اماکن زیارتی ساوجبلاغ


امام زادگان شهرستان ساوجبلاغ
نوشته شده توسط جواد مفاخری.
لیست امام زادگان و بقعه های متبرک شهرستان ساوجبلاغ


بقعه متبرکه امامزاده ابراهيم(ع)
آن حضرت از نوادگان حضرت ابوالفضل العباس (ع) است.بقعه ايشان در محوطه ای در منطقه سرسبز و مشجر و البته کوهستانی صعب العبور در روستای تکيه ناوه طالقان در فاصله ۵۵ کيلومتری شهرستان کرج واقع شده است . قدمت بقعه به عصر صفويه باز می گردد .اين بقعه دارای ضريحی چوبی مربوط به ۲۰۰ سال قبل بوده که يک ضريح فلزی نيز به آن ضميه شده است .بنای امامزاده دارای گنبدی مخروطی شکل است و اخيرا مورد مرمت قرار گرفته است.پوشش داخلی گنبد سفيد کاری و ازاره آن از سنگ است .در اين بقعه زائر سرايی جهت رفاه زائرين احداث شده است.

بقعه متبرکه امامزاده ابراهيم (ع)

اين امامزاده در محوطه ای وسيع در روستای کش و در منطقه کوهستانی طالقان واقع شده وفاقد گلدسته و گنبد و ديگر الحاقات جانبی است.پيرامون بقعه را درختان کهنسال تنومند فرا گرفته است .اين امامزاده فاقد ضريح است و تنها سنگ قبری بدون تاريخ و نشان در ميان حرم وجود دارد کخ جديدا نصب گرديده است .اين بقعه دارای امکانات اوليه و آب و برق نيز هست .

بقعه متبرکه امامزاده ابراهيم (ع)

اين بنا در ۱۵۰۰ متری جنوب روستای اوچان و در منطقه کوهستانی طالقان با درختان کهنسال و سر به فلک کشيده واقع شده است .بقعه فاقد گلدسته است ولی دارای گنبد رک (مخروطی)و ضريحی چوبی است .گورستان عمومی در بخشی از محوطه امامزاده قرار دارد .و فاقد الحاقات جانبی است .اين بقعه دارای تسهيلات رفاهی اوليه و آب و برق است .قدمت اين بقعه به قرن هفتم يا هشتم هجری باز می گردد.

بقعه متبرکه امامزاده ابراهيم (ع)

وی از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است .اين امامزاده در مرکز روستای کشرود طالقان در منطقه ای کوهستانی با درختان انبوه و کهنسال واقع شده است .بنای آن منفرد وفاقد الحاقات است . اين بنا فاقد گلدسته است ولی دارای گنبدی مخروطی مطابق با وضعيت معماری منطقه است که مورد مرمت وباز سازی نيز قرار گرفته است .همچين گورستانی پيرامون امامزاده وجود دارد .اين امامزاده دارای امکانات اوليه رفاهی و آب و برق نيز هست.قرمت اين بنای تاريخی به قرن هفتم يا هشتم هجری باز می گردد.

بقعه متبرکه امامزاده ابراهيم (ع)

اين بقعه در حد فاصل دو روستای تنکمان وينگی امام در جاده قديم کرج و اشتهارد واقع شده است . اين بنا فاقد گلدسته و دارای ايوانی اصلی و گنبدی مخروطی شکل است که جديدا مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.بقعه دارای امکانات اوليه چون سرويس بهداشتی ،وضوخانه و محوطه جهت رفاه زائران است و پيرامون آن را درختان کهنسالی فرا گرفته است .اين بنا منفرد و فاقد الحاقات جانبی است و گورستان عمومی در بخشی از محوطه آن قرار دارد.

