ابوچلاچ


روستای ابوچلاچ
خوزستان هر ساله پذیرای میلیون ها زائر می شود که می خواهند یاد شهدا و ایثارگران را گرامی بدارند. اما در خوزستان، مناطقی هست که نامشان کمتر مطرح شده و کمی مهجور مانده اند. لذا تا پایان اسفندماه که اوج اعزام کاروان های راهیان نور است، ان شاء الله هر روز یک منطقه کمتر شناخته شده را برایتان معرفی خواهیم کرد.
گروه جهاد و مقاومت مشرق - کربلای خوزستان در طول جنگ تحمیلی بیشترین نقش را ایفا کرد و بیشترین ضربات را تحمل کرد.
حالا این استان هر ساله پذیرای میلیون ها زائر می شود که می خواهند یاد شهدا و ایثارگران را گرامی بدارند. اما در خوزستان، مناطقی هست که نامشان کمتر مطرح شده و کمی مهجور مانده اند. لذا تا پایان اسفندماه که اوج اعزام کاروان های راهیان نور است، ان شاء الله هر روز یک منطقه کمتر شناخته شده را برایتان معرفی خواهیم کرد.
•••
• ابوچلاچ روستایی در دشت آزادگان است که در پنج کیلومتری شمال غرب شهر بستان نزدیک تنگ چزابه، در راه عمومی بستان به فکه واقع است و رود کوچک ابوچلاچ که شاخه ای از رود کرخه است از میان آن می گذرد. موقعیت خاص این روستا در دشت آزادگان و شهر بستان موجب شد ارتش عراق برای دست یابی به شهر بستان به تصرف این روستا ترغیب شود. به همین سبب ارتش عراق در اول مهر ماه ۱۳۵۹ به گلوله باران این روستا و مناطق همجوار آن پرداخت. طوری که مردم این روستا پس از خاموش شدن آتش توپخانه، آبادی را به سمت روستاهای سعیدیه و مچریه (در جنوب بستان) ترک کردند.
• علی رغم دشواری های طبیعی مانند باتلاق های متعدد بزرگ و کوچک و سست بودن خاک که حرکت نیروهای زرهی را با مشکل رو به رو می ساخت، ارتش عراق استحکاماتی در شمال این روستا ایجاد گرد و سپس عناصری از تیپ ۱۲ زرهی ابن الولید در اطراف روستای ابوچلاچ و نیز مناطق همجوار آن مستقر شد و با اجرای آتش توپخانه شهر بستان را گلوله باران می کردند. با استقرار ارتش عراق در ابوچلاچ، دشمن کالاها و وسایل زندگی اهالی را غارت و خساراتی را به اماکن آن وارد کرد و عده ای از اهالی روستا نیز حین مقاومت به شهادت رسیدند. دشمن در ۲۳/۷/۱۳۵۹ با نصب پل در ابو چلاچ توانست بستان را محاصره و اشغال نماید.
• در اجرای عملیات طریق القدس در آذر ماه ۱۳۶۰، با سخت شدن اوضاع در محور جنوبی عملیات، منطقه ابوچلاچ به عنوان نقطه ای که می توانست نیروهای خودی را برای پیشروی به سوی پل های رودخانه رمیم و مناطق غرب بستان هدایت کند، مورد توجه قرارگاه عملیاتی کربلا قرار گرفت و فرماندهان ارشد قرارگاه به یگان های تحت امر ابلاغ کردند تا نیروهای مستقر در شمال کرخه ضمن پشتیبانی توپخانه در منطقه ابوچلاچ پیشروی و پس از تصرف و آزادسازی آن، منطقه را پدافند کنند. سرانجام این آبادی پس از چندین ماه اشغال، با ورود رزمندگان اسلام و با شکست سخت دشمن در پایان روز ۹ آذر ۱۳۶۰ و در عملیات طریق القدس آزاد شد.
پل ابوچلال
عکس های روستای ابوچلاچ    



جعبه‌ابزار