گلین


کرمانشاه؛
تلاقی تاریخ و طبیعت در روستای گلین
گلین یکی ازروستاهای زیبا بکر و حیرت‌انگیز برای گردشگری در استان کرمانشاه می‌باشد.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه، و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری، گردشگاه گلین به صورت بکر و فرح‌انگیز در میان ارتفاعات و کوهساران قرار گرفته است. این روستا بین راه گیلان‌غرب و سر پل ذهاب قرارگرفته که دارای آب وهوایی معتدل وکوهستانی و بسیار سر سبز و دل انگیزاست.

همچنین روستای گلین یکی ازمناطق تاریخی و قدیمی گیلان‌غرب است دارای دره‌ای به طول چهل مترو عمق ۴۰۰ متر که از درختان، باغات و میوه پوشیده شده است که از بین میوه‌ها انارشهرت فراوانی را در این روستا دارد، در بین این درختان سرسبز رود خروشان و طولانی جاری است که مسیر را برای گردشگران زیباتر می‌کند.

گلین در فاصله ۳۳ کیلومتری گیلان‌غرب و۲۱۵ کیلومتری کرمانشاه واقع شده است و این منطقه زیبا و حیرت انگیز با قدمت فراوانی که دارد هنوز به طور کامل شناسایی نشده است و نیاز به معرفی بیشتر برای گردشگران خارجی و داخلی دارد.

یکی از جاذبه‌های تاریخی این روستا که در ۱۵۰ متری پل‌شاه قراردارد کتیبه فرهاد یا فرهاد کن است و همچنین یک تاق دراین منطقه نزدیک روستای نجار واقع شده که دارای گودالی است که برای نگهداری غذا درقدیم از آن استفاده می‌شده است.

از دیگر بناهای تاریخی روستا گلین، بان قلعه وگوردخمه را می‌توان نام برد و همچنین بودن سراب، باغات انبوه طبیعت بکر و کوهستان دراطراف این روستا به جاذبه‌های این منطقه اضافه کرده است به دلیل این همه زیبایی می‌توان این روستا را نه درسطح استان بلکه درسطح کشور به عنوان مناطق گردشگری معرفی کرد.

محصولاتی که توسط دستان گرم این مردم در این روستا پرورش داده می‌شود شامل:برنج، گندم، نخود، باقلاو... بوده و به دلیل آبی که دارد پرورش ماهی یکی از فعالیتهای پررونق دراین منقطه می‌باشد.



گزارشی از «یادواره شهدای فرهنگی پیشمرگ مسلمان کرد»[ویرایش]

» سرویس: فرهنگ حماسه - حماسه
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کردستان گفت: احیای نام شهدا ما را به سوی قله‌های سعادت و پیشرفت حرکت می‌دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کردستان، محمد سلیمانی که در نخستین «یادواره شهدای فرهنگی پیشمرگ مسلمان کرد ژاوه‌رود» در روستای گلین شهرستان سنندج سخن می‌گفت،با اشاره به ماه صفر قرار داریم، اظهار کرد:امام حسین(ع) بزرگ آموزگار شهادت است و باید درس ایثار، ازخود گذشتگی و وفاداری را از مکتب ایشان آموخت.شهدان ما با تأسی به سالار شهیدان،هستی خود را در طبق اخلاص گذاشتند و در راه خدا و خدمت به خلق جان خود را تقدیم کردند.قیام امام حسین(ع) و انقلاب امام خمینی(ره) تشابهات زیادی با هم دارند.انگیزه امام حسین(ع) از قیام عاشورا احیای دین مبین اسلام بود و همین دغدغه را امام خمینی(ره) نیز داشتند.
وی در ادامه با اشاره‌ای گذرا به زندگی شهید ملاعلی جلالی‌زاده، گفت: این شهید در زمان رژیم ستم‌شاهی هفت ماه را در زندان به سر برد و در سال ۱۳۶۰همراه فرزندش ملامسلم جلالی‌زاده در راه بازگشت از مسجد به خانه، با ناجوانمردانه‌ترین شیوه شهید شد.شهید جلالی‌زاده در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی نامه‌ای به امام خمینی(ره) می‌نویسد و وفاداری خود را به امام، نظام و انقلاب اسلامی ایران اعلام می‌کند.
سلیمانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه ولایت‌مداری در کربلا غوغا می‌کرد، افزود: ولایت‌مداری از ویژگی‌های مردمان این منطقه به ویژه شهدا و جانبازان است.

وی در ادامه سخنان خود به لزوم مطالعه وصایای شهیدان اشاره و اظهار کرد: در بسیاری از این وصیت‌نامه‌ها آمده است که امام و نظام را تنها نگذارید و از دین اسلام دفاع کنید.

وی جمهوری اسلامی ایران را ثمره خون شهیدان دانست و خاطرنشان کرد: ما حقوق خود را در سایه نظام جمهوری اسلامی ایران طلب می‌کنیم.
در پایان این مراسم از تعدادی از خانواده‌های شهدا و فعالان فرهنگی روستای گلین با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.
آزاد جلالی‌زاده فرزند شهید ملامسلم جلالی‌زاده هم در این یادواره، از شهیدان به عنوان سرمایه‌های اجتماعی یاد کرد و گفت: شهیدان با شهادت خود آزادی، برابری و عدالت را برای ما به ارمغان آوردند.

