اجاکسر


روستاي اجاكسر به عنوان يكي از نقاط روستايي شهرستان بابلسر با بر خورداري از جمعيت بالا و نزديكي با شهر بابلسر يكي از نقاط توريست پذير و زيبا مي باشد .


موقعیت جغرافیایی[ویرایش]

از نظر موقعيت مكاني در ضلع غربي شهر بابلسر و در فاصله كمتر از يك كيلومتري آن در ضلع جنوبي محور فریدونکنار به بابلسر واقع شده است. روستاي اجاكسر از طرف ضلع غرب به اراضي زراعي روستاي اسلام آباد و از طرف ضلع شمالي به محور ارتباطي بابلسر به فريدونكنار و دريا از سمت جنوب اراضي زراعي روستاي سادات محله و همچنين از سمت شرق به محدوده شهر بابلسر محدود مي گردد.
از نظر ژئومورفولوژي روستاي مذكور در بخش جلگه اي و هموار با شيب ملايم از جنوب به شمال و از غرب به شرق كه داراي جنس خاك رسي شني است شكل گرفته است از نظر فعاليت اقتصادي بيشتر فعاليتها در اجاكسر بر پايه اقتصاد كشاورزي استوار مي باشد .بنحوي كه حدود ۴۰ درصد از ساكنان روستا را افراد كشاورز تشكيل داده است. از نظر فرهنگي و اجتماعي يك نوع فرهنگ با آداب و رسو و آئين مشترك و همگون در روستا حاكم است و از لحاظ اجتماعي ساكنان روستا از خانواده وفاميلهاي متعددي تشكيل شده است.از نظر هواشناسي آب و هواي روستا از نظر هواشناسي آب و هواي اجاکسر تابع اقليم منطقه مي باشد بدين معني که داراي آب وهواي معتدل مرطوب خزري است اجاکسر داراي خدمات زير بنايي همانند راه،آب،برق،تلفن،مي باشد که شبکه معابر به صورت ارگانيگ و به مرور زمان بر اساس احساس نياز شکل و توسعه يافته و از پوشش آسفالت نيز برخوردار است . مرکز اصلي روستا به وسيله چند شبکه ارتباطي به محور اصلي يعني بابلسر به فريدونکنار و محور زرگر محله به اجاکسر ارتباط پيدا مي کند .
آب کشاورزی روستا به وسيله چندين حلقه چاه و همچنين آب ذخيره شده در آببندان روستا به مساحت ۸۰ هكتار تامين مي شود.از نظر معماري واحد هاي قديمي روستا عمدتاً بصورت كف كرسي و به صورت خانه باغ و با حياط وسيع احداث شده اند.
روستاي اجاكسر با توجه به ميزان جمعيت از خدمات زير بنايي و عمومي همانند آب، برق،تلفن، گاز، مدرسه ابتدايي،مدرسه راهنمايي ،مسجد،فاطميه، سقاخانه، پايگاه مقاومت ، کتابخانه ، واحد هاي تجاري ، بانك قرض الحسنه ، خانه بهداشت ، حمام عمومي برخورداراست.

← مطالعات جمعيتي
روستاي اجاكسر طبق سر شماري سال ۱۳۵۵ داراي۱۹۴۷ نفر جمعيت در غالب ۳۵۰ خانوار ودر سرشماري سال ۱۳۶۵ داراي ۲۰۷۶ نفر جمعيت در غالب ۳۷۲ خانوار بارشد ۶۴/۰ و در سال ۱۳۷۵ جمعيت روستا ۲۳۴۷ نفر بالغ بر ۵۲۱ خانوار كه رشد ۳۲/۱ را داشته است و در سال ۱۳۸۵ جمعيت حدود ۲۸۵۰ نفر و حدود ۷۸۰ خانوار كه اين روند هر سال رو به افزايش است .

← مطالعات اقتصادي
طي بررسي هاي به عمل آمده از آمار جمعيتي روستا ي اجاكسر در سال ۱۳۷۸ از جمعيت ۲۴۰۷ نفري روستا حدود ۱۹۳۸ نفر بالاي ده سال يا جمعيت فعال و مابقي يعني حدود ۴۹۶ نفر زير ده سال مي باشند .
همچنين طي بررسي هاي بعمل آمده از تعداد ۵۸۴ نفري كه در اين روستا تشكيل خانواده داده اند حدود ۲۳۳ نفر در بخش كشاورزي اعم از زراعت و دامداري فعاليت داشتند و حدود ۱۵۸ نفر در بخش خدمات و ۱۲۵ نفر در بخش صنايع كارگاهي مشغول فعاليت مي باشند كه اين ارقام ذكر شده در سال ۱۳۸۷ تغييرات زيادي داشته است.
داد و ستد مردم روستا اغلب در شهر انجام مي شود اما در سال هاي اخير وجود بازار محلي به نام شنبه بازار باعث شده است تا بيشتر مردم بتوانند خريد هاي خود را در داخل روستا انجام دهند.

