شمشیر


روستاي شمشمير/ پاوه / کرمانشاه
روستای شمشمیر از توابع بخش مرکزی شهرستان پاوه در استان کرمانشاه به مرکز دهستان شمشیر با جمعیتی بالغ بر ۳۰۰۰ نفرو۵۰۰خانوار با مساحت ۱۹۷۶ هکتار می باشد.


معرفی روستا[ویرایش]

روستای شمشمیر از توابع بخش مرکزی شهرستان پاوه در استان کرمانشاه به مرکز دهستان شمشیر با جمعیتی بالغ بر ۳۰۰۰ نفرو۵۰۰خانوار با مساحت ۱۹۷۶ هکتار که ۴۵۰هکتار آن جنگل وبقیه را مرتع تشکیل میدهد ،در فاصله ۴ کیلومتری شهر پاوه و۱۲۰کیلومتری مرکز استان قرارگرفته است جاده پاوه کرمانشاه از وسطاین روستاگذشته و موقعیت آنرادو چندان نموده است . دهستان شمشیر مجموعا ۸ روستا را شامل گردیده ،که جمعیتی در حدود ۱۱ هزار نفر را تحت پوشش خود دارد.
این روستا دارای مدارس دبستان و راهنمایی ودبیرستان که پسرانه و دخترانه آن در هر سه مقطع مستقل و مجزا از هم میباشد.مرکزدرمانی شمشیرکه قدمتی حدود نیم قرن داشته تمامی روستاهی اطراف را تحت پوشش خود قرار داده است .
باشگاه ورزشی، مجتمع بهزیستی،شرکت تعاونی و مصرفی و فروشگاه وابسته به آن ودیگر دوایر دولتی و غیر دولتی موجود در روستا،سیمای آن را دگرگون ساخته است. مردم این روستا عموما کرد زبان و اهل تسنن(شافعی مذهب) بوده.آب وهوای ممتازو باغات گردوآن چهره ی زیبای به روستا بخشیده و چشم هر بیننده ای را نوازش میدهد.

وجه تسمیه شمشیر[ویرایش]

این روستا که به شمشیر نام گرفته طبعا باشنیدن آن افکار رادر ذهن هر شنونده ای می آفریند گرچه در ذهنیت مردم علت نامگذاری آن را به بطرق مختلفی بیان مینمایند که گویا این منطقه شش میر فرمانروای داشته و به مرور زمان ششمیر به شمشیر تغییرنام یافته است و یا داستانهایی دیگر در این رابطه بیان مینمایند اما از لحاظ تاریخی این روستا قبل از ظهور اسلام دارای مردمانی عبری بوده که در این محل اقدام به ضرب سکه مینموده اند و به زبان عبری محل ضرب سکه را شمش گفته که این کلمه به مرور زمان به شمشیر تغییرنام یافته است پیدا شدن سکه های فراوان ویک سری آثار باستانی و انجام حفاریهای غیر قانونی گویای این حقیقت است ودر کتابهای تاریخی ایرانی و خارجی علت وجه تسمیه آن را این چنین بیان نموده اند گرچه سپاهیان اسلام در این دیارچکاوک شمشیرهای زیادی را تا تسلیم نمودن آن به عرصه ظهور گذاشته و بنای مسجد تاریخی حضرت عبدالله بن عمردر روستاوآثار قبوراصحاب درقبرستان آن این حقیقت رابیشتر عیان می نماید .امااز لحاظ تاریخی وجه تسمیه روستا همان است که بیان گردید.

منبع[ویرایش]

وبلاگ روستای شمشمیر



جعبه‌ابزار