پایتخت طبیعت ایران
«پایتخت طبیعت ایران»، کلکسیون آثار شگفتانگیز طبیعت
شهرستان دورود که از آن با عنوان پایتخت طبیعت ایران یاد میشود، کلکسیون کاملی از آثار شگفتانگیز طبیعت است که میتواند مقصدی فراموش نشدنی برای مسافران نوروزی باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس از
دورود ، شهرستان دورود با توجه به موقعیت جغرافیایی خود با تنوع اقلیمی و آب و هوایی مواجه است و به دلیل وجود بارش مناسب، جریان سه رودخانه پر آب، وزش بادهای دائمی و غیردائمی و مرطوب، واقع شدن در حوزه جنوبی دشت سیلاخور و امتداد رشته کوه اشترانکوه و دیگر کوههای منطقه، از شرایط مناسب آب و هوایی و تنوع گیاهی و جانوری بالایی بهره میبرد که هرکدام به نوبه خود از جاذبههای کم نظیر محسوب میشوند.
شهرستان دورود دارای ۹۵ هزار هکتار وسعت مراتع و ۳۵ هزار هکتار وسعت جنگل بوده و از لحاظ جاذبههای طبیعی دارای یک کلکسیون کامل از زیباترین و باشکوهترین جاذبههای طبیعی کشور و حتی خارج از کشور است.
این جاذبههای متعدد باعث شده است، تا از شهرستان دورود به عنوان پایتخت طبیعت ایران یاد شود که در ادامه به معرفی برخی از این جاذبهها که در دسترس گردشگران قرار دارد، میپردازیم.
گفتنی است، شهرستان دورود دارای جاذبههای شگفتانگیز و منحصربهفردی مثل
دریاچه گهر ،
آبشارهای بیشه و تلهزنگ،
دره نیگاه ، آبشار و غار وقت ساعت، غار و سراب منو، دشتهای لاله واژگون و.. است که هر کدام از آنها میتواند محل مناسبی برای مسافرت چند روزه و سوژهای برای یک گزارش کامل باشد، اما در این گزارش تلاش میکنیم، تا مناطق گردشگری با دسترسی آسان را برای بازدید مسافران نوروزی معرفی کنیم.
دره اِسپَر[ویرایش]
دبیر انجمن برگ سبز زاگرس در گفتوگو با خبرنگار فارس در دورود در معرفی مناطق طبیعی و جاذبههای گردشگری شهرستان دورود اظهار داشت: دره اسپر یکی از درههای زیبا و تاریخی شهرستان دورود و از جمله تفرجگاههای اصلی مردم این منطقه محسوب میشود.
حمیدرضا کاویانی چگنی ادامه داد: از مدخل این دره سراب زیبای دره اسپر عبور میکند و روستای دره اسپر در این دره بنا شده است که این روستا از جمله روستاهایی است که از ویژگیهای ممتازی در مبحث اکوتوریسم برخوردار است و این روستا در دامنه کوه زیبای رنگینه از رشته کوه اشترانکوه و در فاصله ۱۱ کیلومتری شهر دورود قرار دارد.
کاویانی اضافه کرد: از جمله ویژگیهای ممتاز این روستا در حوزه اکوتوریسم میتوان به آبشار زیبای ازنادِر، سراب و رودخانه دره اسپر، دهها چشمه و سراب، دامنه پوشیده از درختان بلوط، مراتع سرسبز، نزدیکی به جلوههای بصری پریز کوه و همچنین وجود چندین سایت منحصربهفرد باستانی از دورههای مختلف تاریخی از جمله تپه سراب دره اسپر مربوط به دوره پارتی، ساسانی، اشکانی و اسلامی و همچنین تپه پلاسه یک و دو مربوط به دوره نوسنگی هخامنشی، پارتی و اسلامی و تپه پیر ابراهیم مربوط به دوره هخامنشی و اشکانی و تپه میدان دره اسپر مربوط به دوره هخامنشی، پارتی و اسلامی اشاره کرد.
وی تأکید کرد: راه دسترسی این جاذبه گردشگری از شهر دورود از طریق جاده آسفالته دریاچه گهر است.
منطقه حُله ور (دره حُلهور)[ویرایش]
این پژوهشگر حوزه طبیعت و تاریخ شهرستان دورود منطقه حلهور را یکی دیگر از مناطق گردشگری شهرستان دورود بیان کرد و گفت: این دره زیبا به علت وجود مراتع سرسبز و پوشش جنگلی انبوه و چشمه سارهای فراوان و عبور رودخانه پر آب گهر از مدخل آن، سکونتگاه اقوام مختلفی از گذشتههای دور تاکنون بوده است.
وی افزود: هم اکنون نیز چندین روستای باصفا را با ویژگیهای گردشگری در حوزههای طبیعی، فرهنگی و تاریخی در دل خود جای داده است که شامل روستاهای برآفتاب، دره چنار، عمارت، تی و چمنار میشود.
بیشه و سراب تی[ویرایش]
کاویانی تصریح کرد: روستای تی یکی از روستاهای منطقه حُلهور به حساب میآید که در فاصله ۳۴ کیلومتری شهر دورود و در منتهیالیه دره حُلهور، نزدیک به دره نیگاه قرار دارد. این روستا به علت جاذبههای متعدد، هم اکنون از جمله روستاهای مهم در حوزه گردشگری طبیعی در شهرستان دورود است.
