اقتصاد مجازی
اقتصاد مجازي، خيال يا واقيعت؟
وقتي براي صفر و يك ها پول پرداخت مي كنيد.
[۱] اين موضوع براي بسياري از مردم سخت است كه بخواهند اجناس و كالاهايي كه هيچ گونه وجود فيزيكي ندارند را به عنوان يك بازار تجاري واقعي درك كنند. اين كالاها فقط متشكل از صفر و يك هاي دنياي مجازي هستند اما بر طبق گزارش بانك مركزي اينها براي كشورهاي فقير نسبت به كالاها و اجناس واقعي بسيار سودآوري بيشتري دارند.
اينگونه اقتصادهاي مجازي (تجارت مجازي) به رشد بسياري از مردم در سراسر جهان كه مي خواهند كالاها و خدمات را براي اشخاص آنلاين فراهم آورند، خدمت مي كند و مي تواند راهنمايي باشد براي كار و تجارتي كه خارج از منبع اصلي كالاها و خدمات را بصورت آنلاين در اختيار افرادي قرار مي دهد كه تمام روز در پشت كامپيوتر سعي در جست و جوي بخشي از لوازم مجازي داشته يا در دنياي بازي هاي رايانه اي بوده اند و يا حتي صندوق آراء شبكه هاي اجتماعي را پر كرده اند. مثال بدنام در اين زمينه World of Warcraft است كه با بهبود شخصيت ها در دنياي مجازي، درآمد واقعي كسب مي كند.
در گزارش منتشر شده بانك جهاني در ماه جاري نشان داده شده كه اقتصادهاي مجازي چيزي در حدود ۳ ميليارد دلار در سال ۲۰۰۹ درآمد داشته اند و اين عدد در سال ۲۰۱۰ بطور مشابه افزايش داشته است. اين اقتصاد در دنياي مجازي منبع ورود مقدماتي و اصلي حدود ۱۰۰ هزار نفر مي باشد كه اغلب از دو كشور چين و ويتنام هستند.
علاوه بر اينها، بازدهي اين تجارت هاي مجازي، علاقه و اشتياق كشورهاي فقير و يا كشورهاي جهان سوم را براي ادامه مسير چند برابر مي كند. بانك جهاني گزارش داده كه اين گونه اقلام در تجارت مجازي سودآوري بسيار بيشتري نسبت به كالاهاي واقعي دارند. چراكه اغلب درآمد حاصل از اين راه به خود كشور مبدا بازمي گردد. غذا، پوشاك و كالاهاي واقعي اينچنيني درصد كمي از درآمد حاصل را به كشور توليد كننده برمي گردانند. صنعت قهوه نمونه بارزي از اين بيان است، چراكه در هر سال تجارتي معادل ۷۰ ميليارد دلار دارد اما فقط ۵.۵ ميليارد آن در كشوري مي مانند كه دانه قهوه در آن رشد و نمو داشته است.
با رشد و افزايش هرچه بيشتر افرادي كه مي خواهند آنلاين باشد و از اجناس و مالاهاي مجازي لذت مي برند، سرمايه گذاري كشورهاي فقير در اين زمينه بيشتر و بيشتر شده و رشد بالقوه اين دنياي مجازي، از مزاياي نهفته آن است. بسياري از مردم همه روزه در اين فضا هستند كه خارج از سرويس ها و خدمات بازي و سرگرمي هاي اين اقتصاد مجازي، در كارگاههاي ديجيتال كار مي كنند، البته نه براي طلا بلكه براي نقل مطالب، بررسي عكس ها و پر كردن نظرسنجي ها و آرا مصنوعي، كه همگي نشان از گسترش بي حد و مرز اين دنياي مجازي اقتصادي دارد.
منبع[ویرایش]