بقعه متبرکه امامزاده اسماعيل (ع)

نسل ايشان با واسطه به حضرت امام جعفر صادق (ع) می رسد.ايشان از نوادگان آن امام بزرگوار به شمار می رود .بقعه اين امامزاده در دشتی سرسبز در روستای زکی آباد در سمت چپ ده رامجين در غرب شهرستان کرج واقع گرديده است .بنا فاقد الحاقات است .گورستانی پيرامون آن وجود دارد. اين بقعه دارای گنبدی مخروطی از خشت خام و فاقد گلدسته است .ضريح چوبی اين امامزاده حائز اهميت است .اين بنا جزو آثار باستانی به ثبت رسيده است .بقعه مزبور از امکانات رفاه ی اوليه چون آب و برق برخوردار است .

بقعه متبرکه بی بی قزلر(س)

اين بانوی بزرگوار از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است که به فاطمه خاتون نيز معروف است . در اين بنا دو امامزاده ديگر به نام احمد و محمد نيز وجود دارند .اين بقعه در روستای اغشت دهستان برقان در طالقان در دامنه کوه که پيرامون آن را درختان کهنسالی همچون عناب با قدمت ۸۰۰ ساله ،چنار و توت فرا گرفته ،قرار دارد.ضريح امامزاده چوبی است و دارای گورستانی عمومی می باشد .بنا فاقد گلدسته است و گنبد آن مخروطی شکل و از سنگ و گچ است و جرز ها نيز از گچ ساخته شده اند .اين بنای دوره صفوی جزو آثار تاريخی به ثبت رسيده است .اين بقعه دارای امکانات رفاهی اوليه و آب و برق نيز هست.

بقعه متبرکه بی بی سکينه خاتون (س)

اين بقعه در روستای سنقر آباد ،دهستان رامجين واقع شده و قدمت بنای آن به دوره صفويه باز می گردد .اين بنا ر روی محوطه ای باستانی مربوط به اواسط دوران اسلامی احداث گرديده است .بقعه فاقد گلدسته ودارای گنبدی خشتی است و رواقی نيز به بقعه ضميمه شده است.قبرستانی عمومی در بخشی از محوطه وجود دارد .اين بنا جزو آثار به ثبت رسيده است .ساختمان امامزاده دارای تسهيلات اوليه و آب و برق است .

بقعه متبرکه امامزاده بی بی سکينه (س)

اين بقعه در منطقه کوهستانی طالقان و در روستای ورده ،کنار رودخانه واقع شده که به علت نداشتن پل راه آهن صعب العبور است .اين بنا دارای گنبدی از لاشه سنگ است که جزو آثار تاريخی است و به دوره صفويه باز می گردد . پيرامون بقعه بسيار سرسبز و خرم است .اين بنا فاقد الحاقات جانبی است و در بخشی از محوطه قبرستانی وجود دارد .امامزاده دارای تسهيلات اوليه و آب وبرق است.

بقعه متبرکه امامزاده برهان الدين (ع)

اين بقعه در روستای قوهه در دهستان چهار دانگه و در فضای وسيع دشت واقع شده است .

بقعه متبرکه دو برادران (ع)

اين بقعه متعلق به امامزادگان زيد و ابراهيم (ع) است که در روستای کرکبود از توابع شهرستان طالقان ،در محوطه ای حدود ۱۰۰ متر مربع واقع شده و دارای گنبد رک خشتی و ضريح چوبی است . اين بنا که فاقد گلدسته و به صورت منفرد است ،جزو آثار تاريخی به ثبت رسيده است. قبرستانی عمومی در بخشی از محوطه قرار دارد.ساختمان امامزاد ه دارای امکانات اوليه و آب و برق است .

بقعه متبرکه امامزاده پير جمشيد (ع)

اين بنا در روستای مهران از مناطق کوهستانی طالقان واقع شده که از نظر اقليمی جزو مناطق خوش آب و هوا ست.اين بنای برج مانند فاقد الحاقات جانبی و دارای گنبدی رک و فاقد گلدسته است و در جنب امامزاده گورستانی وجود دارد .اين بقعه دارای امکانات رفاهی اوليه و آب و برق است .قدمت اوليه بنا در قرن نهم و دهم هجری است.

