آذربایجان شرقی


استان آذربایجان شرقی یکی از ۳۱ استان ایران می باشد.

 


در زمان او ز غیرت میزند بر چشم و رو / آب مصر و باد چین را خاک آذربایجان (سلمان ساوجی)
وجود كوهستان هاي زيبا و سر به فلك كشيده كه حتی در اوج گرماي آفتاب تابستاني جامه سفيدشان را از تن به در نمي كنند، رودخانه هاي خروشان و آبشارهاي فرح بخش آن با چشم اندازهاي بديع و جان افزا، باغ هاي پرميوه و ييلاق هاي سرسبزش، درياچه هاي پرموج و تفرج گاه هاي روح پرور، استخرها، آسياب ها و روستاهاي دل انگيز، همه و همه اين استان را به يكي از زيباترين مناطق ایران و یکی از بهترین مناطق برای گردشگری به خصوص در فصول گرم تبديل كرده است.
این استان داراي ۱۲ شهرستان و ۳۱ شهر است.
شهرستان هاي آن عبارتند از اهر ، بستان آباد، بناب، تبریز ، سراب، شبستر، كليبر، مراغه ، مرند ، ميانه، هریس و هشترود. مركز آذربايجان شرقي شهر تاريخي و توسعه يافته تبريز است که خود یکی از دیدنی ترین شهرهای ایران به شمار می آید.


صنایع دستی[ویرایش]

آذربايجان شرقي يكي از كانون هاي صنايع دستي ايران محسوب مي شود. در اين استان انواع فرش، قاليچه، جاجيم، ورني، خورجين، گليم، شال، گليمچه، ظروف سفالي، سراميك، اقسام سبد حصيري و تركه اي، پارچه هاي پشمي و ابريشمي سوزن دوزي شده، نقره سازي و... موارد عمده صنايع دستي را تشكيل مي دهند و فرش تبریز هنوز یکی از معروف ترین و بهترین فرش های دست باف صادراتی ایران به شمار می رود.
اگر چه این استان بنا به تجربیات گروه آنوبانینی جزء سردترین استان های کشور است؛ اما از تنوع اقليمي قابل توجهی نیز برخوردار می باشد؛ به طوري كه در بیش از ۵۰ روز از سال شاهد يخبندان بوده و در گرم ترين روزهای تابستان در برخي مناطق استان، درجه حرارت، به ۴۰ درجه سانتيگراد می رسد.

جاذبه های گردشگری[ویرایش]

این استان از لحاظ تنوع ظرفیت های گردشگری و جاذبه های توریستی نیز از مهمترین استانهای کشور است. آنوبانینی می تواند آثاری از دوره های پیش از اسلام، دوره اسلامی، دوره ایلخانی و...، کلیساهای زیبای باستانی، رودها و آبشارهای پر آب و سواحل زیبا و آثاری همچون روستای کندوان را به عنوان شاهد این مدعا ذکر کند.

جاذبه های گردشگری[ویرایش]

از مهمترین آثار باستاني استان می توان از: كليساي سنت استپانوس، پل دختر، ارك عليشاه، بازار تبريز، مسجد جامع تبريز، مسجد جامع مرند، قلعه بابك، روستای کندوان، مسجد كبود، مقبره الشعراء، سنگ بسم الله موزه آذربايجان، خانه مشروطیت، گنبد سرخ و کبود و رصد خانه باستانی مراغه، عمارت ايل گلي، برج شهرداري تبريز و... نام برد.

فهرست شهرستان ها[ویرایش]

آذرشهر / اسکو / اهر / بستان آباد / بناب / تبریز / جلفا / چاراویماق / سراب / شبستر / عجب شیر / کلیبر / مراغه / مرند / ملکان / میانه / ورزقان / هریس / هشترود

منابع[ویرایش]

سایت جامع گردشگری ایران


رده‌های این صفحه : استان های ایران




جعبه‌ابزار