جولرستان


روستاي جولرستان/اصفهان/ اصفهان
روستای جولرستان در دو کیلومتری شهر اصفهان و پنج کیلومتری شهرستان فلاورجان در حاشیه اتوبان ذوب آهن قراردارد و با روستاهای کرسگان وحسین آباد و موسیان همسایه میباشد...


موقعیت[ویرایش]

روستای جولرستان در دو کیلومتری شهر اصفهان و پنج کیلومتری شهرستان فلاورجان در حاشیه اتوبان ذوب آهن قراردارد و با روستاهای کرسگان وحسین آباد و موسیان همسایه میباشد.از نظر جغرافیائی در موقعیت مدار ۳۱ درجه عرض شمالی و ۵۲ درجه طول شرقی در مدار کره زمین قراردارد.
این روستا از شمال به رودخانه زاینده رود وجزین واحمد آباد، از جنوب به موسیان، از شرق به کرسگان و اتوبان ذوب آهن و شهرجدید ابریشم و از غرب به روستای حسین آباد منتهی می شود. ضمن اینکه روستاهای حسین آباد، کرسگان وجولرستان با توجه به رشد جمعیت وساخت وسازهای جدید درحال حاضر بهم متصل و با یک نگاه از ارتفاع بالا یک محل مشاهده میشود .
جمعیت این روستا در سرشماری سال ۱۳۸۰ بالغ بر ۲۷۵۰ نفر بوده که حدود ۶۲۰ خانوار میباشد.
آب وهوای این روستا بخاط عبور رودخانه زاینده رود از شمال و شمال غربی در فصول مشابه شهر اصفهان میباشد.


قدمت تاریخی[ویرایش]

این روستا حدود چهارصد سال پیش با چهار خانواده در قلعه ای به نام قلعه بخت شکل گرفته و پس از آن هر چند سال خانوارهای بیشتری به این روستا مهاجرت نموده اند در حال حاضر اثری از این قلعه نیست وتخریب شده وساختمانهای جدید جای آن را گرفته است. تقسیم آب زمان شاه عباس و شیخ بهائی با ساخت لتها برای این روستا وروستاهای حسین آباد وموسیان که بقایای آن هنوز موجود است گویای قدمت تاریخی این روستا میباشد نام اصلی این روستا جولرستان است که فکر میکنم از زمان پادشاهی شاه عباس نهاده شده است.
در سالهای ۱۲۰۰تا ۱۳۱۰ وبا ورود شیوخ و روحانیون عالیرتبه واحداث باغهای گل محمدی در طول چندین سال وتولید گل و گلابگیری نامهای گل آور، گاراور، وگالاور را روی آن نهاده اند که جنبه ثبتی ندارد هنوز هم منطقه ای به نام باغ شیخ سر زبانها هست که متاسفانه هنوز هم بعضا از آنها یاد میکنند لیکن خبری از گل در این روستا نیست وبندرت در بعضی از منازل قدیمی بقایای آنها مشاهده میشود.
ساکنین این روستا را بومیان اصلی یعنی فامیلهای قنبری فعلی تشکیل داده اند که حدود چهارصد سال از آن میگذرد در سالهای اخیر یعنی از سال ۱۳۰۴ شمسی به این طرف اقوام مختلف دیگری به این روستا برای امور کشاورزی عزیمت کرده اند مثل اقوام رضائی از دینان، اقوام حفیظی از درچه، اقوام زمانی از سودرجان، فامیل محمدی از کرتمان، و یکدسته از فامیل رضائی از گز وبرخوار و فامیلهای خلیلی ، براتی، ترکی، قاسمی و.... از محلهای دیگری به این روستا کوچ کره اند وساکنین این روستا را تشکیل داده اند.
یاد آور میباشد فامیلهای رضائی که از گز وبرخوار به این روستا آمدند حرفه اصلیشان حفر کانال وقنوات بوده وبه همین منظور و کشت و زراعت جهت اربابان آمدند وساکن شدند به همین جهت نام طایفه مقنیها را روی آنها نهادند و اکنون هم بر سر زبانها است.
در حال حاضر با توجه به رشد جمعیت وکم آبی، زمینهای کشاورزی در حال تغییر کاربری است واکثرا تبدیل به خانه مسکونی و باغ شخصی شده است . کشاورزان در حال حاضر ۳۵% جمعیت را تشکیل داده اند بقیه ساکنین کارگر، کارمند هستند که در ادارات وسازمانها وکارخانجات مشغول بکار هستند.
ساکنین این روستا ۹۰% با سواد هستند و در بیرون از روستا در ادارات وسازمانها وارگانهای شهر اصفهان، فلاورجان، شرکت ذوب آهن و شرکت فولاد مبارکه( از بزرکترین کارخانه های فولاد سازی خاورمیانه) ودهها شرکت دیگر مشغول بکار هستند.


اقتصاد روستا[ویرایش]

در آمد ۳۵% از ساکنین این روستا از تولید محصولات کشاورزی بدست می آید ومابقی از طریق شغلهای آزاد که شامل ترابری سنگین و سبک وکارهای فنی آزاد وکار در کارگاههای جنبی روستا وسایر نقاط استان و بخشی هم از طریق کار در ادارات بخش دولتی و خصوصی تامین میشود. در این روستا کارگاه صنعتی وجود ندارد که بتوان در آن ایجاد اشتغال نمود جوانان و جویندگان کار در این روستا باید برای بدست آوردن کار مناسب با سایر نقاط استان بروند وبرای خد کاری دست وپا نمایند که این هم باتوجه به تورم بازار کاری بس دشوار است نرخ بیکاری در این روستا حدود ۲۲% میباشد.بطور کلی مردم این روستا ثروتمند نیستند که بتوانند در امور عمرانی روستا کمک کنند در نتیجه منتظر تصمیمات دولت و تخصیص بودجه برای عمران هستند.