بقعه متبرکه امامزاده جعفر (ع)

اين بقعه در منطقه کوهستانی طالقان در روستای قارپوز آباد معروف به ((قلعه شيخ ها ))واقع شده است .اين بنا به صورت منفرد و فاقد گنبد و گلدسته است و قبرستانی در بخشی از محوطه آن قرار دارد . عمليات عمرانی و باز سازی بقعه در حال انجام است .اين بنا دارای امکانات اوليه و آب و برق است .

بقعه متبرکه امامزاده جواد (ع)

بقعه متبرکه امامزاده جواد (ع) در روستای قاسم آباد در دشتی هموار واقع گرديده است .اين بقعه دارای ارزش تاريخی است و خصوصا درب چوبی آن از ارزش باستانی برخوردار است .سابقا درختان کهنسال بسياری در محوطه امامزاده بوده که امروزه اثری از آنها وجود ندارد .اين بنا فاقد گنبد و گلدسته است و به صورت بنايی منفرد و فاقد الحاقات است .قبرستانی پيرامون اين بقعه وجود دارد .اين بنا دارای امکانات رفاهی مناسبی است.

بقعه متبرکه امامزاده جعفر (ع)

نسب ايشان به امام موسی کاظم ( ع) باز می گردد .بنای بقعه در خيابان راه آهن شهر هشتگرد واقع است .بنای امامزاده به چهار قسمت تقسيم می شود که قديمی ترين واساسی ترين بخش آن همان حرم امامزاده است.اين بنا به صورت ساختمانی مکعب مستطيل است که از آجر و خشت و گل ساخته شده است .در ضلع جنوبی حياط،ايوان مسقفی با چهار ستون گچی مستطيل شکل وجود دارد که در منطقه کم نظير است . اين بقعه دارای گنبدی است که از داخل هشت ضلعی و از بيرون مخروطی است .بنا فاقد گلدسته و الحاقات جانبی است.امامزاده دارای امکانات رفاهی اوليه و آب و برق است .

بقعه متبرکه امامزادگان چهل دختر (س)

اين بقعه در چهار کيلومتری شرق روستای نجم آباد در منطقه ای مسطح و در دشت واقع است .اين بقعه به صورت بنای منفرد فاقد گلدسته و دارای گورستانی عمومی است .

بقعه متبرکه امامزاده حسن بن زکريا (ع)

روستای هرنج در منطقه کوهستانی از توابع طالقان که بسيار خوش آب و هواست قرار دارد و بقعه اين امامزاده که بنای اوليه آن مربوط به قرن نهم و دهم هجری است در شمال اين روستا قرار دارد.

بقعه متبرکه امامزاده حسين (ع)

نسب آن حضرت به امام زين العابدين (ع) است .اين بقعه در ۲۵ کيلومتری شهرستان کرج ، در روستای کردان در ۱۵ کيلومتری شهرستان ساوجبلاغ واقع شده است و بنای آن به دوره سلجوقيان تعلق دارد و چندين اصله درخت چنار تنومند بقعه را احاطه نموده است .ارتفاع اين برج آرامگاهی ۱۶ متر و به صورت دو پوش و فاقد هر گونه کاشی و کاشی کاری است و تزيينات بيرونی بنا از آجر تشکيل شده است .قبرستانی پيرامون بقعه دارد .اين برج مدور و دارای ۳۴ کنگره است .زمينهای اطراف آن موقوفه و دارای محوطه وسيعی جهت رفاه زائران است .علاوه بر بقعه متبرکه امامزاده حسين (ع) مرقد منور امامزاده بی بی سکينه نيز در مجاورت بقعه فوق الذکر قرار دارد.