← مطالعات مذهبي و فرهنگي
اجاكسر با دارا بودن مردم مذهبي و عاشق اهل بيت (ع) از جو بسيار خوب ومعنوي برخوردار است همچنين وجود دو مسجد به نام هاي مسجد جامع ومسجد حضرت ابوالفضل و سقاخانه حضرت ابوالفضل كه از قديم الايام ملجأ‌ و مأمن عاشقان حضرت ابوالفضل (ع) بوده است .در مسجد جامع به طور مداوم نماز جماعت صبح ،ظهروعصر ،ومغرب وعشاء برقرار است وهمچنين در ماه رمضان مراسم متنوعي در مساجد برگزار و در ماه محرم براي سالار شهيدان به صورت دسته هاي سينه زني عزاداري مي كنند.
ازنظر فرهنگي در نزديكي مسجد جامع پايگاه مقاومت شهيد عسگري قلي تبار واقع است كه با دارا بودن حدود ۵۰۰ بسيجي يكي از روستاهاي شهيد پرور است كه در ۸ سال دفاع مقدس ۱۶ شهيد سر افراز را تقديم به دين و ميهن عزيزمان نموده است.
و در كنار مسجد جامع كتابخانه اي با بيش از ۲۰۰۰ جلد كتابهاي متنوع مي باشد كه نظر جويندگان دانش را به خود جلب كرده است.
مزار شهدا زيبايي خاصي را به روستا بخشيده است و در كنار مزار شهدا، قبور اموات واقع است كه در روزهاي ۵ شنبه جمعيت زيادي را براي خواندن فاتحه به خود جاي مي دهد.
روستاي اجاكسر داراي ۵ عضو شوراي اسلامي و يك دهيار است كه به وسيله اين مجموعه خدمات شاياني به روستا شده است.


شورای اسلامی روستا[ویرایش]

معرفي شوراي اسلامي روستاي اجاكسر در دوره سوم به ترتيب آرا :
۱-جناب آقاي ابوالقاسم مسيبي
۲-جناب آقاي محمد آقا بابايي
۳- جناب آقاي عبدالرحيم عمويي
۴- جناب آقاي اباذر ابراهيمي
۵- جناب آفاي مجتبي حبيبي

← دهيار منتخب شوراي اسلامي
جناب آقاي حسين آقاجاني

← عملكرد اعضاي شوراي اسلامي اجاكسر با همكاري دهياري
۱-مرمت آبندان اجاكسر و برق رساني و ساخت ايستگاه پمپاژ با همكاري جهاد سازندگي بابلسر
۲- اگو كشي بخشي از خيابانهاي اجاكسر
۳- احداث بخشي از خانه بهداشت اجاكسر (شهيد آقاجاني)
۴- همكاري داشتن با هيئت ورزشي (كشتي و فوتبال) ديوار كشي و خاك ريزي
۵- همكاري با اداره برق جهت تقويت برق و روشنايي معابر اجاكسر
۶- همكاري در ساخت مدرسه ابتدايي و راهنمايي
۷- تلاش و همكاري در امر گازرساني روستاي اجاكسر
۸- دفاع از حريم اجاكسر در مقابل تقسيمان كشوري از يك اصلي بخش ۱۱ جلال ازرك ( اراضي زراعي مسكوني خزرشهر ، درياكنار و اسلام آباد )
۹- تعويض و تعمير بخشي از لوله هاي آب شرب اجاكسر
۱۰- همكاري جهت آسفالت كردن معابر
۱۱- كمك به جوانان و نوجوانان در جهت برگزاري مسابقات
۱۲- خريداري زمين جهت سرويس بهداشتي آرامگاه
۱۳- رديف سازي و سر وسامان دادن به قبور آرامگاه
۱۴- بازگشايي خيابان ضلع شمالي شهيد مسيبي( خط سرخو)
۱۵- اهداء زمين براي مخزن آب شرب توسط اهداءكنندگان با همكاري شوراي اسلامي اجاكسر
۱۶- خريداري يك باب مغازه جهت ساختمان دهياري
۱۷- تعمير ومرمت حمام عمومي اجاكسر
۱۸- كمك رساني در ماه مبارك رمضان به ايتام و نيازمندان
۱۹- جمع آوري زباله هاي روستا و انتقال به مكان زباله هاي شهرداري بابلسر
۲۰- ساخت پل در خيابان هاي پر رفت و آمد
۲۱- كاشتن نهال نارنج در معابر اجاكسر
۲۲- پرداخت كمك هزينه به راهيان مرقد امام (ره)
۲۳- همكاري با پايگاه مقاومت شهيد عسگري قلي تبار اجاكسر جهت خريد تجهيزات (دوربين فيلمبرداري –كامپيوتر و ...) و همچنين جهت برگزاري مراسم مذهبي
۲۴- بررسي پرونده هاي متعدد قضايي و حل مشكلات توسط شوراي حل اختلاف و ...
و همچنين در آينده اي بسيار نزديك رسيدگي به زيبايي ظاهري معابر روستا و ساخت ميادين با همكاري مجدانه دهيار محترم و...

پیوندها[ویرایش]

روستای اجاکسر    


رده‌های این صفحه : روستاهای شهرستان بابلسر




جعبه‌ابزار