ابره در
روستاي ابره در/
تفرش /
مرکزیروستای ابره در از توابع شهرستان تفرش به مساحت ۱۰۸ کیلومتر مربع و جمعیت ۴۰۰-۵۰۰ نفر از توابع دهستان خرازان ، واقع در شرق شهرستان تفرش می باشد...
معرفی روستا[ویرایش]
روستای ابره در از توابع شهرستان تفرش به مساحت ۱۰۸ کیلومتر مربع و جمعیت ۴۰۰-۵۰۰ نفر از توابع دهستان خرازان ، واقع در شرق شهرستان تفرش می باشد.
فاصله آن از مرکز شهرستان ۱۸ کیلومتر است. مردمان این روستا از طوایف متعددی از جمله خسروی- میان ده ای- خرابه دیمه ای- قلعه سادات و حسینی- حیدری- رضایی-حجازی- میباشند . به دو زبان فارسی (اصلی) و ترکی تکلم می کنند. این روستا از مناطق بسیار کهن استان مرکزی بوده که قدمت آن را به بیش از اسلام تخمین می زنند.
قبرستان قدیمی روستا که در آن سنگ قبرهایی با قدمت بیش از ۸۰۰ سال وجود دارد و بقایای قلعه های قدیمی و حتی نام روستا و طوایف ساکن در آن همگی دلالت بر تاریخی بودن آن دارند.
می گویند نام روستا از دو کلمه (ابره) به معنی آستر و رویه و (در ) به معنی مکان و جا میباشد و اصطلاحا به جایی اطلاق می شده است که در آنجا جولایی و کرباس بافی رواج داشته است می گویند در گذشته بسیار دور قریه ای آباد و پرجمعیت بوده که پس از حمله مغول به اطراف ساوه اینجا نیز به ویرانه ای مبدل شده است .
منطقه ای که در آن واقع شده است منطقه ای کوهستانی با آب وهوای معتدل و خاک حاصلخیز میباشد.
شرایط مساعد آب و هوایی موجب شده انواع محصولات زراعی شامل گندم- جو- عدس-
ماش -
لوبیا -
نخود و محصولات باغی شامل بادام- گردو- زرد آلو - و ... در آنجا قابل کشت و پرورش می باشند همچنین عرصه های کوهپایه ای و مرتعی ابره در رویشگاه انواع رستنی های وحشی و حتی گیاهان دارویی مثل- والریان- سنبل الطیف- بو مادران- پنیرک- منداب- تاج الملوک- بارهنگ- خاکشیر-
کاسنی - انواع شقایق وحشی شوکران شکر تیقال وحشی شوکران آتروپین قدومه و..... دامداری هم در روستا رواج داشته و دارد و هر خانواده تعدادی دام سبک در اختیار دارد که عواید آنرا برای مصرف خانواده بکار می برند البته تعداد معدودی هم گاو شیری در روستا نیز وجود دارد.
منابع آبی روستا، قنات- چشمه- و تعدادی چاه نیمه عمیق می باشد.
جاذبه های مذهبی[ویرایش]
از اماکن مقدس و زیارتی روستا می توان به قدمگاه شاهزاده قاسم- شاهزاده اسماعیل- شاه زاده حسین و محمد اشاره نمود که همگی منسوب به اهل بیت بوده و هر ساله پذیرایی مشتاقانی از مناطق مختلف می باشند. از مکانهای مقدس قبل از اسلام هم میتوان به قلعه گبری اشاره کرد که الان فقط ویرانه ای از آن باقی مانده است.
منبع[ویرایش]
پایگاه خبری
روستانیوز