مزنگ
روستاي مزنگ/
بندرگز /
گلستانروستای مزنگ نیز یکی از روستاهای نسبتا قدیمی دهستان انزان از بخش بندرگز است.این روستا در مجاورت روستای
نوکنده و در فاصله ۷ کیلومتری شهر
بندرگز قرار دارد.
موقعیت جغرافیایی[ویرایش]
عرض جغرافیایی:۳۶درجه،۴۳دقیقه
طول جغرافیایی:۵۳درجه،۵۶دقیقه
معرفی روستا[ویرایش]
روستای مزنگ نیز یکی از روستاهای نسبتا قدیمی دهستان انزان از بخش بندرگز است.این روستا در مجاورت روستای نوکنده و در فاصله ۷ کیلومتری شهر بندرگز قرار دارد.
موقعیت جغرافیایی آن به شرح زیر است.از طرف شمال به شاهراه آسیایی و دریای خزر و از سمت جنوب به قسمتی از دامنه های شمالی کوه های جهان مورا و از طرف شرق به روستای جفاکنده و استوان آباد و از طرف غرب با شهر نوکنده همجوار است.رابینو سکنه مزنگ را به چهار قبیله حاجی باغ،لر،سادات و سورتجی تقسیم نموده است.
جمعیت[ویرایش]
جمعیت روستا طبق سر شماری سال ۱۳۶۵ شمسی بالغ بر ۲۸۰ خانوار و برابر۱۵۶۳ نفر است و به زبان گیلکی مازندرانی تکلم می کنند.خاندان های معروف مزنگ عبارتند از طهماسبی،مزنگی و سادات.
پایه اقتصاد مردم روستا کشاورزی،دامپروری،باغداری و پرورش طیور می باشد و تعدادی از مردم آن نیز در ادارات مختلف بکار مشغولند.میزان زمین های قابل کشت آن محدود و در حدود ۶۳۰ هکتار است.انواع محصولات کشاورزی از قبیل گندم،جو،شالی،گوجه فرنگی،مرکبات،کاهو،خیار،کدو،سبزی و ... در آن کشت و برداشت می شود.بیشتر تولیدات آن مانند تولیدات کشاورزی شهر همجوارش(نوکنده)به شهرهای تهران،مشهد،ساری و گرگان صادر می گردد.دامپروری نیز در این روستا مانند سایر روستا های بخش هم به شیوه سنتی و هم به طریق صنعتی هر دو معمول و مرسوم است.معمولا هر خانواده مزنگی دارای تعدادی دام و طیور هستند و از فراورده های آن در طول سال بهره مند می شوند.گاوداران این روستا با اختلاط و آمیزش نژاد های مختلف سعی در بهتر کردن شیوه تولید و فرآورده های دامی کرده اند و در برخی موارد نیز به نتایج مثبت و قابل توجهی دست یافته اند.
منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای مزنگ