دارغیاث
روستاي دارغياث(زنگبار)/
بیجار /
کردستانروستای دارغیاث جزء استان کردستان و از توابع شهرستان بیجار (گروس) است. دارغیاث در فاصله ۲۴کیلومتری شهر بیجار و در مسیر جاده قدیم بیجار همدان واقع شده است. هم اکنون روستای دارغیاث دارای ۸۰ خانوار و جمعیتی نزدیک به ۳۰۰نفر را دارا می باشد. مکان روستای دارغیاث به دلایلی نامعلوم درصده ههای گذشته جابجاشده است.
معرفی روستا[ویرایش]
روستای دارغیاث جزء استان کردستان و از توابع شهرستان بیجار (گروس) است. دارغیاث در فاصله ۲۴کیلومتری شهر بیجار و در مسیر جاده قدیم بیجار همدان واقع شده است. هم اکنون روستای دارغیاث دارای ۸۰ خانوار و جمعیتی نزدیک به ۳۰۰نفر را دارا می باشد. مکان روستای دارغیاث به دلایلی نامعلوم درصده ههای گذشته جابجاشده است. آثاربجامانده از قبرستانهاوخانه های اطراف محل کنونی دارغیاث و حرفهای که نسل به نسل به ما رسیده است گویای این مطلب است. گویند در اطراف روستای دارغیات شهری آباد و زیبا به نام زنگبار وجود داشه. روستای دارغیاث در دوران قاجار ۱۳۳۳هجری قمری به علت گرانی محلکی که درمنطقه رخ می دهد (سال مشهوربه سال۱۶ قران) این گرانی باعث ویرانی منطقه و همچنین از بین رفتن بیشتر مردم روستا شده است.
اکثر مردم دارغیاث از طایفه سادات موسوی (گروس) بوده اند که از نظر حسب و نسب از جمله سادات صحیح انسب هستند که به امام جعفر صادق میرسند. امروزه خانواده های غیاثیان - بیات غیاثی -بیاتیان - میراقایی - ابراهیمی - را شامل می شود. روستای دارغیاث جزء اولین روستاهای بود که مدرسه در آن احداث وافتتاح شد(بین۱۳۱۵تا۱۳۲۵). و قبل ازآن نیز مکتب خانه های وجودداشه .این خود نشان دهنده این است که روستای دارغیاث یکی از مهمترین روستاهای منطقه گروس بوده است. زبان مردم دارغیاث کردی گروسی می باشد که شباهت زیادی به گویش کرمانجی(گویش ایلام وکرمانشاه) دارد.
دارغیاث از جمله روستاهای است که در گذشته در بافت قالی شهرت خاصی داشه است و خریداران بسیاری را به خود جذب می کرده. در حال حاضر منبع درآمد مردم از راه
کشاورزی و
دامداری است.
این روستا از بعد تفریحی دارای مکان های دیدنی زیادی است از جمله آنها می توان به سراب دارغیاث اشاره کرد. این مکان در حدود ۱۵ هکتار می باشد که در قدیم الایام منبع اصلی درآمد مردمان روستا بود. این مکان سرسبز مشتمل بر باغات انگور، درختان میوه ( زردآلو - سیب - بادام - سنجد و ... ) و رودخانه ای که از وسط آن می گذرد، می باشد.این طبیعت سرسبز هر سال بخصوص در فصول بهار و تابستان طبیعت دوستان زیادی را از سراسر شهرستان بیجار و حتی استان کردستان به خود معطوف کرده، از دیگر مکان های دیدنی و تفریحی روستا می توان به دشت سرسبز و چمن زار هی روستا اشاره کرد که در جنوب شرقی روستا و در کنار یکی از شاخه های اصلی رودخانه تلوار - قزل اوزن - سفید رود واقع شده است.
منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای دارغیاث