هسته توانمندسازی حرکت های جهادی
گروه های جهادی در چند سال گذشته رشد چشم گیری به لحاظ کمی و کیفی داشته اند، این رشد گروه های جهادی و رسانه ای شدن حرکت های جهادی، رسالت بزرگی را بر دوش آنان نهاده است و آنها را به سوی ماموریت هایی جدید سوق می دهد. لذا شاهدیم حرکت های جهادی به سوی حضور فعال و مستمر در مناطق محروم روی آورده و تلاش می کنند ماموریت های جدیدی علاوه بر فعالیت های گذشته به عهده گرفته تا بتوانند نقش موثرتری در حل مشکلات مناطق محروم ایفا کنند.
هسته توانمندسازی حرکتهای جهادی، مجموعه ای از پیشکسوتان جهادی است که تلاش دارد با مشورت و هم اندیشی با فعالین جهادی، نخبگان دانشگاهی، مسئولین و متخصصین، راهبردها و راهکارهای حل مشکلات مناطق محروم را فراهم کرده و با در اختیار قرار دادن محتوای مورد نیاز و ایجاد ارتباط تشکیلاتی بین توانمندی های فعالین جهادی، مسیر حرکت گروه های جهادی را هموار نماید.
هسته اصلی این مجموعه متعلق به قرارگاه شهید باقری سازمان بسیج دانشجویی است؛ و در تعامل با سازمان بسیج سازندگی و دیگر مجموعه های مرتبط، خدمات و محصولات خود را در اختیار تمامی گروه های جهادی سراسر کشور قرار می دهد.
به نظر می رسد توانمندسازی حرکت های جهادی با توجه به سه حوزه اتفاق خواهد افتاد: ارتقا بینش و نگرش جهادگران به عنوان سفیران کار و تلاش ، افزایش مهارت های جهادگران در حوزه های عمومی و تخصصی جهادی و نیز شبکه سازی و انسجام بین جهادگران. هسته توانمند سازی با عنایت به این موارد، برنامه ها و فعالیت های خود را تنظیم نموده است:
مطالعات[ویرایش]
جزوات نگرش ساز، بسته های آموزشی، بسته های ترویجی، بسته های کسب و کار و نیز کتاب «سفیران کار و تلاش » از جمله فعالیت های هسته توانمندسازی در حوزه مطالعاتی می باشد. که به طور رایگان و از کانال های مختلف ارتباطی بین جهادگران توزیع می شود.
← جزوات نگرش سازیکی از نیازهای اساسی جهادگران، داشتن یک منبع محتوایی مختصر، مفید و جذاب در حوزه های مختلف مرتبط با حرکت های جهادی است. این مجموعه می تواند در شکل گیری بینش و نگرش جهادگران مبتنی بر اسلام ناب محمدیصلوات الله علیه و گفتمان انقلاب اسلامی موثر باشد.
بدین منظور بخشی به عنوان جزوات نگرش ساز در مجموعه در نظر گرفته شد، این جزوات که غالبا گفتارهایی راه گشا از امام و آقا، یا گفتارهایی ویژه از اساتید جبهه انقلاب هستند می تواند در برنامه مطالعاتی جهادگران قرار بگیرد و از طرف دیگر یک مجموعه ی محتوایی قابل استفاده در مناطق محروم باشد.
← بسته های آموزشیبرای اینکه جهادگران بتوانند در رفع مشکلات مناطق محروم بیش از گذشته موثر واقع شوند، نیازمند یادگیری مهارت های مختلف اند. بسته های آموزشی، انباشتی از تجربیات فعالین جهادی و صاحب نظران است که تلاش دارد با در اختیار قراردادن مطالب مختصر و مفید و در عین حال کاربردی به شیوه ای جذاب این نیاز را مرتفع نماید.
این بسته ها معمولا با پیوست هایی همراه می گردد که محتوای آموزشی را کاربردی و قابل اجرا می کند. بسته های آموزشی دائما با همکاری جهادگران و با استفاده از تجربیات شکل گرفته، به روز خواهد شد.
← بسته های ترویجیمخاطب بسته های ترویجی، اهالی مناطق محروم اند. این بسته ها در موضوعات مختلف طراحی شده و در اختیار گروه های جهادی قرار می گیرد، جهادگران باتوجه به شرایط اجتماعی، فرهنگی و.. منطقه میتوانند بسته را بومی سازی کرده و به شیوه های مختلف ترویج نمایند.
← بسته های کسب و کاربسته های کسب و کار به بررسی مشاغل روستایی پرداخته و به طور موضوعی، صفر تا صد ایجاد و یا توسعه مشاغل مختلف را ارائه می نماید. تمامی فایل ها در این بخش قابل ویرایش بوده و مخاطبین می توانند بسته به نوع فعالیت و منطقه مورد نظر فایل ها را به روز کرده، ارائه داده و اجرا کنند.
← پشتیبان عملیاتمقصود از پشتیبانی عملیات، همراهی گروه های جهادی در اجرای موفق ماموریت هاست. این پشتیبانی در دوسطح تخصصی و عمومی اتفاق میافتد. در سطح تخصصی، تلاش ما در توانمندسازی همه جانبه جهادگران در عرصه های مختلف جهادی است اما باتوجه به شرایط فعلی کشور و ظرفیت های مغفول مانده جهادگران در دو عرصه «پژوهشی » و «اشتغال زایی »، به این دو عرصه نگاه ویژه تری داشته ایم. لذا در این دو حوزه علاوه بر تولید محتوای مورد نیاز به مشاوره، آموزش و اقدامات مورد نیاز پرداخته شده است.
ارتباطات[ویرایش]
از جمله فعالیت های هسته توانمندسازی در حوزه ارتباطات می توان به شناسایی فعالین جهادی و سپس شبکه سازی و ایجاد ارتباط بین این عزیزان است. از طرفی دیگر هرساله محصولات خوبی در عرصه جهادی توسط گروه های جهادی و سازمان های پشتیبان ایجاد می گردد اما یک جا منسجم جمع آوری و توزیع نمی گردد.
پیوندها[ویرایش]
هسته ی توانمند سازی حرکت های جهادی جستارهای وابسته[ویرایش]
مجموعه محصولات هسته توانمندسازی