طامه


روستاي طامه/ نطنز / اصفهان
روستای طامه در۶ کیلومتری مرکز شهرستان نطنز و در جنوب غربی این شهرستان واقع گردیده و به جهت قرارگرفتن در دامنه سلسله جبال کرکس و همجوار با قله اصلی این سلسله کوه که ارتفاعی حدود ۳۹۸۰ متر از سطح دریا دارد، یکی از قلل مرتفع ایران محسوب می شود .


معرفي روستا[ویرایش]

روستای طامه در۶ کیلومتری مرکز شهرستان نطنز و در جنوب غربی این شهرستان واقع گردیده و به جهت قرارگرفتن در دامنه سلسله جبال کرکس و همجوار با قله اصلی این سلسله کوه که ارتفاعی حدود ۳۹۸۰ متر از سطح دریا دارد، یکی از قلل مرتفع ایران محسوب می شود . علاوه بر برخورداری از لطایف خاص، دارای آب و هوای معتدل و کوهستانی، هم چون نگینی زیبنده در حاشیه کویر قرار گرفته و با وجود دامنه های سرسبز خصوصا در فصول بهار و تابستان پوشش گیاهی مطلوب آن با تنوع بسیار از انواع گونه گل و گیاهان دارویی، طبیعتی بسیار زیبا و دیدنی را به عنوان اعجاز خلقت پروردگار به نمایش گذاشته است.
علاوه بر هوای مطبوع، آب منحصر به فرد و گوارای آن از طریق چشمه سارهای زلال کوهستان و آبشارهای زیبا و قنوات بسیار قدیمی شامل پنج رشته قنات استحصال می گردد ،‌که روح زیبا پسند بشر را متوجه کمال آفرینش الهی می نماید.
روستای طامه از سه طرف در محاصره کوه های زیبا و مرتفع واقع شده و دره ای پهناور با دامنه های پیچ در پیچ و سنگلاخ و پهنه های خاکی در کنار صخره های بلند و عظیم این خلقت بدیع پروردگار را زیبا نموده است و وجود باغات و درختان میوه مختلف در گستره ای وسیع بر زیبایی این خطه افزوده است .
مساحت این روستا در پهنه تقریبا مسطح منطقه حدود ۱۸۰ کیلومتر مربع را تشکیل می دهد ولی حدود ثبتی قدیمی آن در سال ۱۳۱۶ شمسی در روزنامه رسمی کشور با محاسبه تمام مناطق مسطح و ارتفاعات به ثبت رسیده مساحتی بالغ بر ۵/۲ برابر مقدار فوق معادل ۴۶۵ کیلومتر را شامل می شود که کلیه سطوح و زمین های قابل بهره برداری از نظر کشت و کار و کشاورزی در این محدوده ثبتی بزرگ از گذشته تاکنون به صورت باغات میوه و غیرمیوه و همچنین کشت های بیابانی دیمی و آبی مورد استفاده اهالی قرار گرفته است .
جمعیت روستا شامل ۴۰۰ خانوار ساکن بالغ بر ۱۲۰۰ نفر و حدود ۶۵۰۰ نفر به شهرهای بزرگ ( تهران ،‌اصفهان ،‌قم ) و بعضی بلاد دیگر سکنی گزیدند که جمعا در حدود ۸۰۰۰ نفر می باشد .
درانتهای روستای طامه منطقه وسیع قراردارد که توسط چشمه همت آباد که به همت اجداد اهالی روستای طامه درست شده، آبیاری می گردد.

منبع[ویرایش]

وبلاگ روستای طامه



جعبه‌ابزار