روستای زرده


روستاي زرده در ۴۰ كيلومتري شهر کرند غرب از شهرستانهاي استان کرمانشاه قرار دارد كه از شمال با كوه بلندي كه به نام محلي به آن( كمر ) مي گويند و از غرب به پرتگاه بلندي كه به دشت ذهاب مسلط است و از شرق به کوه دالاهو و از جنوب به دهستان ريجاب ختم مي شود . بر طبق آمار سرشماري سال۸۵ ،‌ ۱۲۰۴ نفر در اين روستا ساكن هستند كه اهالي روستا به شغل باغداري،كشاورزي و دامپروري مشغول هستند .
تا سال ۱۳۵۵ اهالي روستا در يك مكان كه اكنون به آن زرده مي گويند و اطراف آن را باغات در بر گرفته بود ساكن بودند تا اينكه يگ گروه باستان شناسي به اين روستا آمدند و اولين خانه مسكوني را در بان گمبد ساختند و به با رشد روبه افزون جمعيت كم كم نسل جوان روستا به اين جا نقل مكان كرده و امروزه روستاي زرده به دو قسمت زرده و بان گمبد تقسيم شده است و بيشتر جمعيت در بان گمبد زندگي مي كنند .
مردم روستا پيروان اهل حق (يارستان) هستند و زيارتگاههاي از جمله بابايادگار،داوود،سيد درويش،هاني تا و چشمه غسلان (حوض كوثر) در جوار اين روستا قرار دارد . از نظر تاريخي، روستاي زرده قدمت زيادي دارد و به زمان اشكانيان و ساسانيان برمي گردد قلعه يزدگرد و مجموعه هاي تاريخي اطراف آن شاهد بيانگر اين نظر است و از نظر استراژدي كوه شاه نشين كه در شمال غربي روستا قرار دارد نقطه قوتي براي نظاميان است كه مسلط بر دشت ذهاب، قصر شیرین و مرز بين ايران و عراق است .
جنگل اطراف روستا را بيشتر درختان بلوط و ون و باغات روستا را درختان زيتون،انگور،انار،انجير و گردو تشكيل مي دهد . آب آشاميدني روستا از دل كوه دالاهو جايي كه چشمه غسلان ناميده مي شود و مكان مقدسي است تأمين مي شود.
منبع : banzardeh.ir [۱]



جعبه‌ابزار