بقعه متبرکه امامزادگان حمزه،عبد الله و هاشم(ع)

اين بقاع متبرکه در منطقه ای کوهستانی در فاصله ۸۳۰۰ متری غرب روستای کجيران در ۸۰ کيلومتری شهرستان طالقان واقع شده اند .بقعه امامزادگان حمزه و عبد الله در پايين روستا و بقعه امامزاده هاشم در بالا روستا قرار دارد که کاملا خراب شده و از بين رفته اند زيارتگاه امامزادگان حمزه و عبد الله دارای ضريحی چوبی و گنبدی خشتی و رک هست.درختان کهنسال گرد و پيرامون بقعه را فرا گرفته اند . اين بقعه فاقد الحاقات جانبی است و در بخشی از محوطه امامزاده قبرستان عمومی قرار دارد . ساختمان امامزاده دارای تسهيلات اوليه و آب و برق است.

بقعه متبرکه امامزاده زکريا(ع)

نسب ايشان به امام موسی کاظم (ع) می رسد. امامزاده در منطقه ای کوهستانی در جنوب روستای ميراش در ۱۱ کيلومتری غرب شهرک (مرکز طالقان )و در محوطه ای حدود ۴۰۰۰ متر مربع واقع شده است .اين بقعه دارای ضريح چوبی است که ارزش تاريخی دارد .گنبد آن مطابق معماری محلی رک (مخروطی)و فاقد گلدسته است . جنب بقعه مسجدی احداث گرديده که فضای سبز مناسبی نيز به آن اضافه شده است .اين بقعه جزو آثار تاريخی به شمار می آيد و مربوط به هفتم يا هشتم هجری است.

بقعه متبرکه امامزاده سيد علاءالدين (ع)

وی از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است .بقعه امامزاده اورازان مدفن سيد علاء الدين (ع) برادر سيد ضياءالدين است که در روستای خچيره مدفون است .ظاهرا پس از تعقيب اين دو برادر توسط خوارج ،آن دو از يکديگر جدا شده و سيد ضياء الدين به روستای خچيره وسيد علاء الدين به اورازان رفته و در اين مکان مدفون شده اند .بنا فاقد الحاقات جانبی و گلدسته است و قبرستانی در بخشی از محوطه امامزاده قرار دارد .

بقعه متبرکه امامزاده سيد ضياء الدين (ع)

او از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است .اين بقعه در منطقه کوهستانی روستای خچيره طالقان در فاصله ۵۰۰ متری ضلع جنوبی رودخانه شاهرود و ميان دو کوه که منظره ای بسيار زيبا را تداعی می کند قرار گرفته است.او در زمان حيات خود به عنوان فردی با ايمان و با تقوا شهرت داشته است .بنای اين امامزاده فاقد گلدسته و دارای گنبد است و کتابخانه ای کوچک ،وضو خانه و ۳ زائر سرا دارد.همچنين کف سراسر امامزاده موزائيک و بالای آن گچ کاری شده است .قدمت اوليه بنا به قرون هفتم وهشتم هجری باز می گردد.

بقعه متبرکه امامزاده سليمان (ع)

اين بنا که در روستای خور ،دهستان هيو ،در منطقه ای کوهپايه ای واقع شده جزو آثار تاريخی به ثبت رسيده و مربوط به دوره صفويه است.امامزاده فاقد گلدسته و دارای گنبدی رک (مخروطی )و آجری است .ضريح امامزاده چوبی است و در بخشی از محوطه ،قبرستان عمومی وجود دارد. ساختمان امامزاده دارای تسهيلات اوليه و آب و برق است.

بقعه متبرکه امامزاده شيخ حسين (ع)

برج مقبره ای شکل (پير)حسين الهی در مرکز روستای ديزان طالقان و در منطقه ای خوش آب و هوا و کوهستانی واقع شده است .بقعه اين امامزاده دارای صحن و گنبدی مخروطی است .ودر بخشی از محوطه آن گورستان عمومی قرار دارد .اين بقعه جزو آثار تاريخی به ثبت رسيده و قدمت آن به دوره صفويه باز می گردد.بنای آن فاقد الحاقات جانبی است .امامزاده دارای تسهيلات اوليه از جمله آب و برق است .

