حسنکدر


روستاگردی درحاشیه یاقوت جاده‌های زیبای جهان
» سرویس: استان ها - البرز
کد خبر: ۹۳۱۲۱۰۰۵۶۰۹
یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۷
جاده چالوس که قدیمی‌ترها آن را به واسطه گردنه‌های سخت و خطرناکش «هزار چم» می‌نامند، یکی از جاذبه‌های مهم البرز به شمار می‌آید. جاذبه‌ای که بسیاری از مسافران عبوری و حتی البرزنشینان نیز با زیر و بم آن آشنا نیستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه البرز، امروز با آوردن نام جاده چالوس، اولین چیزی که در ذهن افراد نقش می‌بندد مسیری با رستوران‌هایی متنوع در دل طبیعت است. این درحالی است که درگذشته این جاده صرفاً به واسطه مسیر سرسبز، رودخانه خروشان کرج و جلوه‌های دیگری ازطبیعت که تنها در شهرهای شمالی کشور قابل مشاهده است، معروف بود.

پاییز در روستای واریان - جاده چالوس
در سال‌های نه چندان دور که از زباله‌های اطراف رود کرج و ساخت و سازهای کوچک و بزرگ کنار جاده چالوس خبری نبود، علاقه‌مندان به طبیعت بکر خوش خوشان برای گذراندن ساعاتی آرام و بی‌دغدغه راهی این جاده می‌شدند. افرادی که در دهه‌های چهل و پنجاه دوران جوانی خود را سپری کردند، خاطرات بسیاری از شب‌نشینی‌ها در اطراف رودخانه کرج و پایین‌تر از سد برای فرزندان‌شان تعریف می‌کنند.


پاییز در روستای واریان - جاده چالوس
هرچند امروز ازجاذبه‌های طبیعی جاده چالوس به واسطه سودجویی برخی افراد کم شده ولی هنوزهم این مسیری که مسافران را به شمال کشور می‌رساند، حرف‌هایی برای گفتن دارد و اولویت اول بسیاری برای چند ساعت دورماندن از فضای شلوغ شهر ودریافت انرژی از طبیعت است.
کسانی که به جاده چالوس سفر می‌کنند درکنار لذت بردن از جاذبه‌های طبیعی آن، باید سری هم به حاشیه‌های این جاده بزنند و با اطمینان از این که پشیمان نخواهند شد از روستاهای این منطقه هم بازدید کنند. برای آشنایی بیشتر گردشگرانی که قصد دارند درایام نوروز درمحدوده چالوس چرخی بزنند برخی ازجاذبه‌های این منطقه را معرفی می‌کنیم.


روستای ولی‌آباد کندوان[ویرایش]

اولین روستا، روستای ولی‌آباد کندوان است، این روستا در۶۰ کیلومتری جاده چالوس بعد از سیاه بیشه و قبل از پیچ «هزارچم» قرار گرفته است. ازمکان‌های دیدنی این روستا باید به پالون سر، کارچال، فشک دره، ونک نو، تاپی، چنارسر و امام‌زاده حسن(ع) اشاره کرد.

روستای گچسر[ویرایش]

گچسر روستایی زیبایی است که در انتهای بخش آسارا قرار گرفته است. قدمت این روستا به دوره صفوی برمی‌گردد، گچسر را به دلیل این‌که دارای معادن غنی گچ است به این اسم نامیده‌اند. آب و هوای گچسر در همه فصل‌های سال معتدل و خنک است. پل سنگی و کاخ رضا شاهی از دیدنی‌های این روستا به شمار می‌آید. در کنار تمام دیدنی‌ها و جاذبه‌های فراوان گچسر، پیست دیزین نیز بر زیبایی‌های این روستا افزوده است. کاخ روستای گچسر و کوره‌های گچ‌پزی از دیگر جاذبه‌های گردشگری این روستا هستند.
یکی دیگر از جاذبه‌های این روستا که در فصل بهار گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند باغ لاله‌هاست که در روستای گرماب گچسر قرار گرفته است. این باغ دارای بیش از ۳۰ واریته گل لاله و یک میلیون پیاز لاله است.


جاده چالوس در یکی از آخرین روزهای تعطیلات

روستای شهرستانک[ویرایش]

یکی دیگر از مکان‌های زیبا که در دل جاده چالوس قرار گرفته، روستای شهرستانک با عمارت ناصری است که به یکی از مقاصد گردشگری استان البرز تبدیل شده است. این روستا از توابع دهستان لورا در۶۳ کیلومتری شمال‌غربی کرج و جاده‌ چالوس قرار گرفته است. مردم این روستا عموما زندگی خود را از طریق کشت غلات، گردو و میوه، پرورش زنبورعسل، تولید لبنیات، دامداری و جاجیم و شالبافی می‌گذرانند. با سفر به این روستا علاوه بر لذت بردن ازطبیعت می‌توان سوغاتی‌هایی خوشمزه، برای دوستان و آشنایان خرید و به عنوان عیدانه به آنها داد.

روستای حسنکدر[ویرایش]

حسنکدر روستایی در حاشیه جاده چالوس است که جاذبه‌های طبیعی، مذهبی و تاریخی بسیاری دارد. بسیاری از جاذبه‌های این روستا ازدیدگردشگران پنهان مانده و کمتر کسی از آنها خبر دارد، علاوه بر این حسنکدر از آب و هوای دلپذیر و منظره‌های بسیار بکر و چشم نوازی هم برخوردار است. این روستا دارای ۱۵ چشمه است که آب آنها خواص درمانی بسیاری دارد. علاوه بر این در این روستا می‌توان چشمه‌هایی را یافت که دارای آب گازدار با طعم تلخ و یا شیرین هستند. چاخان چشمه به عنوان معروف‌ترین چشمه این روستا دارای آبی است که هرگز خشک نشده است.