کشاورزی و دامپروری[ویرایش]

کشاورزی در این روستا مثل سالهای قبل از انقلاب نیست ودر حال رکود است در حال حاضر محصولاتی از قبیل برنج، سیب زمینی، بادمجان، هویج، چغندر لبو، شلغم کشت میشود.
تنها مرکز دامپروری مربوط به دامپروری دکتر برجیان است که در جنوب غربی این روستا قرار دارد که بجز بوی بد و آلودگی محیط زیست چیزی برای مردم این روستا و دو روستای همجوار به ارمغان نمی آورد.


عمران روستا[ویرایش]

از نظر عمرانی ودر مقایسه با دیگر روستاها وشهرکها چندان توجهی به آن نشده علیرغم نزدیکی به چند شهر مثل اصفهان، فلاورجان، ابریشم وکلیشاد متاسفانه هنوز وضع مطلوبی ندارد نیاز به عمران اساسی دارد که باز هم متاسفانه از طرف فرمانداری شهرستان فلاورجان (شاید بخاطر عدم تخصیص بودجه کافی به استان و شهرستان) به آن توجه نمی شود هنوز با توجه به تراکم جمعیت در این روستا ودو روستای همجوار که جمعیتی بالغ بر ده هزار نفر را شامل میشود، سرویس عمومی ایاب وذهاب و دسترسی سریع به شهر را ندارد و مردم مجبور هستند با سرویسهای مینی بوس شهرستان فلاورجان بین راهی در جوار اتوبان ذوب اهن به اصفهان که دائما پر ازدحام هم هستند رفت و آمد کنند(که از نظر شرعی هم اشکال دارد زنان در وسط مینی بوس بایستند و مسافت پنج کیلومتری را تا اصفهان طی کنند) ویا از اتومبیل شخصی با توجه به شرایط سهمیه بندی سوخت استفاده کنند. لازم بذکر است بگویم مردم این روستاها ۹۰% از خرید و یا کارهای دیگرشان از جمله تفریح واستفاده از پارکها ومراکز تفریحی وغیره را (بجز کارهای کشوری ولشکری مرتبط با تابعیت در فلاورجان) درشهراصفهان انجام می دهند.
سیستم فاضلاب شهری برای جمع آوری فاضلاب که از اهم واجبات در عمران در محل هست بی بهره ایم واین مشکل نه تنها برای روستا، بلکه باعث آلوده شدن آبهای سطحی منطقه ورودخانه زاینده رود که از کنار روستا میگذرد شده است.
نیاز به ایجاد یک پل روی رودخانه زاینده رود جهت ارتباط مردم این روستا ودو روستای دیگر با شهرستان درچه بشدت احساس میشود پیگیری زیادی هم تاکنون انجام شده ولیکن مسئولین استان دنبال گزارش و توجیه اقتصادی هستند واقدام مثبتی تاکنون انجام نشده است.


مذهب[ویرایش]

دین رسمی این روستا اسلام و مذهب ان شیعه میباشد مردم این روستا زن ومرد همه مسلمان واعتقادات مذهبی بالائی دارند. در زمان جنگ ودفاع مقدس جنگ جویان زیادی به جبهه ها عازم شدند وتا اخر دفاع کردند قریب ۳۶ شهید ومفقد الاثر به انقلاب تقدیم نموده که در بین روستاهای استان اصفهان رکورد دارد . فرماندهانی همچون سردارطلبه شهید محمود قنبری(فرمانده واحد تخریب لشکر مقدس امام حسین ع ) وسردار شهید حاج محمد علی رضائی(فرمانده خدمات مهندسی لشکر نجف اشرف) را در را دفاع مقدس تقدیم انقلاب نموده است.


بهداشت روستا[ویرایش]

وجود مرکز خدمات بهداشتی در این روستا باعث گردیده که مردم از امکانات آن در جهت بهداشت فردی واجتماعی استفاده کنند و همگام با سایر نقاط کشور در امر بهداشت قدم بر دارند.


امکانات روستا در حال حاضر شامل[ویرایش]

این روستا در حال حاضر دارای امکاناتی شامل برق، گاز، تلفن،آب چاه میباشد. همچنین دارای خانه بهداشت، دبستان پسرانه، دبستان دخترانه، مدرسه راهنمائی دخترانه، دبیرستان دخترانه، صندوق قرض الحسنه، انجمن خیریه چهارده معصوم، مسجد جامع، مسجد در حال ساخت صاحب الزمان، دهیاری و دفتر خدمات ارتباطی وپست، مهد کودک، دارالقران میباشد.

نیازهای عمرانی روستا[ویرایش]

نیازهای عمرانی و اساسی روستا شامل : فرهنگسرا،کتابخانه، یک شعبه از یکی از بانکهای کشور ، پارک کودک ونوجوان، مرکز تفریحی ، مجموعه اسباب بازی کودکان، سالن نمایش وهمایش، اتوبوس ایاب وذهاب شهری، تاکسی شهری ، زمین ورزشی مناسب، کلینیک پزشکی با امکانات لازم،سیستم فاضلاب شهری میباشد که ضروری و از نیازهای به حق ومسلم مردم میباشد.
از همه مهمتر نیاز به شهر شدن وتشکیل شهرداری در این سه روستا مشهود است و لازم است مسئولین استان اقدامی در این زمینه بعمل آورند.

منبع[ویرایش]

پایگاه خبری روستانیوز



جعبه‌ابزار