بقعه متبرکه امامزادگان طاهر و مطهر (ع)

بقعه اين دو امامزاده در روستای فشند که از مناطق کوهپايه ای است قرار دارد و بنای آن به صورت منفرد و فاقد گلدسته ،با گنبدی رک (مخروطی)و فاقد الحاقات جانبی است .بنای امامزاده به صورت چهار طاقی و دارای امکانات رفاهی اوليه آب و برق است .

بقعه متبرکه امامزاده ظاهر الدين (ظهيرالدين )(ع)

نسب وی به امام علی النقی (ع) می رسد.بنای بقعه از خشت ،به صورت منفرد و فاقد بناهای الحاقی است .اين بنا دارای گنبد خشتی و هلالی و فاقد گلدسته و جزو آثار باستانی به ثبت رسيده است .از نظر اقليمی ،در دشت سرسبز در منطقه ايقر بلاق در روستای قاسم آباد بزرگ و سعيد آباد در ۳۰ کيلومتری شهرستان کرج قرار دارد .کل محوطه حدود ۵ هکتار و بنای بقعه حدود ۶۰ متر مربع است .قبرستان عمومی در بخشی از محوطه امامزاده قرار دارد.

بقعه متبرکه امامزاده علی بن صالح (ع)

اين بقعه متعلق به دو امامزاده به نامهای مصيب و علی بن صالح است .بقعه در جنوب شرقی روستای اوانک (شيخ ابری)طالقان و ۲۰ متری شمال جاده شرقی _غربی طالقان واقع شده و بنای آن از خشت وگل و فاقد گلدسته و گنبد است .پيرامون بقعه را درختان انبوه کهنسال فرا گرفته و قبرستانی نيز در بخشی از محوطه قرار دارد .اين بنا فاقد الحاقات جانبی است و دارای امکانات رفاهی اوليه و آب و برق است .

بقعه متبرکه امامزاده عبد الله (ع)

اين بقعه در منطقه کوهپايه ای تپه چندار در روستای چندار برروی تپه ای نسبتا مرتفع قرار دارد که از فاصله دور قابل رويت است .اين بنا دارای گنبدی مخروطی از آجر است و درختاني نيز پيرامون بقعه را فرا گرفته اند .امامزاده دارای قرستانی عمومی است و جهت رفاه زائران تسهيلاتی در آنجا انجام گرفته است . اين بنا منفرد و فاقد الحاقات جانبی است .ضريح امامزاده چوبی است .قدمت اين بقعه به دوره زنديه باز می گردد.

بقعه متبرکه امامزاده علی اکبر (ع)

اين امامزاده از نوادگان حضرت موسی بن جعفر (ع) است.بقعه ايشان در تکيه اغشت در ۳۵ کيلومتری شمال غرب شهرستان کرج در منطقه ای خوش آب و هوا و کوهستانی واقع شده است .محوطه آن حدود ۳۰۰۰ متر با زير بنای ۶۰ متر ،دارای گنبدی خشتی و هلالی شکل است و قدمت آن به دوره صفويه باز می گردد. اين بقعه فاقد الحاقات است و به صورت منفرد ساخته شده است .قبرستان عمومی در بخشی از محوطه آن قرار دارد. بقعه دارای امکانات اوليه و آب و برق است .

بقعه متبرکه امامزاده عبد القهار (ع)

او از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است و در روستای ورده در ۴۰ کيلومتری شهرستان ساوجبلاغ مدفون است . بقعه از نظر موقعيت مشرف بر دهکده است ودر دامنه کوه که دو رود از سمت شمال و جنوب آن می گذرد واقع شده و درختان متعدد کهنسال آن را محصور نموده اند به طوری که از طبيعت زيبا و بکری برخوردار است .مجموعه بنای آن شامل اتاق حرم به صورت چهار تاق و گنبد و دو پوش است که پوشش خارجی آن هرمی ۱۲ ترک است.اين بنا دارای ضريح چوبی با قدمت ۳۰۰ ساله است و در حال حاضر ضريحی فلزی نيز به آن ضميمه شده است .کل بنا از آجر ساخته شده و مرمت و باز سازی گرديده است .مساحت کل محدوده بقعه حدود يک هکتار وزير بنای آن ۳۰۰ متر مربع است .از کارهای سنتی نفيس و ماندنی ،معماری بقعه و کاشيکاری از راه های آن است .

