طرح جامع کندوان روستای صخره‌ای زنده جهان


با معرفی به سازمان یونسکو برای ثبت جهانی صورت می‌گیرد
ابلاغ نهایی طرح جامع کندوان روستای صخره‌ای زنده جهان/ تخریب ۴۰ واحد غیرمجاز
فرماندار شهرستان اسکو از تصویب و ابلاغ نهایی طرح جامع کندوان تنها روستای صخره‌ای زنده جهان خبر داد و گفت: به زودی ۴۰ واحد از ساخت و سازهای غیرمجاز طبق قوانین و مجوزهای قضایی تخریب و به محل روستای سرریز جمعیتی کندوان که در پایین دست این روستا احداث شده است انتقال می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اسکو، مرتضی علیخانی ظهر امروز در کارگروه میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان اسکو از تصویب و ابلاغ نهایی طرح جامع کندوان خبر داد و اظهار داشت: با تصویب نهایی طرح جامع کندوان، تمام خدمات دستگاه‌های اجرایی و خدمت‌رسان در این روستا بر اساس قوانین و معیارهای میراث فرهنگی انجام گرفته و شاهد تحول عظیم در این بخش از روستا خواهیم بود.
وی توجه به توسعه و عمران روستایی و افزایش امکانات در محیط روستاها را از جمله اقدامات مهم و تاثیرگذار فرمانداری در طول یک سال اخیر برشمرد و گفت: در بخش گردشگری، اجرای طرح جامع کندوان و ثبت جهانی آن از جمله دغدغه‌های مهم این شهرستان محسوب می‌شود که با کمک مسئولان استانی و کشوری، طرح فوق به اتمام رسیده که با اجرای این طرح شاهد تحول عظیم در روستای کندوان و خدمات ارائه شده در آن خواهیم بود.
علیخانی با اشاره به اینکه پرونده طرح جامع کندوان بر اساس معیارهای ثبت جهانی کندوان تدوین و تصویب شده و لازم است تا دستگاه‌های اجرایی و خدمت‌رسان اقدامات خود را در محیط این روستا بر این اساس انجام داده تا خللی در روند ثبت جهانی این روستا به وجود نیاید.
وی با اشاره به اینکه جلوی ساخت و سازهای جدید و غیرمجاز در محدوده روستای تاریخی کندوان گرفته شده است، از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در محوطه تاریخی این روستا خبر داد و گفت: به زودی ۴۰ واحد از ساخت و سازهای غیر مجاز طبق قوانین و مجوزهای قضایی تخریب و به محل روستای سرریز جمعیتی کندوان که در پایین دست این روستا احداث شده است انتقال می‌یابد.
فرماندار شهرستان اسکو اجرای این طرح را فرصت بسیار مناسبی برای شهرستان اسکو و روستاهای واقع در مسیر این روستا عنوان کرد و افزود: بر اساس این طرح کلیه خدمات ارائه شده در این روستا و مسیرهای منتهی به آن از استانداردهای مصوب تبعیت کرده و از رهگذر آن شاهد افزایش ورود گردشگر به شهرستان و افزایش ترنومل مالی در منطقه خواهیم شد.
علیخانی با اشاره به اینکه مزیت اصلی شهرستان اسکو در بحث گردشگری است توجه به ساماندهی روستای کندوان و تلاش برای معرفی این روستا به سازمان بین‌المللی یونسکو جهت ثبت جهانی آن را موفقیتی بسیار مهم برای صنعت گردشگری استان و شهرستان عنوان کرد و گفت: با ثبت جهانی این روستا اعتبارات ویژه‌ای برای روستای کندوان تخصیص یافته و تحول چشمگیری در این رابطه در روستای کندوان شاهد خواهیم بود.
براساس گزارش خبرگزاری فارس، روستای تاریخی کندوان در ۵۰ کیلومتری جنوب‌غربی تبریز؛ یکی از روستاهای دهستان سهند است که در ۱۸ کیلومتری جنوب اسکو، در دامنه سرسبز سلطان‌داغی واقع شده است.
این روستا طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۷۵، ۱۳۷ خانوار و ۷۵۰ نفر جمعیت دارد که به کار کشاورزی و دامداری و صنایع دستی اشتغال دارند. آنچه به کندوان هویت باستانی داده وجود ۱۱۷ خانوار و منزل مسکونی در درون توده‌های مخروطی و هرمی‌شکل صخره‌ای است.
روستاییان کندوان داخل این توده‌ها برای خود خانه مسکونی، آغل، انبار و کارگاه ایجاد کرده‌اند.
این روستا در شمال‌غرب ایران واقع در ارتفاعات کوه سهند با قدمتی ۷۰۰ ساله یکی از جذاب‌ترین مکان‌های دیدنی و شگفتی‌های ایران به شمار می‌رود که به دلیل شکل خانه‌های آن که به مانند کندوی عسل در دل کوه کنده شده‌اند به آن روستای کندوان می‌گویند، در حال حاضر کندوان ت نها روستای زنده صخره‌ای جهان است که زندگی طبیعی مردم در آن جریان دارد.
وجود آب معدنی، خانه‌های منحصربه‌فرد، دره‌های سرسبز و خرم، آب و هوای مطبوع و لبنیات و عسل مرغوب کوهستان، سبب جذب تعداد کثیری مسافر از نقاط دور و نزدیک به این روستا به خصوص در فصول مساعد سال می‌شود.
این روستا به سبب ویژگی معماری صخره‌ای و بافت مخصوص آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. توده‌ها و گدازه‌های مذاب آتشفشانی، به وسیله باد، برف و باران در طی هزاران سال متمادی شکل گرفته و به این فرم درآمده است، کران‌ها در تابستان‌ها خنک و در زمستان‌ها گرم است.

فهرست مندرجات
۱ - جستارهای وابسته

جستارهای وابسته[ویرایش]

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=۱۳۹۳۱۰۲۳۰۰۱۱۹۰#sthash.FbW۳ADzs.dpuf اطلاعات بیشتر    



جعبه‌ابزار