اقتصاد رسانه، نظریه و کاربرد


اقتصاد رسانه، نظریه و كاربرد
دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها ، كتاب «اقتصاد رسانه، نظریه و كاربرد» را به نویسندگی «آلیسون الكساندر» و دیگران و ترجمه‌ی عادل پیغامی منتشر كرد.
این كتاب ویراست سوم از كتاب اصلی «Media economics: Theoy and practice» است كه در سال ۲۰۰۴ منتشر شده و توسط عادل پیغامی، پژوهشگر و مترجم حوزه‌ی ارتباطات و رسانه به فارسی ترجمه شده است.
وی افزود: اثر حاضر با تمركز بر اصل علم اقتصاد در بخش تجاری و كسب‌وكار و به كارگیری آن در صنعت رسانه طراحی شده است و نویسندگان كتاب تلاش دارند با شناسایی موضوعاتی از قبیل بازسازی صنعتی، محدودیت‌های مقرراتی و فعالیت‌های رسانه‌ای بینشی تازه در فرآیند بازتولید جریانات جاری در اقتصاد رسانه‌ای، ایجاد كنند.
مدیر انتشارات اضافه كرد: رشد چشم‌گیر رسانه‌ها در چند دهه‌ی اخیر و نقش آن‌ها در تحولات جوامع بشری، كانون توجه بسیاری از محققان علوم اجتماعی و ارتباطات قرار گرفته است. این موفقیت و كارآمدی مرهون عوامل متعددی است كه از آن میان می‌توان اقتصاد رسانه‌ها را نام برد كه از شاخصه‌های رشد كمی و كیفی رسانه‌ها به‌شمار می‌رود. اقتصاد رسانه در واقع زیر شاخه‌ای از دو رشته‌ی اصلی رسانه و اقتصاد است كه با به‌كارگیری اصول و مبانی نظری و كاربردی در این حوزه به بررسی و تحلیل ویژگی‌های عملیاتی و مالی خاص بنگاه‌های رسانه‌ای می‌پردازد و یا به تعبیری كاربرد نظریات اقتصادی در فضای رسانه‌ها است.
وی اظهار كرد: در كشور ما به رغم شكل‌گیری و رشد نسبی ادبیات علمی حوزه‌ی رسانه و ارتباطات، مباحث این رشته هنوز از رشد لازم برخوردار نیست و انتشار این كتاب می‌تواند پاسخی به نیاز‌های اطلاعاتی دانشجویان و محققان این عرصه باشد.
او در مورد موضوعات و بخش‌های مختلف این نوشتار افزود: این كتاب در دو بخش و ۱۳ فصل تدوین شده است.
بخش اول بر اهمیت رسانه، دغدغه‌های اقتصادی رسانه، تكنیك‌های تحلیل‌های اقتصادی و تجاری و ویژگی‌های كلی فضای رسانه تمركز دارد.
بخش دوم نیز رفتار اقتصادی را در صنایع خاصی از رسانه‌ها بررسی می‌كند.
در بخش پایانی هر فصل نیز فهرستی از منابع مفید برای مطالعه‌ی بیشتر پیشنهاد شده و در انتهای كتاب، فرهنگ لغات دشوار، برای علاقه‌مندان به مدیریت مالی رسانه‌ها ارائه شده است.
كتاب «اقتصاد رسانه، نظریه و كاربرد» با شمارگان ۲۰۰۰ نسخه، در ۵۹۲ صفحه منتشر شده است.
http://qiu.ir/index.aspx?pid=۹۹&articleid=۸۹۱۲



جعبه‌ابزار