آیین سنتی شیردوشان


برپایی آیین سنتی شیردوشان در رامسر
خبرگزاری تسنیم: عروس شهرهای ایران، همه ساله در ایام بهار، در روستای میچ دهستان اشکور علیای رامسر، میزبان برگزاری جشنواره و آیین سنتی شیردوشان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رامسر، آیین سنتی شیردوشان همه ساله با حضور اهالی و گوسفندانشان در یکی از مناطق روستایی رامسر برگزار می شود.
حفظ و احیای آیین های کهن، شکرگزاری از درگاه خداوند، حفظ منابع طبیعی و ایجاد انگیزه های بیشتر تولید از جمله اهداف این آیین کهن است.
شیردوشان از جمله آیین های کهن مردمان اشکورعلیای رامسر بوده که بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد و هر ساله خرداد ماه در یکی از روستاهای منطقه برگزار می شود.
اهالی روستاهای اشکورعلیا در این روز، تمام گوسفندان خود را در یک مکان جمع می کنند و آنها را می دوشند و از بین خود یک نفر را به عنوان ˈ سرگالش انتخاب می کنند و آنگاه گوسفندان را که چهار تا چهار هزار و ۵۰۰ راس بوده، تحویل سرگالش می دهند.
سرگالش، این گوسفندان را به مراتع اطراف برده و مدت چهار ماه گوسفندان را در آنجا نگهداری می کند و سرانجام آنها را به صاحبان آنان تحویل می دهد.
با این کار، گوسفندان از مرتع محلی خارج شده و داخل مرتع تابستانی می شوند تا دامداران راحت تر علوفه زمستانی خود را جمع آوری کنند.
دهستان اشکوررامسر دارای ۱۱ روستا با حدود دو هزار نفر جمعیت بوده که مردمان آن به سختکوشی، نجابت، تلاش و خدمت شهرت دارند و اغلب این روستاییان از راه کشاورزی و دامداری روزگار می گذرانند.
اجرای موسیقی و مسابقات بومی و محلی، برپایی بازارچه عرضه محصولات لبنی و تقدیر از فعالان تولید در منطقه از جمله برنامه های این جشنواره است.
این مراسم ساعت ۹ صبح پنج شنبه اول خرداد ماه در روستای میج برگزار می شود. روستای میج در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از شهر رامسر واقع شده است.



جعبه‌ابزار