اصول و روش مقاله نویسی


اصول و روش مقاله نویسی.

ترتیب بخش های مختلف مقاله

هر مقاله به ترتیب شامل عنوان، چکیده فارسی و انگلیسی، واژه های کلیدی، مقدمه، مواد و روش ها، نتایج بحث یا "نتایج و بحث"، سپاسگزاری، فهرست منابع موارد استفاده و چکیده انگلیسی است.

عنوان

عنوان مقاله باید مختصر و بیان کننده محتوای اصلی مقاله باشد و از ۲۵ کلمه تجاوز نکند. عنوان مقاله لازم است در صدر صفحه و مرکز سطر نوشته شود.

چکیده

چكيده مقاله مجموعه ای فشرده و گویایی از مقاله است که باید ضمن تاکید بر روش کار و نتایج، از ۲۵۰ کلمه تجاوز نکند واژه های کلیدی بلافاصله بعد از چکیده ذکر شده و در زیر آن چکیده انگلیسی همراه با واژه های کلیدی درج شود واژههای کلیدی از ۳ تا ۵ واژه تشکیل شود.

واژه های کلیدی

عبارت است از چند کلمه مجزا که موضوع پژوهش بیشتر در باره آنهاست.

مقدمه

مقدمه باید شرح مختصری در باره موضوع مورد مطالعه، اهمیت آن با تاکید بر آخرین یافته های علمی و همچنین تبیین دقیق اهداف و فرضیه های پژوهش باشد.

مواد و روش ها

این بخش شامل شرح کامل و دقیق مواد و روش های مورد استفاده، نوع طرح آماری به کار رفته، نحوه حذف خطاهای قابل پیشگیری، روش های نمونه گیری و تجزیه آماری است. شرح مواد و روش های جدید و ابداعی باید گویا و قابل تکرار باشد و در صورت اقتباس از روش های دیگران فقط به ارائه اصول و ماخذ اکتفا شود.

نتایج

در این بخش، نتایج حاصل از پژوهش با استفاده از ابزارهای تفهیم مطالب از قبیل عکس، نمودار، جدول توضیح داده شود و از ارائه داده ها به صورت تکراری خودداری گردد.

در صمن برای تنطیم جدول، منحنی، نمودار، عکس یا معادله به صورت زیر عمل شود:

جدول: متن جدول (اعداد) به زبان انگلیسی ارائه شود و در بالاي جدول پس از ذكر كلمه جدول و شماره آن، عنوان فارسي و در زیر آن عنوان انگلیسی نوشته شود. جداول و نمودارها بايد از وضوح كامل برخوردار باشد و از درج آنها به شكل اسكن در متن مقاله خودداري شود.

شکل و عکس: درزیر شکل، عکس یا نمودار با ذکر کلمه شکل و شماره آن، عنوان فارسی و در زیر آن عنوان انگلیسی نوشته شود.

معادلات: کلیه معادله ها باید با دقت کامل تایپ و به ترتیب شماره گذاری شوند. مانند (۱)، (۲)، (۳)، ... شماره معادله باید از انتهای سمت راست خط حاشیه و در امتداد خط حاوی معادله در داخل پرانتز نوشته شود.


بحث

در این بخش، نتایج به دست آمده تجزیه و تحلیل علمی شده و با توجه به اهداف پژوهش، میزان پاسخگویی نتایج به این اهداف، مورد بحث قرار گیرد و در نهایت پیشنهاد های علمی و عملی مناسب ارائه شود.

سپاسگزاری

در صورت لزوم از سازمان ها و افرادی که در انجام تخقیق به نحوی مؤثر بوده اند به طریق مناسب تقدیر به عمل آید.

منابع

برای رجوع به منابع فارسی و انگلیسی و ... در متن، شماره منابع بلافاصله پس از موضوع مورد بحث در داخل پرانتز آورده شود. در پایان مقاله نیز ابتدا فهرست منابع فارسی و سپس منابع انگلیسی با رعایت حروف الفبای نام خانوادگی اولین نگارنده و به ترتیب شماره، همانند نمونه های زیر آورده شود:

۱- مجتهدی، م. و ح. لسانی. ۱۳۷۱. زندگی گیاه سبز. انتشارات دانشگاه تهران. ۲۲۵ ص.
۲-هنر نژاد، ر.، ۱۳۷۲. اثر محیط های کشت بر جنین زایی و تشکیل میکروسپورهای گیاه جو ( Hordeum vulgare L. ) مجله علوم کشاورزی دانشگاه تهران، جلد ۲۴، شماره ۳ و ۴: ص ۱۵-۲۸
۳- Asghari, B.J., S.A. Dewey, and T.A. Tindall, ۱۹۸۹. Downslope movement of chlosulfuron after conventional and over-snow application to winter wheat. Soil Sci. Vol. ۱۴۸. No. ۳: ۲۲۷-۲۳۰.
۴- Salisbury, B.F. and C.W. Ross, ۱۹۹۱. Plant Physiology. ۴ th. Ed. Wadswoth publishing Co. Belmont, California.
۵- McCoy T.J. and E.T. Bingham, ۱۹۸۸. Cytology and cytogenetics of alfalfa. In: Hanson Monogr ۲۹, Madison, pp ۷۳۷-۷۷۶.



جعبه‌ابزار