وی با اشاره به اینکه برگزاری یادواره‌ها برای شهیدان امری مهم است، اظهار کرد: در کنار این گرامیداشت‌ها باید به تحلیل و واکاوی زندگی این شهیدان و آرمان‌ها و اهداف آنان پرداخت.
جلالی‌زاده، آزادی کنونی را مرهون خون شهیدان دانست و عنوان کرد: اگر این شهیدان نبودند امروز زندگی ما معنایی نداشت.
وی با اشاره ای مختصر به زندگی پدرش، اعلام کرد: پدرم در دانشگاه تهران رشته حقوق قضایی خوانده تحصیل کرده بود و تحصیلات حوزوی را نیز تا حد درجه اجتهاد طی کرده بود.
این فرزند شهید در ادامه با تاکید بر لزوم خدمت کردن به مردم این منطقه، بیان کرد: در راستای قدرشناسی از شهیدان، آزادگان و ایثارگران این منطقه نیاز هست که به مردم این منطقه بیشتر از پیش خدمت شود.

جلالی‌زاده گفت: پدرم و پدربزرگم به ناحق و با ناجوانمردانه‌ترین و ناانسانی‌ترین شیوه موجود شهید شدند و باید سال‌های سال تلاش شود تا سرمایه‌های اجتماعی مانند آنان تولید شود.

وی با بیان اینکه عده‌ای کوراندیش این سرمایه‌ها را از ما گرفتند، ادامه داد: متاسفانه امروز هم عده‌ای خودآگاهانه و یا ناخودآگاهانه این مسیر را دنبال می‌کنند که بازگشتن به مسیر پاسداشت از سرمایه‌های اجتماعی را به آنها توصیه می‌کنم.
جلالی‌زاده ضمن انتقاد از صداو سیما، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در آرشیو صدا و سیما نوارهای سخنرانی مذهبی، اذان و مناجات پدرم موجود است اما متاسفانه علی رغم خواست مکرر ما این نوارها در اختیار ما قرار نگرفته و هیچگاه نیز از شبکه استانی پخش نشده است.
وی در پایان با تاکید بر لزوم استمرار برگزاری اینگونه مراسم‌ها، یادآور شد: برگزاری اینگونه مراسم ها باعث تداوم راه شهیدان می‌شود.
عثمان‌پور، بخشدار بخش سیروان شهرستان سنندج نیز در این یادواره ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدای روستای گلین به ویژه ملا علی و ملا مسلم جلالی زاده، اظهار کرد: این روستا بیشترین شهید را تقدیم انقلاب اسلامی ایران کرده است.
وی ادامه داد:این روستا با ۴۵۰ خانوار، ۱۶۵۰ نفر جمعیت دارد و ۴۱ شهید، بیش از ۱۵۰ ایثارگر و ۵۱ جانباز در راه نظام تقدیم کرده است.
عثمان‌پور با بیان اینکه شهیدان جوهره وجود خود را تقدیم انقلاب اسلامی ایران کردند، عنوان کرد: وجود این شهیدان نشان دهنده خلوص نیت و پایمردی مردم بخش سیروان در طول دوران انقلاب است.
وی با اشاره به اینکه در بخش سیروان کارهای عمرانی خوبی صورت گرفته است، اعلام کرد: این بخش دارای ۱۴ هزار و ۵۳۵ نفر جمعیت است.
بخشدار بخش سیروان در ادامه سخنان خود به تعدادی از کارهای عمرانی صورت گرفته در این بخش اشاره و بیان کرد: تکمیل و زیرسازی راه روستایی وسه به گلین با طول ۱۱ کیلومتر با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان یکی از این کارهای انجام شده است.
وی همچنین به انتقال فیزیکی برق به ۶۳ خانوار باغ‌های اطراف روستای گلین در سال های ۹۰ و ۹۱ اشاره کرد و ادامه داد: این کار با اعتباری بالغ بر ۱۲۰ میلیون تومان و به طول دو هزار و ۳۰۰ متر انجام شده است.
عثمان‌پور همچنین به احداث کتابخانه دو طبقه و سنگفرش داخل این روستا اشاره و ذکر کرد: اختصاص ۱۰۰ میلیون تومان برای بحث مشاوره انتقال آب سد ژاوه به روستاهای اطراف از دیگر کارهای صورت گرفته است.
وی ادامه داد: توسعه باید موزون باشد و گام به گام پیش رود و نیاز هست در این منطقه کارهای بیشتری انجام شود و مشارکت مردمی نیز در این عرصه دخیل باشد.
بخشدار بخش سیروان خواستار احداث ایستگاه پمپاژ آب برای روستاهای گلین،وسه، درکوله، دولاب و ... شد و خاطرنشان کرد: پرداخت تسهیلات و وام‌های کم‌بهره از دیگر نیازهای این منطقه است.
وی در پایان به کمبود آب این روستا اشاره کرد و یادآور شد: امیدواریم در آینده با آبگیری سد ژاوه شاهد شکوفایی اقتصاد این منطقه و پرورش آبزیان باشیم.
در این یادواره ابیاتی از اشعار شهید ملامسلم جلالی زاده توسط فرزندش قرائت شد.



جعبه‌ابزار