بقعه متبرکه امامزاده کمال الدين و شعيب الدين (ع)

اين بقعه در روستای رامجين و در ۱۶ کيلومتری شهرستان ساوجبلاغ قرار دارد .ساخت اين بنا به دوره صفويه و ملحقات آن به دوره قاجاريه بر می گردد .امامزاده فاقد گلدسته ،دارای گنبدی تقريبا تخريب شده ،رواق،غسالخانه و قبرستان پيرامون آن است .اين امامزاده دارای امکانات رفاهی اوليه و آب و برق است.

بقعه متبرکه محمد بن موسی کاظم (ع)

وی ازفرزندان امام هفتم موسی کاظم (ع) است بنای بقعه در منطقه کوهستانی طالقان که پيرامون آن را درختان انبوه و کهنسال فرا گرفته واقع شده است .بقعه فاقد گلدسته و دارای دو گنبد که گورستانی عمومی پيرامون آن قراردارد .اين بنا به صورت منفرد و فاقد الحاقات وساخت آن از آجر و سنگ است . اين بقعه دارای امکانات رفاهی اوليه و آب وبرق است .

بقعه متبرکه امامزاده مهراب (ع)

امامزاده مهراب يا مسعود (ع)از نوادگان امام موسی بن جعفر (ع) است .اين بقعه که در منطقه کوهستانی روستای کشرود طالقان واقع گرديده فاقد گلدسته و گنبد است .مسجد چهارده معصوم ضميمه اين بقعه شده است.اين امامزاده دارای ايوان اصلی و شبستان است و قدمت اوليه آن به قرن دهم ويازدهم هجری باز می گردد.گورستان عمومی پيرامون آن قرارد دارد .بقعه دارای فضای سبز مناسب است.

بقعه متبرکه امامزادگان موسی وسليم(ع)

اين امامزادگان يکی موسی از اعقاب امام محمد تقی (ع) و ديگری سليم از احفاد امام جعفر صادق (ع) است.اين بقعه در روستای آسفاران و در منطقه کوهستانی طالقان در محوطه ای حدود ۳۰۰۰ متر با زير بنای ۱۰۰ متر مربع واقع شده است .بنای اوليه بقعه متعلق به قرن هفتم يا هشتم هجری و حرم آن دارای ضريحی چوبی است و گنبد آن اخيرا مورد مرمت قرار گرفته است .جنب بقعه مسجدی احداث گرديده و داخل حرم مرمت و سفيد کاری شده است .پيرامون بقعه را قبرستان عمومی با انبوه درختان تنومند و بلند در بر گرفته است .بنا فاقد الحاقات جانبی است ولی از امکانات اوليه و آب و برق برخوردار است.

بقعه متبرکه امامزاده مير سعيد (ع)

اين بقعه متعلق به قاضی مير سعيد بن سيد علاالدين الحسينی از نوادگان امام محمد باقر (ع) است.اين بقعه در يکی از زيباترين مناطق کوهستانی طالقان در ضلع غربی روستای حسنجون و سيد آباد و در حدود ۲۰ کيلو متری طالقان که بسيار سر سبز و خوش آب و هواست واقع شده است.اين امامزاده فاقد گلدسته،دارای گنبد و همچنين سنگ قبری است که طبق نوشته روی آن ،ايشان در سال ۹۲۶ هجری قمری می زيسته است.بنا با مساحتی حدود ۱۲۰ متر مربع فاقد الحاقات جانبی است و در بخشی از محوطه گورستان عمومی قرار گرفته است .ساختمان امامزاده دارای تسهيلات اوليه و آب و برق است .تاريخ اوليه بنا به قرن نهم و دهم هجری باز می گردد.

