سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی استان قم




تاریخچه شركت شهرك هاي صنعتي استان قم[ویرایش]

"شركت شهركهاي صنعتي استان قم" به عنوان يكي از شركت‌هاي تابعه "سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران" در اسفند ماه سال ۷۶ تأسيس و در فروردين سال ۱۳۷۷ فعاليت خود را با شهرك‌هاي صنعتي شكوهيه و سلفچگان آغاز كرد. هم اكنون اين شركت داراي ۷ شهرك صنعتي مصوب و يك مجتمع فناوري اطلاعاتIT است كه شهرك‌هاي صنعتي شكوهيه، سلفچگان، محمودآباد، شهاب (چاپ و نشر) و قنوات فعال مي‌باشند
شهركهاي صنعتي نمونه كشوري(الغدير) و تخصصی صنایع ICT در حال آماده سازي جهت واگذاري مي‌باشند.
باستناد قانون حمايت از ايجاد نواحي صنعتي روستايي، مصوب ۶/۷/۱۳۸۴ مجلس شوراي اسلامي و همچنين آئين نامه اجرايي قانون مذكور و مصوبه شماره ۱۱۶۰۰۲/ت ۳۵۲۵۳ هـ مورخ ۱۸/۹/۱۳۸۵ هيأت محترم وزيران، نواحي صنعتي استان از سازمان جهاد كشاورزي به شركت شهرك هاي صنعتي انتقال يافت.
هم اكنون نواحي صنعتي خورآباد، سيرو، طغرود و دستجرد آمادة جذب سرمايه گذاران صنعتي مي‌باشد.

شهرک های صنعتی استان[ویرایش]


شکوهیه
سلفچگان
محمود آباد
قنوات
چاپ و نشر
الغدیر نمونه کشوری

نواحی صنعتی استان[ویرایش]


خورآباد
سیرو
طغرود
دستجرد

شهرک ها و نواحی صنعتی کمتر توسعه یافته[ویرایش]


هيئت وزيران در جلسه مورخ ۲۹/۱/۱۳۸۷ كه در مركز استان قم تشكيل شد بنا به پيشنهاد مشترك وزارتخانه‌ هاي امور اقتصادي و دارايي و صنايع و معادن و معاونت برنامه‌ ريزي و نظارت راهبردي رييس جمهور و به استناد تبصره (۱) ماده (۱۳۲) اصلاحي قانون مالياتهاي مستقيم ـ مصوب ۱۳۸۰- استان قم را به عنوان منطقه كمتر توسعه يافته تعيين نمود.
سپس پس از بررسي در جلسه مورخ ۲۰/۲/۸۸ هيئت وزيران، طبق مصوبه شماره ۷۶۲۵۴/ت ۳۶۰۹۵ ه‌ مورخ ۱۰/۴/۸۸ هيأت وزيران، تنها منطقه قمرود به عنوان مناطق محروم و كمتر توسعه يافته در امور حمايتي موضوع قوانين و مقررات مفاد ماده ۱۳۲ قانون مالياتهاي مستقيم تصويب گرديد.






شهرك صنعتي شكوهيه
فاصله تا مركز قم ۲۰.۵
بخش مركزي
در منطقه قمرود

شهرك صنعتي سلفچگان
فاصله تا مركز قم ۴۳.۴
بخش سلفچگان
در منطقه راهجرد

شهرك صنعتي محمودآباد
فاصله تا مركز قم ۳۱.۲
بخش مركزي
در منطقه قمرود

شهرك صنعتي قنوات
فاصله تا مركز قم ۲۲.۸
بخش مركزي
در منطقه قنوات

شهرك صنعتي چاپ و نشر
فاصله تا مركز قم ۱۰
بخش مركزي
در منطقه قمرود

ناحيه صنعتي خورآباد
فاصله تا مركز قم ۲۱
بخش كهك
در منطقه كهك

ناحيه صنعتي سيرو
فاصله تا مركز قم ۳۵
بخش كهك
در منطقه كهك

ناحيه صنعتي دستجرد
فاصله تا مركز قم ۷۴.۹
بخش خلجستان
در منطقه دستجرد

ناحيه صنعتي طغرود
فاصله تا مركز قم ۴۶
بخش جعفرآباد
در منطقه خورآباد


← معافیت‌های مالیاتی
بر اساس مفاد ماده ۱۳۲ قانون ماليات هاي مستقيم مصوب ۲۷/۱۱/۸۰ درآمد مشمول ماليات ابرازي ناشي از فعاليت هاي توليدي و معدني در واحدهاي توليدي يا معدني در بخش هاي تعاوني و خصوصي كه از اول سال ۱۳۸۱ به بعد از طرف وزارتخانه هاي ذيربط براي آنها پروانه بهره برداري صادر يا قرارداد استخراج و فروش منعقد مي شود , از تاريخ شروع بهره برداري يا استخراج به ميزان هشتاد درصد (۸۰% ) و به مدت چهار سال و در مناطق كمتر توسعه يافته به ميزان صددرصد(۱۰۰% ) و به مدت ده سال از ماليات موضوع ماده (۱۰۵) اين قانون معاف هستند .
تبصره ۱ : فهرست مناطق كمتر توسعه يافته براي بقيه مدت برنامه سوم توسعه اقتصادي , اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران و همچنين در آغاز هر دوره برنامه توسط سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور و وزارتخانه هاي امور اقتصادي و دارايي و صنايع و معادن تهيه و به تصويب هيأت وزيران مي رسد .
تبصره ۲: معافيت هاي موضوع اين ماده شامل درآمد واحد هاي توليدي و معدني مستقر در شعاع يكصد و بيست كيلومتري مركز تهران و پنجاه كيلومتري مركز اصفهان و سي كيلومتري مراكز استانها و شهرهاي داراي بيش از سيصد هزار نفر جمعيت براساس آخرين سرشماري به استثناي شهرك هاي صنعتي استقرار يافته درشعاع سي كيلومتري مراكز استانها و شهرهاي مذكور نخواهد بود .
• طبق دهمين صورتجلسه شوراي برنامه ريزي و توسعه استان در سال ۱۳۹۰ به شماره ۶۶۲۹۷ مورخ ۸/۱۱/۹۰ موضوع قرار داشتن شهرك صنعتي محمود آباد در خارج از شعاع ۳۰ كيلومتري شهر قم و خارج از شعاع ۱۲۰ كيلومتري شهر تهران و قرار داشتن در دهستان قمرود براي بهره مندي از معافيت مالياتي، در صحن شورا مطرح و با رأي اكثريت اعضا به تصويب رسيد.

جستارهای وابسته[ویرایش]

سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران



جعبه‌ابزار