مجموعه های گردشگری روستای زرده


مجموعه هاي گردشگري روستای زرده


قلعه يزگرد سوم ساساني[ویرایش]

اين قلعه از بناهاي زمان ساسانيان است كه در بالاي قلعه مرتفع در شرق روستاي زرده قرار دارد اين قلعه از سه طبقه تشكيل شده است كه دو طبقه آن به كلي تخريب شده و يك طبقه آن به جا مانده است. براي ديدن اين بنا بايد از زيارتگاه بابايادگار تا قلعه ۴۰ دقيقه پاده روي كرد.

زيارتگاه بابايادگار[ویرایش]

زيارتگاه بابايادگار در دامنه كوه دالاهو و در شمال شرقي روستاي زرده قرار دارد. زيارتگاه بابايادگاريكي از زيارتگاههاي مهم يارستان است. (بابايادگار لقب سيداحمد است متولد ۷۶۱ هجري) در اطراف اين زيارتگاه زيارتگاههاي چون سيد درويش، چشمه غسلان، چشمه هاني تا، كاني شفا، چهل تن و هفت تن وجود دارد.

شهربانو- بناي ساساني[ویرایش]

اين بنا در بين راه روستاي زرده و زيارتگاه بابايادگار قرار دارد و در بين تنكه اي قرار گرفته كه در نزديكي زيارتگاه داوود قرار گرفته اين بنا در بالاي دره قرار گرفته كه اگر از جاده اي كه به بابايادگار مي رود نگاه كنيد كاملا بنا را مشاهده مي كنيد راه ورود به آن كاملا دشوار است و فقط كساني كه به كوهنوردي آشنايي دارند مي توانند به آن داخل شوند.

زيارتگاه داوود[ویرایش]

اين بنا هم از زيارتگاههاي مردم يارستان است حضرت داوود در زمان بابايادگار بوده است.

قلعه داور- بناي ساساني[ویرایش]

اين بنا در محوطه روستاي بانزرده قرار دارد و در وسط روستا جا گرفته كه باستان شناسان با اشيائي كه از انجا به دست آورده اند دوران آن را اواخر زمان اشكانيان و اول ساسانيان نسبت داده اند.

جاي دار- بناي ساساني[ویرایش]

جاي دار نيز يكي از اجزاء مجموعه قلعه يزدگرد است كه در روستاي پائيني زرده قرار گرفته اين بنا در زمان ساسانيان محوطه اي بوده براي آموزش نظاميان جنگي.

گچ گنبد- بناي ساساني[ویرایش]

اين آثار مهمترين جزء مجموعه قلعه يزدگرد به شمار مي رود. كه كاوشهاي آن از زمان قبل از انقلاب اسلامي شروع شده و تا به حال ادامه دارد. از اين محوطه گچ بريهاي بدست آمده كه در نوع خود براي باستانشناسان بي نظير است.از اين محوطه قسمتهاي خاكبرداري شده است كه هر ساله تعداد زيادي گردشگر براي بازديد به اين محوطه قدم برمي دارند.

قله آشيوا- بناي ساسانس[ویرایش]

اين قله در قسمت شمالي روستا قرار دارد كه از نظر ارتفاع از قلعه يزدگرد بلندتر است. آشيه وا در زبان محلي و هوراماني به معني آسياب بادي است. آثار از ديوارهاي يه برج از ان به جاي مانده كه هنوز در اين مكان كاوشي انجام نگرفته.

آشپزخانه و ديوار گچي –بناي ساساني[ویرایش]

آشپزخانه يه برج در قسمت جنوبي روستاي زرده است كه بوسيله ي ديواري تا قلعه يزدگرد امتداد پيدا كرده است. اين برج فقط يه فضاي دالان مانند از ان به جا مانده كه به بالاي ساختمان ختم مي شود. و از ديوار گچي كه به طرف قلعه يزدگرد مي رود در قسمت جاده آسفالته اتاقهاي وجود داره كه معماري آن زمان را كاملا به رخ مي كشد.

محوطه كاكه كوشيا[ویرایش]

محوطهً در نزديكي آشپزخانه است كه برفراز تپه اي قرار گرفته آثار معماري اين محوطه به كلي خراب شده و فقط آثار سنگ و ملاط گچ به تكه هاي از ديوار به جا مانده به چشم مي خورد.

تپه رش[ویرایش]

اين تپه در انتهاي باغات قديمي روستا و در جوار كانال آبرساني باغات زيتون قرار دارد. از اين تپه آثاري از كاشي هاي زمان ساسانيان بدست آورده اند كه باستانشناسان احتمال ان را مي دهند كه اين تپه كارگاه كاشي كاري بوده باشد.

درخت سياه چنار[ویرایش]

اين درخت در وسط روستاي پاييني قرار گرفته و دورآن را با سنگ خالي به حالت سكوي دايره مانند درآورده اند و يك چشمه آب هم در كنار اين درخت كهنسال وجود دارد تاريخ اوليه اين درخت را به زمان قبل از نادر شاه افشار ميدهند.

زندان[ویرایش]

چاله هاي به عمق ۴ تا ۵ متر كه در قسمتهاي اطراف ديوار گچي كه از آشپزخانه به قلعه يزدگرد ختم مي شود به چشم مي خورد. تعداد كمي هم از اين زندانها در قسمت جنوب غربي روستاي بان زرده و در نزديكي باغات زيتون قسمت پمپاش شماره دو به چشم مي خورد.

نقاره كوه[ویرایش]

نقاره كوه هم برجي گچي است كه بالاي قله ي كه به اين نام هم خوانده مي شود قرار گرفته و هم سطح قلعه يزدگرد است.
منبع: banzardeh.ir : [۱]



جعبه‌ابزار