آش نذری


این آش گیلانی به این دلیل به آش نذری معروف است که معمولا سالی یک ‌بار درست می ‌شود و به مقدار زیاد و بین مستمندان و دوستان پخش می ‌شود. مردم این منطقه معتقدند که این آش باید با حرارت بسیار ملایم ۳ تا اذان روی آتش بماند یعنی از صبح تا شب. نام دیگر این آش، آش حضرت زهرا (س) است.




مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر[ویرایش]

کشک ۱ پیمانه
لوبیا سفید، لوبیا قرمز، لوبیا چشم ‌بلبلی ۱۵۰ گرم
نخود، لوبیا چیتی، عدس، ماش ۲۰۰ گرم
گندم پوست کنده، برنج ۲۰۰ گرم
گوشت با استخوان(دنده و سرسینه گوسفندی) ۴۰۰ گرم
قیمه ساده ۱ پیمانه پیاز ۳ عدد
سبزی: تره، جعفری، گشنیز، شوید، ترخون، مرزه، برگ چغندر ۵۰۰ گرم
روغن، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه به میزان لازم
نعنا داغ و سیر داغ به میزان لازم

طرز تهیه[ویرایش]

گوشت را همراه با ۱ پیاز خام چهار قاچ شده، فلفل، زردچوبه و ۱ لیتر آب روی حرارت می ‌پزیم. بعد برنج و گندم را اضافه می ‌کنیم. بعد از آن که گوشت پخته شد آن را خارج نموده، بی‌ استخوان می ‌کنیم و می ‌کوبیم و سپس همراه با آن، سبزی و ۲ قاشق پیاز داغ را به آش اضافه می ‌نماییم. (شوید و تره ۲ برابر جعفری و برگ چغندر ۴ برابر ترخون ومرزه است.)
در ظرفی دیگر حبوباتی را که از قبل خیس کرده ‌ایم با ۱ لیتر آب کاملاً می ‌پزیم و بعد با گوشت کوب برقی یا هر وسیله ی دیگری یک سوم آن را می ‌کوبیم (نه همه آش‌ را)، زیرا آش یک‌ دست می ‌شود.
تمام این مواد را به ظرف گوشت و سبزی اضافه نموده، نمک آن را اندازه می ‌کنید و اگر آش شل نبود، آماده است. آن را در ظرف ریخته و با نعنا داغ، سیر داغ، کشک و قیمه ساده تزیین می ‌کنیم.
نکته: در روش سنتی پخت این آش، همه حبوبات و گوشت را با هم در دیگ جاداری ریخته و آن قدر هم می ‌زنند تا دانه‌ های بنشن در آش حل شود و به قول مادر بزرگ ‌ها تا ۳ اذان روی آتش می ‌ماند، ولی از لحاظ مزه و ظاهر آش هر دو روش شبیه هم است.



رده‌های این صفحه : غذاهای محلی




جعبه‌ابزار