اداره کل آمار استانداری کهگیلویه و بویراحمد


مدیرکل آمار استانداری کهگیلویه و بویراحمد:
سرشماری کشاورزی ۱۶۷۴ روستا کهگیلویه و بویراحمد انجام شد
خبرگزاری تسنیم: مدیرکل آمار، اطلاعات و GIS استانداری کهگیلویه وبویراحمد از پایان سرشماری عمومی کشاورزی خبر داد و گفت: این استان از نظر پیشرفت عملیات میدانی سرشماری کشاورزی در میان ۳۱ استان کشور در رتبه سوم قرار دارد.
نسخه قابل چاپ
مجید عیوض زاده در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، با بیان اینکه تا پایان وقت اداری امروز میزان پیشرفت فیزیکی عملیات میدانی سرشماری در استان ۱۰۰ درصد افزایش یافت، اظهار کرد: این درصد میزان پیشرفت در سایه انسجام و همکاری همه دستگاه های اجرایی صورت گرفته است.
وی بیان کرد: طی ۴۴ روز زمان اجرای سرشماری، یک هزار و ۶۷۴ روستا و آبادی دارای سکنه و ۴۰۰ آبادی فاقد سکنه سرشماری شده و آمار مورد نیاز در خصوص آنها تهیه شده است.
عیوض زاده ابراز کرد: ۵۹۹ آبادی در بویراحمد، ۳۶۵ آبادی در دهدشت، ۱۵۱ آبادی در بهمئی،۱۲۶ آبادی در شهرستان دنا، ۱۲۱ آبادی در چرام، ۱۱۷ آبادی در گچساران، ۱۱۵ آبادی در باشت و ۸۰ آبادی در لنده سرشماری شده اند.
مدیرکل آمار و اطلاعات و GIS استانداری کهگیلویه و بویراحمد به آغاز عملیات بازشماری سرشماری پس از پایان سرشماری عمومی کشاورزی خبر داد و گفت: این عملیات از بیست و هشتم آبان ماه تا شش آذر ماه به مدت هشت روز ادامه دارد.
عیوض زاده با بیان اینکه عملیات بازشماری به منظور تعیین ضریب اطمینان و خطای سرشماری انجام می شود، افزود: با توجه به اینکه اصولا تهیه آمار و اطلاعات یک امر نسبی است و اجرای آن همواره با درصد خطایی همراه است، بازشماری بلافاصله پس از پایان سرشماری آغاز می شود.
وی عنوان کرد: عملیات بازشماری با انتخاب نمونه هایی از سطح استان و توسط تعداد دیگری از مأموران سرشماری به صورت نمونه ای اخذ می شود و سپس با آمار اخذ شده از سرشماری تطبیق داده شده و بدین وسیله ضریب خطا به دست می آید.
قائم مقام مدیر اجرایی سرشماری عمومی کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: تعداد ۲۱۰ نفر به صورت مداوم در اجرای سرشماری در استان فعالیت داشته اند که از این میان ۷۷ نفر مأمور سرشماری، ۶۰ نفر راننده ومابقی سایر عوامل مدیریتی و اجرایی را شامل می شوند.
عیوض زاده با بیان اینکه ۹ هزار ۲۴۰ نفر روز در اجرای سرشماری کشاورزی فعالیت داشتند، افزود: این میزان حاصل ضرب ۴۴ روز مدت زمان اجرایی سرشماری و ۲۱۰ نفر عوامل اجرایی بوده است.
وی اظهار کرد: به عبارت دیگر در صورتی که سرشماری در یک روز صورت می گرفت ۹ هزار و ۲۴۰ نفر در انجام سرشماری انجام وظیفه می کردند که وسعت کار این سرشماری با مقایسه با انجام کاری مانند برگزاری انتخابات که در یک روز صورت می گیرد، بسیار گسترده بوده است.
مدیرکل دفتر آمار، اطلاعات و GIS استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: پس از اتمام بازشماری تحلیل و استخراج آمار و اطلاعات گردآوری شده سرشماری عمومی کشاورزی صورت می گیرد.
عیوض زاده با بیان اینکه اعلام نتیجه عملیات سرشاری کشاورزی طی سه مرحله انجام می شود، تصریح کرد: در مرحله اول که از بیست و یکم دی ماه تا سی ام بهمن ماه سال جاری صورت می گیرد، بررسی و تأیید جداول نتایج تفصیلی کل کشور اعلام می شود.
وی، افزود: در مرحله دوم از اول اسفند سال ۹۳ تا سی و یکم اردیبهشت ماه سال ۹۴، بررسی و تأیید جداول نتایج تفصیلی استانی اعلام می شود و در مرحله سوم از اول خرداد تا سی و یکم مرداد ماه سال ۹۴ بررسی و تأیید جداول نتایج شناسنامه آبادی صورت می گیرد.
عیوض زاده، شناسنامه آبادی را آمار و اطلاعات تهیه شده در خصوص مشخصات آبادی، منابع آبادی، تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی و غیره عنوان کرد.
قائم مقام مدیر اجرایی سرشماری عمومی کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد این سرشماری را سندی برای توسعه کشاورزی در کشور و استان دانست و گفت: نتایج کاربردی سرشماری در توسعه کشاورزی کشور بسیار مؤثر است و اهداف متعددی را پیگیری می کند.
عیوض زاده با بیان اینکه اولین هدف از اجرای سرشماری عمومی کشاورزی تولید اطلاعات ساختاری قابل ارایه در سطوح جغرافیایی کوچک است، اظهار کرد: با ریز شدن اطلاعات در سطح استان، شهرستان، منطقه، بخش، دهستان و آبادی(روستا) برنامه ریزی در بخش کشاوری، اجرای طرحهای توسعه ای، توسعه منابع آبی، محصولات کشاورزی، افزایش اشتغال در بخش کشاورزی توسعه می یابد.
وی تولید اطلاعات ساختاری قابل ارایه در قالب طبقات با وسعت بهره برداری را یکی دیگر از اهداف سرشماری عنوان کرد و افزود: با توجه به قانون ارث در کشور زمین های کشاورزی با تقسیم در میان وراث کوچکتر شده و به همان میزان صرفه اقتصادی خود را از دست می دهد.
عیوض زاده خاطرنشان کرد: با به دست آمدن اطلاعات طبقات بهره بردار، مساحت زمین های کشاورزی و غیره سیاست گذاری خرد و کلان بر روی زمین های کشاورزی تسهیل شده و اقتصادی می گردد.
وی سومین هدف از اجرای سرشماری را تهیه چارچوب برای نمونه گیری آینده ذکر کرد و گفت: با توجه به اینکه سرشماری عمومی کشاورزی به صورت ۱۰ ساله انجام می شود، در این فاصله زمانی سرشماری ها به صورت نمونه ای انجام می شود.
عیوض زاده با بیان اینکه عمده دستگاه های اجرایی استان در این سرشماری با مدیریت استانی همکاری داشتند، گفت: پیشرفت و اجرای موفقیت آمیز سرشماری در سایه همدلی، هماهنگی و همکاری قابل تقدیر همه دستگاه های اجرایی صورت گرفته است.



جعبه‌ابزار