آبرسانی روستاهای استان خراسان جنوبی


۴۶۴ روستای خراسان جنوبی با تانکر سیار آبرسانی می شود
بیرجند - ایرنا - مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با اشاره به ۱۶ سال خشکسالی در استان گفت: در حال حاضر ۴۶۴ روستای استان با ۱۷ هزار و ۹۲۴ خانوار با تانکر سیار آبرسانی می شود.

علی اکبر بسکابادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه ۱۵۱ روستای بالای ۲۰ خانوار استان فاقد شبکه آبرسانی هستند، گفت: امسال ۱۶۳ روستا در فصل تابستان با مشکل آب مواجه بوده اند.
وی اظهار کرد: طبق سرشماری سال ۹۰ در استان یک هزار و ۹۳۶ روستا وجود دارد که از این تعداد ۹۰۹ روستا بالای ۲۰ خانوار و یک هزار و ۲۷ روستا کمتر از ۲۰ خانوار جمعیت دارد.
وی افزود: در حال حاضر ۵۰ روستا نیز دارای شبکه آب رسانی ،۵۲۷ روستا مشکل آب ندارند و ۱۷۹ روستا در استان نیز با کم آبی مواجه هستند.
وی ضریب بهره مندی از آب در روستاها را ۷۲ درصد اعلام کرد و گفت: میزان هدر رفت در شبکه های آبرسانی روستایی ۳۲.۸ درصد می باشد.
بسکابادی، طول خطوط انتقال آب روستایی استان را ۳ هزار و ۷۳۱ کیلومتر دانست و بیان کرد: این خطوط به ازای هر مشترک ۳۰ متر است و تاکنون ۲ هزار و ۹۸۲ کیلومتر شبکه توزیع نیز اجرا شده که به ازای هر مشترک در استان ۲۴ متر است.
وی با بیان اینکه حجم مخازن ذخیره آب استان را ۱۰۰ هزار و ۹۲۰ متر مکعب است، ادامه داد: به ازای هر مشترک روستایی در استان ۰.۹۵ متر مکعب ذخیره آب وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با اشاره به وجود ۳۶۶ منبع آبی در اختیار برای آبرسانی به روستائیان تصریح کرد: از این تعداد ۲۵۹ حلقه چاه، ۲۰ چشمه و ۷۷ رشته قنات و ۱۰ منبع از تاسیسات همجوار است.
بسکابادی با اشاره به اینکه مجوز برداشت ۲۸ میلیون مترمکعب آب از منابع خراسان جنوبی صادر شده، گفت: ولی از این میزان به دلیل کاهش منابع آبی امکان برداشت ۱۷ میلیون و ۸۰۰ مترمکعب وجود دارد.
وی آبرسانی با تانکر سیار را شیوه مدیریتی برای مواقع بحران دانست و افزود: متاسفانه به خاطر تداوم خشکسالی در خراسان جنوبی این شیو پایدار شده است.
وی با اشاره به اینکه سالانه ۴۸ روستا در برنامه پنجم توسعه باید آب رسانی سیار شود، ادامه داد: امسال این استان اجرای آب رسانی سیار به ۴۸ روستا را در برنامه دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی فرسودگی شبکه های آبرسانی را از دیگر مشکلات آب روستایی بیان کرد و افزود: یکهزار کیلومتر از شبکه های آبرسانی روستایی استان فرسوده است که سالانه باید ۱۰ درصد آن اصلاح و نوسازی شود.
بسکابادی با اشاره به اینکه هدر رفت آب در شبکه های آب روستایی استان ۳۲.۸ درصد است، متذکر شد: باید میزان هدر رفت آب در پایان برنامه پنجم به ۲۵ درصد کاهش یابد.
وی گفت: هم اکنون ۱۲۴ هزار مشترک آب روستایی در خراسان جنوبی وجود دارد که از این تعداد ۱۱۸ هزار مشترک در حال حاضر فعال هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با اشاره به بحران آب در استان، تصریح کرد: نباید بیش از ظرفیت دشت ها برداشت آب صورت بگیرد و در صورت تداوم اضافه برداشت ها در سال های آینده شاهد از بین رفتن این منابع آبی خواهیم بود.
بسکابادی با بیان اینکه مدیریت صرفه جویی آب توسط مردم و دولت از هدر رفت آب جلوگیری می کند گفت: باید مدیریت مصرف آب در استان توسط تمامی کاربران کشاورزی، شرب و بهداشت انجام شود



جعبه‌ابزار