پست بانک




تاریخچه پست بانک[ویرایش]

پست بانک ایران پس از تصویب اساسنامه توسط هیئت محترم وزیران از دی ماه سال ۱۳۷۵ فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرد، و در حال حاضر با دارا بودن صدها شعبه، دفتر و مرکز در سراسر کشور انواع خدمات بانکی و مالی را به هموطنان عزیز ارائه می‌دهد.
سال۱۳۶۲ پیشنهاد ایجاد پست مالی و ارائه خدمات بانکی از طریق شبکه وسیع پستی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به هیات محترم وزیران
سال۱۳۶۵ تهیه و ارائه مقدمات تشکیل پست مالی
سال۱۳۶۶ تاسیس پست مالی
سال۱۳۷۴ جداسازی وظایف پست مالی از شرکت و تاسیس شرکت پست بانک به موجب مصوبه مجلس شورای اسلامی
سال۱۳۷۵ تصویب اساسنامه پست بانک توسط هیات محترم وزیران
سال۱۳۷۸ لحاظ نمودن عاملیت بانکی بخش در مستندات قانون برنامه سوم
سال۱۳۸۱ تصویب اصلاحیه اساسنامه پست بانک با نظر بانک مرکزی
سال۱۳۸۲ تصویب اصلاحیه اساسنامه پست بانک توسط هیات دولت و شورای نگهبان
سال ۱۳۸۵ پست بانک رسماً به عنوان یازدهمین بانک دولتی با مجوز بانک مرکزی مشغول ادامه خدمات شد.

دفاتر خدمات ارتباطی[ویرایش]

در راستای سیاست خصوصی‌سازی بخش‌های دولتی و کاستن از تصدی‌گری دولت، تشکیلاتی بنام دفاتر خدمات ارتباطی بر اساس مجوز صادره به اشخاص از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد که مجاز به ارائه قسمتی از خدمات ارتباطی در بخش‌های مخابرات، پست و پست‌بانک می‌باشند. با توجه به گستردگی دفاتر مذکور در سراسر کشور و به منظور سهولت استفاده آحاد جامعه از خدمات پست‌بانک، امکان ارائه تعداد زیادی ازسرویس‌های پست‌بانک توسط دفاترخدمات ارتباطی فراهم شده است. سرویس‌های پست‌بانک که در حال حاضر قابل ارائه از سوی دفاتر خدمات ارتباطی می‌باشند، بشرح ذیل می‌باشد: ۱- قبول و پرداخت حواله ۲- دریافت وجوه قبوض مصرفی (آب، برق، گاز، تلفن ثابت و همراه) ثبت نام و اقساط تلفن ۳- حساب سپرده قرض‌الحسنه پس‌انداز ۴- دریافت و پرداخت وجوه به نمایندگی از موسسات دولتی و خصوصی ۵- حساب سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت ۶- قبول و وصول چک

ساتنا[ویرایش]

ساتنا (سامانه تسویه ناخالص آنی): نظامی الکترونیکی است که پردازش و تسویه تراکنش‌های بین بانکی و دستور پرداخت‌های فوری را به صورت انفرادی و آنی انجام می‌دهد. گفتنی است که در سال قبل تمامی بانک‌های دولتی و خصوصی به عضویت ساتنا پذیرفته شدند. به عبارتی دیگر هریک از بانک‌های عضو می‌تواند با استفاده از ساتنا وجوه را به صورت آنی از حساب تسویه خود به حساب تسویه اعضای دیگر انتقال دهند. انواع دستور پرداخت‌های ساتنا: ۱) پرداخت‌های بین اعضاء: دستور پرداختی است که صادر کننده و ذینفع نهایی آن، هر دو از اعضای ساتنا می‌باشند. ۲) پرداخت‌های بین مشتریان:‌ صادر کننده و ذینفع نهایی آن، هر دو مشتریان اعضای ساتنا می‌باشند. ۳) پرداخت‌های بین عضو و مشتری: صادر کننده آن مشتری و ذینفع نهایی آن عضو دیگری است، در این گونه تراکنش‌ها جزئیات مربوط به مشخصات و حساب صادر کننده در دستور پرداخت ذکر می‌شود. ۴) پرداخت‌های بین مشتری و عضو: صادر کننده آن مشتری و ذینفع نهایی آن عضو دیگری است. ۵) پایاپای: دستور پرداختی است که توسط بانک مرکزی و بر اساس نتیجه پایاپای یک مرکز پایاپای صادر شده و طی آن حساب برخی اعضاء بدهکار و حساب برخی دیگر از اعضاء بستانکار می‌شود.
۶) دستور پرداخت‌هایی که به دلیل قطع ارتباط عملیاتی یک عضو به شیوه‌های دیگری به بانک مرکزی فرستاده می‌شود تا بانک مرکزی به نیابت از عضو، صدور آن را برعهده گیرد.

پیوندها[ویرایش]

پست بانک    



جعبه‌ابزار