اماکن مذهبی روستای ورنکش
اماکن مذهبی روستای
ورنکش۱– امامزاده علی اشرف (ع) ازجمله اماكن مقدسی كه مردم روستا به آنها احترام خاصی قائلند امامزاده علی اشرف هست كه در جنوب روستا در یك قبرستان قدیمی است كه در آن بنایی نهاده اند كه در ایام محرم ،اربعین و ۲۸ صفر ودر سایر روزها مردم جهت عرض تسلیت و برپایی مراسم روضه و ادای نذورات در این مكان مقدس جمع می شوند كه به یاد ماندی ترین لحظه در روز عاشورا كه تمامی چهار هیئت زجیر زنان و سینه زنان و ناله كنان گرداگرد حریم مقدس جمع شده و به عزاداری سالار شهیدان می پردازند .
این مكان دارای هیئت امنا بوده كه نذورات حاصل را صرف توسعه و نگهداری این مكان نموده و در صورت اضافه بودن جهت منافع عام المنفعه صرف می گردد .
لازم به ذكر است كه امامزاده دارای سنگ نوشته بوده كه به گفته پیشینیان در آن لوح اطلاعاتی بوده كه شجره نامه امامزاده بوده كه در ایام قدیم همراه با سنگهایی قیمتی كه بعنوان تزیین به كار رفته بوده مفقود گردیده است. ان الله بصیر بالعباد بنابراین پس از تفحص فراوان نتوانستیم اطلاعاتی در مورد اجداد امامزاده مذكور در وبلاگ ثبت نماییم.
۲ – مصلی كوهی كه روستا در دامنه آن بنا گردیده كه محل اقامه نماز باران و ذبح قربانی برای استغاثه به در گاه احدیت می باشد . این كوه مشرف به تمامی روستا بوده و نسبتا كم ارتفاع می باشد.
۳- میدان امام حسین (ع) كه محل برگزاری مراسم شبیه خوانی بوده و محل قبرستان قدیمی روستا می باشد كه این میدان در محله پایین روستا بوده و هنگام حركت كاروان عزاداری در مسیر عبور به امامزاده می باشد.
۴- مسجد علی بن ابیطالب (مسجد پایین) كه بنا بر قول مشهور مدفن یكی از اولیاء الله بوده و مردم محلی در داخل مسجد نزدیك به ضلع غربی را مدفن ایشان می ذانند والله اعلم در این روستا محلهای تاریخی از قبیل حمام قدیمی كه متاسفانه اخیرا تخریب گردیده قیز قالاسی كه جنبه تاریخی دارد سنگهایی از قبیل آت نشانی دوه داشی ، كوللوكللر ،دده قبری وسایر موارد را می توان نام برد.