ده حاجی


ماجرای یک روستای «دونفره»
شناسهٔ خبر: ۲۷۸۸۷۳۱ -یکشنبه ۷ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۲
استانها > لرستان
ازنا - در ۲۰ کیلومتری شهر ازنا روستایی وجود دارد به نام ده حاجی که مدت هاست تنها یک خانواده دو نفره در آن سکونت دارند و حاضر به ترک روستا نیستند.
به گزارش خبرنگار مهر، از شهر ازنا خارج می شویم برای بازدید از روستای ده حاجی که در شمال غربی شهر ازنا قرار گرفته و به روستای دو نفره مشهور شده است.
هدف ما ملاقات با خانواده ای دو نفره است که با وجود مهاجرت همه خانواده های روستا به شهر همچنان در روستای ده حاجی سکونت دارند و حاضر به ترک این روستا نیستند.
بعد از عبور از روستاهای مسیر به منطقه جاپلق غربی و روستای ده حاجی می رسیم که روزگاری سرشار از سرزندگی و محبت بود اما امروز تنها یک پیرمرد به همراه همسرش در آن زندگی می کنند و به رسم میهمان نوازی به استقبال مان می آیند.


زندگی ۸۰ ساله پیرمرد در روستا[ویرایش]

وی می گوید: ۸۰سال سن دارم و از بدو تولد در روستای ده حاجی سکونت داشته ام و هرگز حاضر به ترک این روستا نیستم.
علی اسدالهی با اشاره به دلبستگی خاصی که به روستای محل تولدش دارد می افزاید: مسئولان و فرزندانم بارها پیشنهاد دادند تا از روستا مهاجرت کنم اما علاقه ای به این کار ندارم.
وی با بیان اینکه چهار فرزند دختر دارد که در شهر ازنا سکونت دارند می گوید: دو پسر دارم که آن ها هم به تهران رفته و آنجا زندگی می کنند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر منبع درآمدش از کشاورزی محدودی است که انجام می دهد یادآور می شود: فرزندانم در مراحل مختلف انجام کار کشاورزی به روستا می آیند و در این کار مشارکت می کنند.

امیدواری پیرزن روستایی برای آبادی روستا[ویرایش]

باجلان همسر آقای اسدالهی نیز با اشاره به اینکه در روستا امکانات آب، برق و استفاده از تلفن همراه فراهم است می گوید: امیدواریم با مساعدت مسئولان مردم دوباره به آبادی برگردند و خانه بسازند.
وی با بیان اینکه در روستای ده حاجی باغ های میوه زیادی وجود دارد می افزاید: در حال حاضر علاوه بر کشاورزی باغ داری هم انجام می دهیم و میوه مورد نیاز خود را از این باغ تامین می کنیم.
صادق رحمانی سرپرست سابق بخشداری جاپلق در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: روستای ده حاجی در ۲۰ کیلومتری شهر ازنا قرار دارد و فقط یک خانواده در این روستا سکونت دارند که انسان هایی مومن، کم توقع و سخت کوش هستند.

زندگی زوج سالخورده «ده حاجی» با عزت نفس[ویرایش]

وی با اشاره به پایبندی این خانواده به زندگی در روستا افزود: این زوج سالخورده با بزرگواری و عزت نفس در عین توانایی که برای ترک روستا دارند اما حاضر به انجام این کار نیستند.
سرپرست سابق بخشداری جاپلق با اشاره به وجود ۵۰۰ هکتار اراضی دیم کشاورزی در روستای ده حاجی اظهار داشت: ۱۱۰ هکتار از زمین های کشاورزی این روستا آبی هستند.
وی با بیان اینکه ۵۰ هکتار باغ نیز در این روستا وجود دارد یادآور شد: بادام، سیب و انگور از محصولات این باغ های میوه هستند.
رحمانی با بیان اینکه در گذشته حدود ۵۰۰ نفر در این روستا زندگی می کردند افزود: با گذشت زمان اکثر خانواده به دلایل مختلف به شهر مهاجرت کردند.
وی با بیان اینکه در فصل تابستان حدود هشت خانواده به صورت موقت به روستا می آیند گفت: مابقی افراد هم با مراجعه به روستا کشاورزی و باغداری خود را انجام می دهند.
رحمانی با اشاره به پرداخت وام ۲۰ میلیون تومانی بنیاد مسکن برای انجام ساخت و ساز در روستاها افزود: به منظور تشویق مردم برای بازگشت به روستا و بازسازی آن علاوه بر وام ۲۰ میلیون تومانی، پنج میلیون تومان وام اضافه برای ساخت مسکن در روستای ده حاجی پرداخت می شود.

اعلام آمادگی فرمانداری برای احداث خانه در شهر و مخالفت زوج سالخورده به ترک روستا[ویرایش]

فرماندار شهرستان ازنا نیز در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: روستای ده حاجی یکی از روستاهای آباد شهرستان ازنا در گذشته بوده که زمین های کشاورزی مرغوبی نیز دارد.
وی با بیان اینکه تا کنون دو بار از این روستا و خانواده آقای اسدالهی بازدید کرده است افزود: اعلام آمادگی کردیم که مسکنی در شهر مومن آباد یا ازنا در اختیار این خانواده قرار دهیم اما آن ها حاضر به ترک روستا نشدند.
اسد عبدالهی با اشاره به فراهم بودن زیر ساخت ها در اکثر روستاهای شهرستان ازنا افزود: در حال حاضر در اکثر روستاهای این شهرستان نعمت برق، آب شرب سالم، جاده دسترسی آسفالته و گاز در بیش از ۵۰ درصد روستاها فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ درصد اراضی کشاورزی شهرستان ازنا به صورت آبی کشت می شوند اظهار داشت: این شهرستان رتبه اول اجرای آبیاری تحت فشار در استان را نیز به خود اختصاص داده است.
فرماندار شهرستان ازنا با بیان اینکه خوشبختانه شاهد آغاز مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها هستیم اظهار داشت: با توجه به فراهم بودن بخش عمده ای از زیر ساخت ها افرادی که به دنبال انجام طرح های اقتصادی در روستاها هستند می توانند از این ظرفیت استفاده کنند.
http://www.mehrnews.com/news/۲۷۸۸۷۳۱/%D۹%۸۵%D۸%A۷%D۸%AC%D۸%B۱%D۸%A۷%DB%۸C-%DB%۸C%DA%A۹-%D۸%B۱%D۹%۸۸%D۸%B۳%D۸%AA%D۸%A۷%DB%۸C-%D۸%AF%D۹%۸۸%D۹%۸۶%D۹%۸۱%D۸%B۱%D۹%۸۷



جعبه‌ابزار