سه کیله


روستاي سـه کيله/ نکا / مازندران
روستای سـه کیله در منطقـه پی رجه و در فاصله ۱۸ کیلومتری شهرستان نکاء قرار دارد. از روستاهای اطراف می توان به درویشان ، کُرداب و اُکِرکا اشاره کرد .اطراف روستای سه کیله پوشیده از درختان جنگلی می باشد. در میان این جنگلها و در قسمت شمالی روستا رودخانه مهربان رود قرار دارد که در فصل تابستان پذیرای مسافران زیادی است


معرفی روستا[ویرایش]

روستای سـه کیله در منطقـه پی رجه و در فاصله ۱۸ کیلومتری شهرستان نکاء قرار دارد. از روستاهای اطراف می توان به درویشان ، کُرداب و اُکِرکا اشاره کرد .اطراف روستای سه کیله پوشیده از درختان جنگلی می باشد. در میان این جنگلها و در قسمت شمالی روستا رودخانه مهربان رود قرار دارد که در فصل تابستان پذیرای مسافران زیادی است.
همچنین آب معدنی قُرمَرَض در مسیر روستای سه کیله قرار دارد. این چشمه زلال که امروزه از آن به عنوان تفریحگاه هم استفاده می شود برای برخی امراض کلیوی مفید است و در طول سال مسافران و گردشگران زیادی از شهرها و استانهای اطراف از این منطقه جنگلی دیدن می کنند .
در دل این جنگلهای سرسبز چشمه های زیادی از جمله : چشمه ۱۰ متری ، ۴ متری و سَیِدمیولی وجود دارد که منطقه ۴ متری و سَیِدمیولی بعلت قرارگرفتن در کنار جاده اصلی به عنوان تفریحگاه هم مورد استفاده قرار می گیرد. چشمه های دیگری هم در داخل روستا وجود دارد.از میان آنها می توان به سیما چشمه ، هَلی چشمه ، کَندِل چشمه ، فتحعلی چشمه و اِفرا بِن چشمه نام برد که آب آشامیدنی روستا از همین چشمه ها تأمین می گردد.
تقرییاً شغل بیشتر خانواده هایی که در روستا زندگی می کنند کشاورزی می باشد. زمینهای کشاورزی این روستا به اسمهایی معروف است که مهمترین آنها : اون وَلی لِم ، اِسکامِن ، اوجایی ، پِلَت ، تَشی کالی سَر ، اِنار دار بِن ، یور ، پَیلِم کاتی ، توسکایی ، باریکو و ... می باشد . اغلب محصولات زراعی گندم ، برنج ، سویا ، کلزا و ... می باشد. درچند سال اخیر به علت کاهش بارش باران و خشکسالی کار کشاورزی با مشکل کم آبی مواجه شده و موجب شده که برخی از زمینها بخصوص شالیزارها در فصل بهار و تابستان به صورت آیش در آمده و همین امر باعث شد تا مردم برای تأمین مخارج به کارهای دیگری از جمله پرورش مرغ در مرغداریها روی آورند.
در طی چند سال اخیر برای حفظ حیات سبز و جلوگیری از قطع بی رویه درختان و قاچاق چوب، جنگلها را به صورت نهالستان در آورده اند و جنگلداری از ورود دام به جنگلها جلوگیری کرده است که همین امر موجب شد تا پرورش گاو و گوسفند به علت کمبود چراهگاه با مشکل مواجه شده و پرورش دام به صورت دامداری به علت هزینه های گزاف و تهیه علوفه، کاهش یابد و اکثر مردم به فروش دامهای خود اقدام کرده و یا به پرورش چند گاو و گوسفند اکتفا کنند.
در سال ۱۳۶۴ مردم این روستا از نعمت برق بهره مند شدند و امروزه با ساخت تعداد زیادی مرغداری در روستا نیازبه برق بیش از پیش به چشم می خورد که به علت هزینه های بالا جهت انتقال خطوط برق به محل مورد استفاده، فقط چند مرغداری از برق برخوردار بوده و بقیه توسط ژنراتور برق مورد نیاز خود را تأمین می کنند.
مدرسه ابتدایی شهید کباره سه کیله در سال ۱۳۶۹ تأسیس شد و در همان سال تقریباً ۱۳۰ دانش آموز در این مدرسه به تحصیل مشغول بودند و امسال (۱۳۸۷) کل دانش آموزان این مدرسه به ۲۰ نفر هم نمی رسد. یکی از عوامل این سیر نزولی، مهاجرت مردم به شهر بوده و همچنین مهمترین عوامل مهاجرت مردم به شهر: عدم امکان تحصیل دانش آموزان در مقاطع راهنمایی و دبیرستان، برخوردار نبودن از نعمت گاز و مشکلاتی که در رفت وآمد به شهر وجود دارد، می باشد.
مرکز درمانگاه این روستا در سال ۱۳۷۱ احداث شده و ساکنان روستاهای اطراف نیز به همین مرکز مراجعه می کنند.
در سال ۱۳۸۳ مرکز مخابرات در این روستا تأسیس شد. روستاهای درویشان، کُرداب و اُکرکا نیز تحت پوشش همین مرکز می باشند و تقریباً تمامی خانواده های این روستاها از تلفن ثابت برخوردار می باشند.

منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای سـه کیله



جعبه‌ابزار