ارمیان


مشخصات جغرافیایی روستا:
روستا ارمیان یک روستای پراکنده می باشد که در حدود ۴۵ کیلومتر شهرستان شاهرود واقع شده است. روستای ارمیان در منطقه سرحدات واقع شده است که دارای آب و هوای معتدل می باشد میزان بارندگی در این روستا در سال به طور متوسط حدود ۲۰۰ میلی متر می باشد.


تقسیمات محلی روستا[ویرایش]

ارمیان از نظر تقسیمات مجلی به ۵ بخش تقسیم میشود که به شرح زیر می باشد:
۱. قسمت اول روستای ارمیان که رودخانه آن می باشد.
۲. قسمت دوم کوچه بالا می باشد.
۳. قسمت سوم پی باغها نامیده می شود که بیشترین جمعیت ارمیان در این قسمت می باشد.
۴. قسمت چهارم کال کوشی (کوچه پائین) می باشد.
۵. قسمت پنجم که به تیغ آغال معروف است و بلندترین نقطه ارمیان است.

ژيشينه تاريخي روستا[ویرایش]

مکان های مختلفی که در قدیم روستا در آنجا واقع شده
روستای ارمیان برای اولین بار درکنار کوه قبله ساخته شد به علت وجود چشمه رودبار،دره رود باریکی ازآبادترین دره های ارمیان بود بعد از آن مردم نقل مکان کردند به نقطه ای به نام کهنه ده چندین سال هم در کهنه ده بودند. بعد ازآن قلعه ای درست کردند به نام محله کلان که دارای دودر بود یک درآن در ته رود خانه ودر دگیر آن در تیغ آغال بوده یک دریچه هم در سرکاریز داشتند،در این دریچه را خراب می کردند برای برداشتن آب،بعد از برداشتن آب مورد نیازخود دریچه را مسدود می کردند، درهای قلعه صبح ها بازمیشد و غروب هم بسته می شد.ازجمله محله های بزرگ این روستا می توان به محله حاج اسماعیل اشاره کرد.حاج اسماعیل در زمان خود یکی ازخانهای روستا بوده،یکی دیگر ازمحله های روستای ارمیان محله ذوالفقاری می باشد که بالای ۲۰۰ نفردر آن زندگی میکردند،امروزه این محلات خالی ازسکنه است.

جمعیت ارمیان[ویرایش]

جمعیت روستای ارمیان طبق آمار سال ۱۳۸۵ (۸۰۰ نفر) و ۳۵۰ خانواده می باشد. جمعیت روستا متغییر می باشد و در زمستان کم میشود ودر تابستان جمعیت زیاد می شود.

شغل مردم روستا[ویرایش]

شغل اکثر مردم روستای ارمیان کشاورزی و دامپروری می باشد. کشاورزی در روستای ارمیان به صورت خورده مالکی می باشدو از نظر اقتصادی زیاد خوب نمی باشد.
مدار آبیاری در روستای ارمیان به صورت ۱۸ روزه می باشد و وظیفه تقسیم بندی بر عهده میر آب می باشد میرآب به کسی می گویند که بیشترین مالکیت را در چاه یا قنات داشته باشد
در روستای ارمیان درختان تنومند و قدیمی زیادی وجود دارد ولی متاسفانه زراعت در این روستا رشد چندانی نداشته و فقط کشاورزان برای تامین احتیاجات خانواده خود محصولات زراعی را میکارند.

منابع[ویرایش]

وبگاه رسمی روستای ارمیان    







جعبه‌ابزار