صندوق بیمه محصولات کشاورزی


به منظور حمايت از کشاورزان و دامداراني که در اثر حوادث غير قابل پيش بيني توليدات آنان دچار خسارت و آسيب مي شوند و براي کمک به ادامه فعاليت هاي توليدي آنان، شوراي انقلاب جمهوري اسلامي در تاريخ هشتم بهمن ماه سال پنجاه و هشت تصويب نمود که صندوق ويژه اي به نام " صندوق کمک به خسارت ديدگان محصولات کشاورزي و دامي " در بانک کشاورزي تشکيل شود.


وظایف و اختیارات[ویرایش]

بر اساس تبصره پنج مصوبه شوراي انقلاب، وزارت کشاورزي مکلف شد ظرف مدت پنج سال از تصويب اين قانون مطالعات و اقدامات لازم را در مورد اجراي مقررات بيمه محصولات کشاورزي انجام دهد و لايحه نهايي آن را تهيه نمايد. همزمان با آغاز اين فعاليت ، کميته اي مرکب از نمايندگان وزارت کشاورزي ، وزارت برنامه و بودجه وقت ، وزارت امور اقتصاد و دارايي، وزارت بازرگاني، بیمه مرکزی ایران و بانک کشاورزی مامور انجام مطالعات و تدوين لايحه قانوني و تهيه اساسنامه صندوق بيمه محصولات کشاورزي شدند.
اين کميته با استفاده از مطالعات انجام يافته در داخل کشور و با بررسي و تحقيق درباره بيمه محصولات کشاورزي را تدوين و از سوي وزارت کشاورزي براي تصويب به هيات دولت و متعاقبا به مجلس شوراي اسلامي تقديم نمود. لايحه مذکور پس از بحث و مذاکره در نشستها و همايشهاي مروبطه نهايتا در تاريخ اول خرداد سال۶۲ به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد و جهت اجرا به دولت ابلاغ گرديد و بدين صورت صندوق بيمه محصولات کشاورزي در بانک کشاورزس ايران تشکيل شد.

اساسنامه[ویرایش]

اساسنامه صندوق بيمه محصولات کشاورزي پس از تديون نهايي در جلسه مورخ ۵ خرداد سال ۶۳ در مجلس شورای اسلامی به تصويب رسيد و جهت اجرا به دولت ابلاغ شد.
براساس مصوبات اساسنامه صندوق بيمه محصولات کشاورزي، مديرعامل بانک کشاورزي به عنوان مديرعامل صندوق مذکور تعيين شد و در تاريخ ۷ تير سال ۶۳ اولين مجمع عمومي مرکب از ورزاي کشاورزي، جهاد سازندگی ، اقتصاد و دارايي، بازرگاني و رييس سازمان برنامه و بودجه تشکيل گرديد که طي آن ۵نفر اعضاي هيات مديره صندوق شامل دو نفر از وزارت کشاورزي، يک نفر از وزارت جهاد سازندگي و ۲نفر از بانک کشاورزي انتخاب شدند و متعاقب آن هيات مديره صندوق از تاريخ ۸شهريور سال ۳ ۶در محل صندوق بيمه مستقر و آغاز به کار کرد.
صندوق بيمه محصولات کشاروزي بر اساس اهداف و سياست هاي دولت در بخش کشاورزي در قالب برنامه هاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، اهداف خود را با مشارکت و همکاري بانک کشاورزي تحقق مي بخشد.
نهايتا با اجراي سياست هاي حمايتي دولت براي افزايش توليد محصولات اساسي و بالا بردن سطح کشاورزان و دامداران، نقش حساس و موثري را ايفا نمود و از اين طريق به عناون پشتوانه اي مطمين در جهت تصويب درآمد، اطمينان خاطر کشاورزان و دامداران رانيز فراهم نمود و سبب اتکا به نفس آنان مي شود.
وظايف صندوق بيمه، تامين پوشش حمايتي براي انواع محصولات کشاورزي، دام، طيور، زنبور عسل ، کرم ابریشم ، آبزيان پرورشي، طرح هاي جنگل کاري، مرتع داري و آبخيزداري در مقابل خسارت هاي ناشي از صوانح و حوادث قهري نظير تگرگ، طوفان، خشکسالي، زلزله، سيل، سرمازدگي، يخ بندان، آتش سوزي، صايقه، آفات و امراض نباتي عمومي و قرنطينه اي و امراض واگيرحيواني عمومي و قرنطينه اي به عنوان وسيله اي براي نيل به اهداف و سياست هاي بخش کشاورزي مي باشد.

پیوند ها[ویرایش]

صندوق بیمه محصولات کشاورزی    



جعبه‌ابزار