درودگاه
تعزیه درودگاه ۱۵۰ سال قدمت دارد/ درودگاه روستای شاخص مذهبی کشور
تعدادی از مسئولان، مردم و دستاندرکاران تعزیه درودگاه خواستار حمایت بیشتر مسئولان از تعزیه روستای درودگاه شدند.
-------------------------------
روستای درودگاه از روستاهای باسابقه دینی و مذهبی در استان و کشور است، به ویژه تعزیه این روستا از قدمتی بیش از ۱۵۰ سال برخوردار است که این مسئله نام درودگاه را در نمایشهای آیینی در سطح کشور مطرح ساخته است.
در سالهای اخیر همواره در عصر روز عاشورا مردم از نقاط مختلف استان
بوشهر و استانهای همجوار خود را به روستای درودگاه میرسانند و ۱۰ برابر جمعیت ساکن در این روستا، به تماشای این تعزیه سنتی میپردازند.
تلاش برای افزایش کیفیت تعزیه و پربارتر کردن این تعزیه از برنامههایی است که توسط دستاندرکاران این تعزیه مورد توجه قرار دارد و هر سال شاهد روند روبه رشدی در این مراسم هستیم.
لزوم توجه بیشتر به زیرساختهای دینی درودگاه
تعدادی از مردم و مسئولان درودگاه و دستاندرکاران مراسمات مذهبی و تعزیه در گفتوگو با خبرنگار فارس در
دشتستان خواستار حمایت بیشتر مسئولان از تعزیه درودگاه شدند.
باقر باقری حقیقی از دستاندرکاران تعزیه درودگاه با اشاره به سابقه تعزیه درودگاه اظهار داشت: تعزیه در درودگاه قدمتی بسیار بالا دارد و مردم مناطق مختلف استان به این روستا میآیند و تعزیه درودگاه را میبینند.
وی افزود: افزایش امکانات مذهبی و توسعه زیرساختهای دینی در این روستا اهمیت زیادی دارد و از مسئولان انتظار داریم در این مسیر کمک کنند.
تعزیه با قدمت ۱۵۰ سال
مسئول هیئت تعزیهخوانی روستای درودگاه نیز گفت: بیش از ۱۵۰ سال است که در درودگاه تعزیه اجرا میشود و سابقه عزاداری حسینی در این روستا نیز بالغ بر ۳۰۰ سال است.
حسن فخاری افزود: نسخهای که در ۶۰ سال اخیر در درودگاه اجرا میشود برگرفته از نسخه حمید خادمی از فساست که از سال ۱۳۳۲ تاکنون با اندکی تغییر اجرا میشود.
وی اضافه کرد: تعزیه با مردم درودگاه عجین است و مردم این منطقه نسلاندرنسل با تعزیه زندگی کردهاند.
مسئول هیئت تعزیهخوانی درودگاه تاکید کرد: هیئت تعزیهخوانی این روستا در سطح کشور دارای مقام دوم و در استان بوشهر دارای مقام اول است.
فخاری خواستار اختصاص اعتبار برای تجهیز مجموعه فرهنگی حسینیه هیئت تعزیهخوانی این روستا شد.
وی بر لزوم همکاری مسئولان برای توسعه زیرساختهای فرهنگی در این منطقه تاکید کرد.
مهدی باقری از فعالان تعزیه درودگاه نیز اظهار کرد: فرهنگ عاشورا و کربلا با فرهنگ مردم درودگاه عجین شده و در ایام محرم به خوبی این مسئله نمایان است.
وی ابراز داشت: مراسمات سینهزنی و تعزیهخوانی درودگاه از سبک سنتی برخوردار است و بیش از یک و نیم قرن سابقه تعزیه درودگاه است.
تدوین کتاب تاریخ تعزیه درودگاه
امام جمعه بوشهر نیز با اشاره به جایگاه روستای درودگاه در فعالیتهای دینی اظهار داشت: مردم روستای درودگاه از دیرباز با دین و دیانت و مذهب آشنا بودهاند و این روستا یک روستای مذهبی است.
آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری افزود: تقویت زیرساختهای دینی و مذهبی در این روستا امری لازم است که مسئولان باید در این راستا بیش از گذشته اهتمام ورزند.
امام جمعه بوشهر خاطرنشان کرد: تعزیه درودگاه در سطح کشور همواره دارای شهرت خاصی است و در سالهای اخیر نیز رتبههای بالای کشور را در سوگوارههای تعزیه به خود اختصاص داده است.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر ابراز داشت: حمایت از هیئتهای مذهبی و گروههای تعزیهخوانی این روستا باید در دستور کار مسئولان باشد.
وی خواستار تدوین کتاب تاریخ تعزیه درودگاه شد و افزود: تاریخچه تعزیه درودگاه باید در کتابی ماندگار تدوین شود تا مردم با این افتخارات آشنا شوند.
لزوم تکمیل خانههای عالم و بازسازی مساجد درودگاه
امام جمعه برازجان نیز بیان داشت: روستای درودگاه از روستاهای دارای قدمت در کشور است و آثار برجای مانده از زمان هخامنشیان در این روستا موید این ادعاست.
حجتالاسلام حسن مصلح تصریح کرد: مردمان این روستا از دیرباز به مسایل مذهبی و دینی توجه خاصی داشتهاند و مراسمات روضهخوانی و تعزیه در این روستا جایگاهی بسیار والا دارد.
وی اضافه کرد: تعزیه درودگاه در سطح کشور مطرح است و هر ساله این تعزیه عناوین برتر کشور را به خود اختصاص میدهد.
امام جمعه برازجان بر لزوم حمایت از گروههای تعزیهخوانی درودگاه تاکید کرد و گفت: تعزیه درودگاه نیازمند حمایتهای مادی و معنوی مسئولان است و امیدوار هستیم در این مسیر اقدامات لازم انجام شود.
مصلح تأکید کرد: تکمیل خانههای عالم و بازسازی مساجد درودگاه از اولویتهای مذهبی این روستاست که امیدوار هستیم مورد عنایت مسئولان قرار گیرد.
پیوندها[ویرایش]
گزارش از: مسعود باقری