همایش ملی روز روستا


اولین همایش ملی روز روستا در تاریخ های ۱۴ و ۱۵ مهرماه سال جاری برگزار میگردد.

در این همایش دو روزه که با حضور منتخبین روستاهای سراسر کشور و همچنین سخنرانی مقامات عالی کشوری در تهران برگزار خواهد شد .
اهداف برگزاری اولین همایش ملی روز روستا
زمان:
مكان: ۱۴ و ۱۵ مهر ماه سال ۱۳۹۳


اهداف برگزاری اولین همایش ملی روز روستا ۱۴ و ۱۵ مهر ماه سال ۱۳۹۳
مقدمه:
روستاییان به عنوان رکن اساسی حفظ توان اقتصادی کشور و پشتوانه استقلال سیاسی و امنیتی میهن ، مهم ترین نقش را در تحقق سیاست های اقتصاد مقاوتی اجرا نموده و شایسته بالاترین تکریم ها و تقدیرها می باشند . از آنجا که تاکنون به نحو شایسته مورد توجه و احترام نبوده اند ، این امر معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور را مصمم نمود با پیشنهاد و ثبت روز ۱۵ مهرماه به عنوان روز روستا در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران این مهم را تجلی بخشد. خوشبختانه با پیگیری های انجام شده از دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی و شورای عالی انقلاب فرهنگی این روز در تقویم کشور به نام« روز روستا » ثبت و طی نامه شماره ۹۱۰۹/۹۲/د ش مورخ ۵/۸/۹۲ توسط ریاست محترم جمهوری ابلاغ گردید.
در این راستا طبق برنامه ریزی های انجام شده ، این معاونت اولین همایش ملی روز روستا را در ۱۴ و ۱۵ مهرماه سال جاری با حضور مقامات عالیرتبه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ، وزراء محترم و سایر دست اندکاران مرتبط با امور توسعه روستایی و همچنین ۱۱۰۰ نفر از اعضای شوراهای اسلامی روستاهای کشور با هدف بسترسازی برای طرح بیشتر مباحث مرتبط با روستاها و جلب توجه مقامات عالیرتبه نظام به اهمیت روستاها و همچنین پاسداشت روز ملی روستا برگزار مینماید .

فهرست مندرجات
۱ - اهداف همایش

اهداف همایش[ویرایش]

۱) فراهم ساختن فرصتی مناسب در کشور برای تکریم روستائیان و ایجادتوجه به جایگاه و منزلت روستانشینان.
۲) پرداختن به فرهنگ روستاها به عنوان خاستگاه اصلی تمدن و فرهنگ اسلامی ـ ایرانی وتلاش برای ارج نهادن به آداب، سنن و فرهنگ اصیل روستائیان که متاسفانه امروزه به دلیل گسترش تکنولوژی و فن آوری جدید نه تنها کم رنگ شده بلکه با ورود فرهنگ های غیربومی در معرض تهدید جدی می باشد .
۳) معطوف نمودن توجه برنامه ریزان و مسئولین نظام به روستاها به عنوان قطب مولد کشور جهت حمایت های مادی و معنوی از روستا و گوشزد نمودن این نکته که حدود ۵۰ درصد چرخه اقتصادی کشور بدست روستاییان است « نان روستا ، جان شهر» .
۴) ایجاد بالندگی و خودباوری در روستا و جلب اعتماد و دلبستگی بین روستائیان که بدانند مورد توجه نظام هستند.
۵) برجسته نمودن سهم جامعه روستایی در تولید ناخالص ملی ، استقلال و خودکفایی کشور.
۶) توجه بیش از پیش دستگاههای فرهنگی ملی به روستاها به دلیل اهتمام فعلی این دستگاهها به مسائل فرهنگی شهرها و بی توجهی به مشکلات فرهنگی روستاییان به عنوان ۳۰درصد جمعیت کشور.
۷) نقش موثر روستاها در تحقق منویات مقام معظم رهبری در دهه عدالت وپیشرفت وتاثیر روستاها در کاهش مشکلات شهرها و حاشیه نشینی آن در صورت تقویت حیات روستاها و شکل گیری مهاجرت معکوس در کشور.
۸) تبیین جایگاه روستائیان در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی به عنوان خاستگاه تولید .
۹) ارتباط دوسویه مسئولین با برگزیدگان جامعه روستایی و تبیین سیاست ها و اهداف نظام در بهبود شرایط زندگی در روستاها .
۱۰) خروج روستاییان از حاشیه مغلوب نسبت به شهرها و ورود آنها به وضعیت پویا و رو به رشد در فرهنگ کشور.
۱۱) شکل گیری فضای مناسب برای توجه مسئولان عالیرتبه نظام به روستاها و روستا نشینان ونقش ان در رفع مشکلات این اقشار با توجه به تمرگرایی حاکم بر کشور.
۱۲) کشف راهبردهای جدید جهت توسعه روستاها و رفع مشکلات این مناطق از دل سخنرانیهای ایراد شده.
۱۳) بهره برداری از فضای ایجاد شده در کشور به تبعیت از همایش برای پی گیری رفع محدودیت های قانونی موجود بر سر راه توسعه روستاها.
۱۴) معطوف کردن توجهات بین المللی به اهتمام ویژه نظام به امورات روستاییان.
۱۵) معطوف کردن فضای رسانه ای کشور به مشکلات وستاها و برنامه های مورد نظر برای خروج روستاها از وضعیت فعلی.
۱۶) شکل گیری فضای مناسب برای طرح راهکارهای خروج از مشکلات فعلی روستاها وبهره مندی از فضای هم اندیشی عمومی نخبگان کشور (منبعث از فضای همایش)جهت بهبود وضعیت روستاها.
۱۷) پایه گذاری همایشی سالانه که با استفاده از فرصت آن بتوان با فراخوان مقاله (در سالهای آتی)از دیدگاههای علمی اندیشمندان حوزه روستا در اقتصاد و فرهنگ بهره برد.
۱۸) شکل گیری بستری هدفمند به منظور ظهور و بروز فعالیتهای خلا قانه همکاران معاونت در یک همایش ملی و خارج شدن فعالیتها از قالب روز مره گی به فعالیتای میان مدت و بلند مدت و ایجاد فضای کار و فعالیت خلا قانه و مبتنی بر کار گروهی و فعالیت دست جمعی به منظور ارایه کار در قواره ملی.
۱۹) ایجاد اطمینان در روستاییان مهاجرت کرده به شهرها جهت ترغیب آنها به بازگشت به موطن اصلی از طریق پوشش مناسب برنامه ها توسط رسانه های مختلف گروهی (بالاخص رسانه ملی)در بازه مشخص زمانی (اقناع و ترغیب افکار عمومی پیرامون مزایای زندگی روستایی )



جعبه‌ابزار