستان و جنب مسجد در چند سال پیش به دست آمده چنین به نظر میآید که گبری یا زرتشتی بوده اند و این نشان می دهد که از قبل از اسلام نیز در این منطقه سکونت وجود داشته است همچنین با توجه به آسیاب آبی که در آنجا وجود دارد قدمت آن بیش از این تخمین زده شده است .
وجه تسمیه خاصی که بزرگان روستا می توان گفت این است که نام روستا از وجه « چند آبه» به خاطر وجود چند چشمه آب در روستا گرفته شده که به مرور زمان به «جندابه» تغییر پیدا کرده است.
روستای جندابه از امکانات و خدمات بالایی برخوردار است به طوری که در زمینه خدمات تجاری، اداری، درمانی،مذهبی و صنعتی به ۱۵ روستای تحت حوزه خود خدمات رسانی می کند.نام این روستاها عبارتند از:
برزآبد- شیرآباد- سنگ زبر- دولت آباد- سرخی- خیر آباد- دستگرد- کی- شمس آباد- پردز- مزرعه نورالله- مزرعه نو-مهر آباد- مهدی آباد- عشق آباد.
روستاهای خان آباد و ممباشی که در طرح هادی مصوب سال ۸۶ ،جزو محله های روستای جندابه به شمار می رود.
مردم روستای جندابه خونگرم و مهمان نوازند و اغلب کارگر و کارمند و کشاورز و به طور کلی زحمتکش هستند که از قشر متوسط و ضعیف جامعه محسوب می گردند. از محصولات مهم آن میتوان به انواع غلات، گردو، بادام، توت، شلغم ، انگور و زعفران اشاره کرد. گرایش به کشت زعفران و گیاهان دارویی در این روستا در چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است. فاصله روستا تا شهر تودشک ۵ کیلومتر و آسفالته می باشد. در روستا مهد کودک گلها و دبستان وحدت وجود دارد و برای ادامه تحصیل به شهر تودشک می روند. روستا دارای شورای اسلامی ، دهیاری ، مخابرات ، بهداری ، قرض الحسنه ، دفتر فروش نفت ، نانوایی ، چهار تا سوپری ، ابزار آلات فروشی ، لوله کشی آب و برق ، دفتر تاکسی قائم ، دفتر خدمات فرهنگی و مسجد جامع است که بسیج برادران وخواهران و کتابخانه عمومی در مسجد فعالیت دارند.
منبع[ویرایش]
سایت روستای جندابه