بقعه متبرکه امامزاده محمد (ع)

نسبت ايشان به امام زين العابدين (ع) می رسد.اين بقعه در روستای دنگيزک در هفت کيلومتری شهرستان ساوجبلاق در دشت واقع شده است .اين بقعه فاقد گلدسته و دارای گنبدی خشتی و مدور و ضريح فلزی است که به تازگی مورد مرمت وباز سازی قرار گرفته است .اين بنا فاقد الحاقات جانبی و به صورت منفرد است.مساحت کل بقعه حدود يک هکتار ،و زيربنای آن يکصد متر مربع است .قبرستانی عمومی در بخشی از محوطه امامزاده قرار دارد .امامزاده دارای تسهيلات اوليه از جمله آب و برق است.

بقعه متبرکه امامزادگان موسی (ع) و بی بی (س)

اين بقعه در روستای سرهه برغان در منطقه کوهستانی طالقان واقع شده است .راه ارتباطی به اين روستا ،شوسه است .اين امامزاده فاقد الحاقات جانبی و گلدسته است .بقعه دارای گنبدی (مخروطی) رک است که مسجد و قبرستانی نيز در بخشی از محوطه آن قرار دارد .ساختمان امامزاده دارای تسهيلات اوليه و آب و برق است .

بقعه متبرکه امامزاده موسی (ع)

اين بقعه در روستای خوروين در منطقه کوهستانی طالقان واقع شده است .بنای آن دارای گنبد رک و ضريح چوبی است .اين امامزاده که دارای فضای سبز نسبتا مطلوبی است مورد مرمت و باز سازی قرار گرفته و جزو آثار تاريخی دوره صفويه به ثبت رسيده است .ساختمان امامزاده دارای تسهيلات اوليه و آب و برق است.

بقعه متبرکه امامزادگان محمد باقر وسيد اسماعيل (ع)

وی از نوادگان حضرت موسی کاظم (ع) است .جزينان در منطقه ای کوهستانی از توابع شهرستان طالقان واقع شده است .بقعه دارای زير بنايی حدود ۱۰۰ متر ،گنبدی گلی و رک و فاقد گلدسته و ديگر الحاقات جانبی و ضريح آن چوبی است . اين امامزاده جزو آثار به ثبت رسيده است و قبرستانی عمومی در بخشی از محوطه آن قرار دارد .ساختمان امامزاده دارای امکانات اوليه و آب و برق است .

بقعه متبرکه امامزاده موسی(ع)

اين امامزاده در منطقه کوهپايه ای دره سيراب در روستای هيو که مکانی بسيار پر رفت و آمد است قرار دارد .قدمت اوليه بنا مربوط به دوره صفويه است که به مرور زمان نوسازی گرديده است .

بقعه متبرکه امامزاده محمود(ع)

روستای اهوارک در منطقه ای خوش آب و هوا از توابع طالقان قرار دارد .بقعه امامزاده محمود (ع) در شرق روستای مزبور واقع شده و مطابق فهرست آثار تاريخی ميراث فرهنگی متعلق به اواخر دوره تيموری است.

بقعه متبرکه امامزاده هارون (ع)

امامزاده هارون بن موسی جعفر (ع)ششمين فرزند امام هفتم (ع) است .در شرح حال ايشان آمده که در سال ۱۶۰ هجری در مدينه متولد شده و در سال ۲۱۱ هجری دار فانی را وداع گفته و در روستای جوستان طالقان مدفون گرديده است .بقعه در محوطه ای حدود ۱۰۰۰ متر که پيرامون آن را درختان کهنسال بلند فرا گرفته واقع شده است .اين بقعه دارای امکانات رفاهی و کتابخانه ای مجهز و زائر سراست.و هم اکنون در حال مرمت و باز سازی است .

