نوکنده


روستاي نوکنده/ ساری / مازندران
روستای سرسبز و زیبای نوکنده در ۷۰ کیلومتری جنوب شهرستان ساری (از توابع چهاردانگه) قرار دارد. این روستا بالغ بر ۴۰۰ نفر جمعیت و ۱۰۰ خانوار می باشد.


معرفی روستا[ویرایش]

روستای سرسبز و زیبای نوکنده در ۷۰ کیلومتری جنوب شهرستان ساری (از توابع چهاردانگه) قرار دارد این روستا بالغ بر ۴۰۰ نفر جمعیت و ۱۰۰ خانوار می باشد و اگر بخواهیم مهاجران روستا (از روستا به شهر ساری و سایر شهرها ی کشور) را نیز به این جمع اضافه کنیم بالغ بر ۱۰۰۰نفر جمعیت دارد. از شمال به روستای پرویج آباد و ولاغوز، از جنوب به روستای نرگس زمین و اروت از غرب به رودخانه ی تجن و از غرب به روستای کنتا مرتبط می شود.

منبع درآمد[ویرایش]

درآمد اصلی اهالی روستا کشاورزی (کشت گندم، جو، لوبیا روغنی، کلزا، شالی و...) دامپروری (پرورش گاو، گوسفند، بز و ...) می باشد .

اماکن دیدنی و امامزاده ها[ویرایش]

-امامزاده ابراهیم و اسماعیل: که در۳ کیلومتری غرب روستا واقع شده است .
-امامزاده سید جمال الدین: که در آخر محل بطرف روستای نرگس زمین قرار دارد.
-امامزاده حسن و حسین که در اول وسط های محل قرار دارد .
جاهای دیدنی :
-رودخانه ی بسیار زیبا و دیدنی، پرآب، آرامش بخش که سرچشمه ی آن رشته کوههای واقع در استان سمنان می باشد که سد سلیمان تنگه (شهید رجایی) بیشتر آب خود را از طریق آن تامین می کند . ماهیگیری، شنا در این رودخانه پرآب و دیدنی در روحیه انسان تاثیر بسیار زیادی دارد. همچنین نوشیدن چای و ناهار یا شام یا صبحانه در ساحل رودخانه بسیار لذت بخش خواهد بود .
- قلعه سر: که یکی از امکان به جا مانده دوره ی قبل از انقلاب بود. با دیوار سنگی و خاک و کانال هایی که اطراف آن حفر شده است .
-انار تپه: پر از درخت انر وحشی و زرشک وحشی بوده و گذراندن حتی لحظه ای در این منطقه به یاد ماندنی خواهد شد.
-وآاسر: که آب معدنی آن چه مرض ها و دردهایی را علاج نمی کند (سنگ کلیه، درد کمر، رماتیسم، حساسیت های پوستی)
-امیر کاله: منطقه ی جنگلی به چشمه های فراوان آب و درختان زیبا .
-وسکا چال: منطقه ی که در غرب روستای نوکنده با وسعت بسیار زیاد و درختان سر به فلک کشیده.
-کشتی گیرون.
امکانات روستا :
-تا سال ۸۶ دارای مدارس ابتدایی، راهنمایی و مقطع دبیرستان بود که تا سال ۸۱-۸۲ بالغ بر ۷۰۰ دانش آموز(از روستای نوکنده، نرگس زمین، ولاغوز، پاجا، اروت، ازنی، لسفرم، الندان، کنتا، آبکسر، پلسک) در این سه مقطع مشغول به تحصیل بودند که در اثر مهاجرت اهالی به شهرهای دیگر مقطع دبیرستان این روستا جمع شد .

منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای نوکنده



جعبه‌ابزار