وی اضافه کرد: از جمله ویژگیهای ممتاز این روستا میتوان به کوه رُل با ارتفاع ۳۰۲۸ متر با دامنههای پوشیده از جنگل و چشماندازی زیبا و همچنین دره دالان با جنگلهای انبوه، بکر و زیبا و چشمه سارهای گوارا اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: بیشه تی، بیشهای پوشیده از درختان گردو، سراب تی، سرابی بزرگ که از مدخل بیشه تی عبور میکند و دره چنار به عنوان درهای بکر و پوشیده از درختان کهنسال چنار و چندین استخر طبیعی آب و عبور رودخانه گهر از کنار این روستا از دیگر جاذبههای این روستا به شمار میرود که مسیر اصلی این روستا از طریق شهر دورود و جاده پیرعبدالله ممکن است.
رودخانه و دره سزار[ویرایش]
کاویانی در ادامه با اشاره به رودخانه و دره سزار اظهار داشت: این دره یکی از طویلترین درههای کشور محسوب میشود که در مدخل آن رودخانه با شکوه و خروشان سزار جای گرفته است که پس از سفری طولانی به سد دز سرریز میشود.
وی افزود: در طول مسیر دره از دهها روستا و آبشار از جمله آبشار بیشه و آبشار سزار وجود دارد، همچنین قلل سر به فلک کشیده پریز کوه و کوه باباهرُ و دامنههای پوشیده از جنگل و مرتع و گونههای مختلف گیاهی و جانوری از دیگر جاذبههای آن است.
دبیر انجمن برگ سبز زاگرس خاطرنشان کرد: از دیگر جاذبههای آن کلکسیونی کامل از چین خوردگیهای زمینشناسی است که منظره بسیار زیبایی را برای طبیعتدوستان رقم زده است. راه دسترسی به این دره و رودخانه از جنوب شهر دورود و در جاده روستاهای لنجآباد- چمچید – عمارت است.
وی با اشاره به آبشار سزار خاطرنشان کرد: در پایین روستای چمچید، در کنار رودخانه سزار (دز)، آبشار زیبا و بکری با عنوان آبشار سزار از میان پوشش گیاهی، با چشماندازی زیبا جاری است که شباهت زیادی به بیشه «پوران» دارد، این آبشار به علت عدم معرفی، خوشبختانه بکر و دست نخورده باقی مانده است، ارتفاع این آبشار بیش از ۲۰ متر و عرض تاج آن به ۱۰ متر میرسد.
چَمچید[ویرایش]
وی روستای چَمچید را یکی دیگر از روستاهای دارای جاذبههای فراوان گردشگری دانست و تأکید کرد: این روستا در فاصله ۱۸ کیلومتری شهر دورود در کنار دره سزار و ابتدای دره حُلهور؛ یعنی جایی که رودخانه گهر بعد از سفری طولانی وارد رودخانه سزار (دز) میشود، واقع شده است.
کاویانی افزود: این روستا به علت نزدیکی به دو دره و دو رودخانه پر آب و دامنههای پوشیده از جنگل مناظر طبیعی بسیاری دارد که از مهمترین آنها میتوان به بیشه و آبشار آب گرمه اشاره کرد.
وجود ۴۵۰ اثر تاریخی در شهرستان دورود[ویرایش]
محمدباقر فهیمنیا رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان دورود در گفتوگو با خبرنگار فارس در دورود اظهار داشت: شهرستان دورود با وسعت یک هزار و ۳۲۶ کیلومتر مربع در شرق استان لرستان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: شهرستان دورود به واسطه قرار گرفتن در دامنه اشترانکوه جاذبههای بکر فراوانی را در خود جای داده است که هر کدام از آنها میتواند به تنهایی گردشگران فراوانی را از اقصی نقاط کشور و حتی خارج از کشور به سوی خود جذب کند.
این مسئول با اشاره به پتانسیلهای شهرستان دورود در حوزه گردشگری و همچنین قرار گرفتن در مسیر راههای اصلی کشور خاطرنشان کرد: دریاچه گهر به عنوان نگین فیروزهای زاگرس با تعداد بازدید ۴۰ هزار نفر گردشگر بعد از قلعه فلکوالافلاک رتبه دوم استان را در اختیار دارد.
وی با اشاره به سفر مسافران به شهرستان دورود خاطرنشان کرد: در بخش اسکان مسافران به طور متوسط در هر سال حدود ۱۵۰ هزار گردشگر در شهرستان دورود اسکان مییابند.
فهیمنیا تصریح کرد: شهرستان دورود دارای سه منطقه گردشگری نمونه دریاچه گهر، سراب داریاب و دو خواهران است و روستای هدف گردشگری سراوند نیز در این شهرستان قرار دارد.
وی با اشاره به وجود ۴۵۰ اثر تاریخی در شهرستان دورود یادآور شد: از این تعداد اثر تاریخی در شهرستان دورود حدود ۳۰۰ اثر به ثبت رسیده است.
به گزارش فارس، شهرستان دورود با کلکسیون آثار شگفتانگیز خود میتواند مقصد مناسبی برای سفر هموطنان عزیزمان در ایام نوروز باشد، سفری که خاطره خوش را به دنبال دارد.
+++++++++++++
گزارش[ویرایش]
توحید وانشانی
www.farsnews.com/newstext.php?nn=۱۳۹۳۱۲۲۸۰۰۰۰۷۸