بقعه متبرکه امامزادگان هادی و عليقلی (ع)

اين بقعه در دشتی سرسبز با درختان سر به فلک کشيده در روستای ينگی امام در جنوب هشتگرد واقع شده است .بنای آن منفرد و بدون الحاقات با گنبد مخروطی ۱۲ ترک و کاشيهای سفيد و آبی خشتی است.بنای اين بقعه متعلق به دوره قاجاريه است و از خشت ساخته شده و دارای ايوانی اصلی با تزيينات گچ کاری شده است.بقعه اخيرا مورد مرمت قرار گرفته و دارای آب و برق نيز هست .اين بقعه به شماره ۳۵۰۴ جزو آثار ملی به ثبت رسيده است .

بقعه متبرکه امامزادگان هفت تن (ع)

بنای بقعه به صورت منفرد ،بر روی صفه ای و در دامنه صخره ای در دهستان چندار روستای آجين دوجين قرار گرفته و گورستانی در اطراف آن وجود دارد و حسينيه جديد الاحداثی در دامنه مقابل آن بنا گرديده است.بنا از داخل ،هشت وجهی و از بيرون چهار گوش است و دارای گنبدرک ، تک پوش و بسيار زيباست . بنا با لاشه سنگ ساخته شده و به هيچ وجه تراش داده نشده است و صندوقی بدون نقشه و کتيبه بر روی مقبره قرار دارد.سطح خارجی گنبد با سيمان سفيد اندود شده و در داخل بنا با قشری از گچ پوشيده شده ،بنا فاقد الحاقات جانبی است .اين بقعه دارای امکانات رفاهی اوليه و آب و برق است .

بقعه متبرکه امامزاده هاشم (ع)

اين امامزاده در روستای عرب آباد کوه دهستان هيو ،در منطقه کوهپايه ای بسيار سرسبز و خوش آب و هوا واقع شده است .

بقعه متبرکه امامزاده يوسف (ع)

نسب ايشان به امام موسی کاظم (ع) می رسد.اين امامزاده در منطقه کوهپايه ای در روستا وشگين قرار دارد .بنا فاقد گلدسته و الحاقات جانبی است و گنبد آن مورد مرمت و باز سازی قرار گرفته است .جرزهای بقعه از سيمان سفيد و داخل آن گچ کاری شده و ضريح آن چوبی است .و اين امامزاده جزو آثار تاريخی به ثبت رسيده است .گورستان عمومی در بخشی از محوطه آن قرار گرفته و بنای امامزاده دارای تسهيلات اوليه از جمله آب و برق است .

بقعه متبرکه امامزاده يوسف (ع)

وی يکی از فرزندان امام موسی کاظم (ع) به شمار می رود .بنای بقعه ايشان در منطقه ای کوهستانی در روستای وشته طالقان که به بادامستان نيز معروف است ، در فاصله ۱۴۴ کيلومتری شهر کرج واقع گرديده و پيرامون آن را درختان بادام فرا گرفته است .از نظر معماری ،اين بنا منفرد و بدون الحاقات و فاقد ضريح و گلدسته است .قدمت بقعه به دوره صفويه باز می گردد . گنبد آن مخروطی يا رک و با کاشيهای متاخر آبی رنگ کاشيکاری شده است .اخيرا اين بقعه مورد مرمت و باز سازی قرار گرفته است .

بقعه متبرکه امامزاده يحيی (ع)

وی از نوادگان امام موسی بن جعفر (ع) است.اين امامزاده در جوار امامزاده سکينه در روستای دوز عنبر و در محلی مرتفع قرار دارد.در جنب آن مسجدی دارای شبستان احداث گرديده است .اين امامزاده دارای بناهای الحاقی ديگر چون کتابخانه و محوطه جهت رفاه زائران و امکانات اوليه است. اين بنا فاقد گلدسته ،و دارای گنبدی است که جزو آثار تاريخی به ثبت رسيده است .داخل حرم دارای گچ کاری و نقاشيهای سنتی است. قبرستانی نيز جنب اين امامزاده قرار دارد و بنای مزبور در زمان صفويه احداث شده است .
پ.ن: این نوشتار ممکن است دارای اشکالاتی باشد در صورت مشاهده حتماً خبر بدید
منبع:emamzadeha.blogfa.com

اماکن زیارتی ساوجبلاغ    



جعبه‌ابزار