جاده چالوس

روستای مورود[ویرایش]

این روستا در ۳۵ کیلومتری جاده چالوس قرارگرفته است. در مسیر این روستا آبشاری وجود دارد که به علت ارتفاع بالا و زیبایی فراوان، گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند. دراین روستا چشمه‌ای قرار گرفته که در تمامی فصول سال دارای آب است.

روستای خوزنکلا[ویرایش]

خوزنکلا در منطقه‌ کوهستانی در جاده چالوس قرار گرفته است. این روستا نزدیکترین روستا به سد امیرکبیر است که خروجی آب سد باعث شده این روستا به شکل شبه جزیره‌ای نمایان شود. خوزنکلا دارای زمستان‌های سرد و تابستان‌هایی با پوشش سبز و پرگل است.

روستای سیجان[ویرایش]

روستای سیجان یکی از ۵۶ روستای جاده چالوس واقع در منطقه ارنگه است. پس از عبور از روستاهای سرزیارت و گوراب به این روستا می‌رسیم، این روستا با طبیعت بکر پذیرای گردشگران در تمامی فصول سال است.
به گزارش ایسنا، این روستاها بهشت‌های پنهان در پیچ و خم‌های جاده چالوس هستند که از نظر امکانات با کمبودهایی مواجه هستند که رشد صنعت گردشگری در آنها نیازمند توجه مسوولان و متولیان امورگردشگری و امور روستایی استان البرز است.
روستاهای نامبرده تنها بخش اندکی از جاذبه‌های منطقه چالوس است. گردشگران برای لذت بردن از این جاذبه‌ها باید نگاه خود را به چالوس به عنوان محوری عبوری و مسیری که صرفا آنها را به شمال کشور می‌رساند تغییر دهند و ماشین خود را برای ساعتی هم که شده از مسیر اصلی این جاده خارج کرده و به سمت حواشی این جاده رانندگی کنند.
مردم چالوس مردمی مهمان نوازند که به خوبی از گردشگران میزبانی می‌کنند. گردشگران مطمئن باشند از سفر به روستاهای چالوس و هم صحبتی با ساکنان این منطقه پشیمان نمی‌شوند و با کوله‌باری از خاطرات خوش چالوس را ترک خواهند کرد .
جاده چالوس یاقوت زیباترین جاده‌های جهان است
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان البرز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه البرز، گفت: جاده چالوس یکی از مسیرهای زیبای جهان است که نه تنها طبیعت دوستان کشور، بلکه بسیاری از گردشگران بین‌المللی نیز آن را به خوبی می‌شناسند.
احمد ترکاشوند اظهارکرد: وجود ترکیبی از امکانات طبیعی و دست‌ساز بشر در جاده چالوس باعث می‌شود طبیعت دوستان سختی راه دور و نزدیک را تحمل کنند و در سال یکبار هم که شده به این جاده سری بزنند.
وی ادامه داد: جاده چالوس یاقوتی در بین جاده‌های زیبای جهان است و با چشم اندازهای زیبایی چون مسیرهای پرپیچ خم و طبیعت منحصر به فردش چشم هربیننده‌ای را خیره می‌کند.
این مسئول گفت: اما زیبایی‌های چالوس را نباید تنها به جاده پرپیچ و خمش منحصر کرد؛ چراکه روستاها و حواشی این جاده نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارند و دریچه جدیدی از زیبایی به روی گردشگران باز می‌کنند.


مناظر برفی جاده چالوس


مناظر برفی جاده چالوس
گردشگری روستایی راهی مناسب برای تقویت اقتصاد روستاهای استان است
معاون گردشگری میراث فرهنگی البرز ابراز کرد: روستاهای حاشیه این جاده فضای بسیار مناسبی برای تفریح و آرامش فکری گردشگران هستند، روستاهایی که حتی بسیاری از البرزنشینان نیز از وجود آنها بی‌اطلاع‌اند.
وی تصریح کرد: اگر گردشگران از روستاهای منطقه چالوس بازدید کنند علاوه براین‌که به رونق گردشگری روستایی در استان کمک می‌کنند، منبع درآمدی نیز برای روستانشینان به وجود می‌آورند.
ترکاشوند تاکید کرد: با رفت و آمد گردشگران به روستاهای این منطقه زمینه توسعه فرهنگی بومی‌نشینان چالوس نیز فراهم می‌شود.
وی یادآور شد: نباید فراموش کنیم در جهان رقابتی امروز، بسیاری از کشورهای در حال توسعه، اقتصادهای محلی و توسعه آن را به مردم بومی و محلی سپرده‌اند.
توسعه گردشگری روستایی بدون ایجاد زیرساخت‌های مناسب و فرهنگ‌سازی امکان‌پذیر نیست
وی افزود: گردشگری روستایی راهی مناسب برای تقویت اقتصاد روستاهای استان و افزایش منابع درآمد روستانشینان است.
وی ابراز کرد: گردشگری و مردم بومی، رابطه‌ای دوطرفه دارند، از یک سو گردشگری به مردم بومی سود می‌رساند و از سویی دیگر نیز، بومیان در توسعه گردشگری نقش ایفا می‌کنند.
معاون گردشگری میراث فرهنگی البرز در پایان گفت: برای توسعه گردشگری روستایی دراستان باید درکنار فراهم آوردن زیرساخت‌های مناسب فیزیکی، برای فرهنگ‌سازی دراین خصوص نیز برنامه‌ریزی کرد .
گزارش از المیرا اگیر- خبرنگار ایسنا البرز



جعبه‌ابزار