چلمردی
روستاي چلمردي/
نکا /
مازندران روستای چلمردی در۱۵ کیلومتری شهرستان نکا واقع شده و ارتفاع آن تا سطح دریا ۱۵مترمی باشد.روستای چلمردی به عنوان بخش هزارجیریب از شمال به روستای درویشان و از طرف شرق به روستای خیرآباد (که قدیم بهش کِسبِنون گفته می شد) و از غرب به روستای کرداب واز جنوب به روستای کوهسار کنده منتهی می شود. و در جنوب روستا رودخانه واقع شده است که به نکا رود می ریزد.همچنین کوهی در جنوب روستا واقع شده است که به (ٳستُمسَر)معروف شده است...
معرفی روستا[ویرایش]
روستای چلمردی در۱۵ کیلومتری شهرستان نکا واقع شده و ارتفاع آن تا سطح دریا ۱۵مترمی باشد.
روستای چلمردی به عنوان بخش هزارجیریب از شمال به روستای درویشان و از طرف شرق به روستای خیرآباد (که قدیم بهش کِسبِنون گفته می شد) و از غرب به روستای کرداب واز جنوب به روستای کوهسار کنده منتهی می شود. و در جنوب روستا رودخانه واقع شده است که به نکا رود می ریزد.همچنین کوهی در جنوب روستا واقع شده است که به (ٳستُمسَر)معروف شده است.
روستای چلمردی به دو بخش تشکیل شده بود در گذشته یک قسمت آن به کُلخِیل معروف بود که بخاطر زلزله ویران شد و مردم آن به قسمت اصلی روستا مهاجرت کردند و امروزه هنوز به همان نام معرف می باشد. در گذشته نظام ارباب رعیتی بر روستا حاکم بود خانمها بر مردم حکومت می کردند.
و بیشتر زمینهای کشاورزی در دستانشان بود که به نودگان اربابها هنوز هم در این روستا بسرمی برند. زبان اصلی مازندرانی می باشد.
تعداد خانوار روستا که در سال ۸۵آخرین سرشماری انجام گرفت ۲۷۵ و تعداد جمعیت ۱۲۰۹که۵۹۰آن رامرد و ۶۱۹ آن را زن تشکیل می دهد.
تاریخ مکتوب روستا[ویرایش]
آنطور که نقل شده است از قدیم در زمان جنگ امام حسین(ع) ولشکر یزید آن زمان عده ای از مردم کافر کلا برای کمک به یزید با اسبهای زین شده به سمت عراق راه می افتند و در بین راه به عدهای از اهالی فیروزکوه برخورد می کنند. چهل نفر از آنها از رفتن به عراق سرباز می زنند و به روستای کافر کلا بر می گردند و در بین روستا مورد تنبیه قرار می گیرند و بقیه لشکر هم زمانیکه به عراق می رسند می بینند که جنگ بین در لشکر حق و باطل شده است برمی گردند.
دیگری اینکه ۴۰ مرد از اقوام مختلف به روستا کوچ کردند که اسم روستا این شد.
قدمت روستا[ویرایش]
نگاهی به گذشته منطقه طبق حفاریهای انجام شده آثار باستانی بدست آمده قدمت این روستا به دوره های ماقبل اسلام و حتی اشکانیان میرسد.
تاسیسات و امکانات روستا[ویرایش]
خانه بهداشت در سال ۱۳۶۸ تاسیس شده است.
مخابرات روستا در سال ۱۳۷۵تاسیس شده و حدود سال ۷۹ تلفن به تمام خانه های روستا نصب شد و مخابرات چلمردی بعنوان مخابرات مرکزی بین روستاهای اطراف می باشد.
بخشداری یکی دیگر نهادها در سال ۱۳۷۲تاسیس شد و بعنوان بخش مرکزی هزارجیریب تمام روستاهای اطراف را زیر نظر دارد.
- دکل همراه اول.
- دکل ایرانسل.
- چاه آب.
- گاز رسانی.
- آسفالت کوچه ها و نام گذاری کوچه ها.
- پست بانک و باشگاه سر پوشیده.
مردم روستای چلمردی مردمی زحمت کش می باشند شغل اصلی مردم کشاورزی می باشد و علاوه بر کشاورزی بیشتر جمعیت آن به کارهای خدماتی و سنتی مشغول هستند.
واقع شدن روستا نزدیکی جنگل باعث شد مردم به کار جنگلداری نیز بپردازند نهالستان چلمردی یکی ازنهالستان بزرگ می باشد که توسط شرکت نکا چوب احداث شده.دامداری روستا در حد مصرفی خود میباشد.
محصولات کشاورزی عبارتند از توتون،برنج گندم لوبیاروغنی وگلزا.که مهترین آن توتون میباشد
مذهب روستا[ویرایش]
مذهب رسمی مردم اسلام و شیعه می باشد. از مراسمهای مهم تعزیه می باشد که از قدیم الایام بصورت سنتی به ارث مانده است در هر سال ۱۱محرم مراسم تعزیه برگزار میگردد و از اطراف به این مراسم پرشکوه می آیند.
فرهنگ[ویرایش]
از لحاظ تحصیلات بیشترین قشر جمعیت این روستا را جوانان تشکیل میدهند که اکثریت آنان دارای تحصیلات عالیه در مقاطع دکترا.فوق لیسانس ولیسانس و...میباشد دختران هم تا مقاطع لیسانس. این روستا دارای مدارس در مقاطع ابتدایی و راهنماییو دخترانه و پسرانه بصورت مجزا
می باشد.
امام زاده[ویرایش]
۴ تا امام زاده در وستا واقع میباشد دختر مشهد.امام زاده طاهر .امام زاده جعفر.امام زاده سیده نیره.
منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای چلمردی