اژدرخواب


روستاي اژدرخواب/ دشتی / بوشهر
این روستا در ۶۰ کیلو متری شهرستان دشتی قرار گرفته است عدد ۲۰۰۰۰ بیانگر محدوده این روستا بر حسب هکتار است...


موقعیت جغرافیایی[ویرایش]

این روستا در ۶۰ کیلو متری شهرستان دشتی قرار گرفته است عدد ۲۰۰۰۰ بیانگر محدوده این روستا بر حسب هکتار است . این روستا از شمال به روستای ممریز و از جنوب به روستای سرمک و از شرق به دشت پلنگ و از غرب به روستای بنو ختم می شود.

آب و هو[ویرایش]

این روستا دارای آب و هوای معمولا معتدل کوهستانی است که به دلیل مجاورت با کوهستان این روستا در فصل تابستان گرمایی بیش تر از ۱۲ تا ۱۶ درجه ندارد اما در بعضی مواقع در تابستان که گرما به ندرت به ۲۰ درجه می رسد آفتابی سوزان دارد.
مردم در حال حاضر خود کفا هستند. هر یک از خانواده ها چاهی را حفر کرده اند و بوسیله دینامی کوچک آب آشامیدنی خود را تامین می کنند بهتر است که در اینجا نگاهی به گذشته این روستا داشته باشیم که مردم برای تامین آب آشامیدنی چکار می کرده اند. مردم با ظروفی از جنس پوست حیوانات بنامهای محلی مشک و دولک مشکل آب مصرفی خود را حل می کرده اند آب را از چشمه های نزدیک روستا با این ظروف حمل میکرده اند.

کوهها و دشتها[ویرایش]

۱. بر آفتاب یا کورکی (شرق روستا)
۲. گردنه عربی (شمال)
۳. کوه غره بس یا نساْ (شمال) این کوه از ابتدای گردنه دکم سخته ها تا غار سفید و انتهای آن تا تنگ داربس دوم(غرب) ادامه دارد
۴. تنگ بچه و تنگ کل کشته و تنگ بید(جنوب)
۵. سرتنگ : (غرب روستا)

دره ها[ویرایش]

۱. دره دهوک : این دره از شمال روستا (روستای دهوک) جریان دارد و از شرق روستا گذر می کند و سر انجام به دشت پلنگ می ریزد.
۲. دره بنگیونه (شمال)
۳. دره کل کشته (جنوب )
۴. در سادویی و دره اژدرخوس و ....

چشمه ها[ویرایش]

۱. چشمه تنگ بید (جنوب)
۲. چشمه سادویی (جنوب غرب) این چشمه دارای یکی از بهترین آبهای دهستان طسوج می باشد که آبی بسیار سبک و شیرین است که مردم روستا در ایام ماه رمضان از این آب استفاده می کنند بدلیل اینکه آشامیدن این باعث می شود که تا مدتی سیراب باشی.
۳. چشمه بنگیونه (شمال)
۴. چشمه تنگ گولی یا چشمه اژدرخوس: این چشمه در قدیم آب آشامیدنی مردم را تامین می کرده است.
و در اینجا به چند چشمه فصلی اشاره داریم: ۱. چشمه واقع در چنگ ۲.چشمه ای واقع در گود توله ای.

آثار تاریخی[ویرایش]

۱. خونه گوری : غرب روستا
۲. آب انبار گردنه گچ
۳. سد ساروجی واقع در تنگ سادویی : جنوب روستا
۴. سنگر گردنه سنگری : جنوب روستا
۵. آثار باقیمانده از خانه های مسکونی زمان قدیم واقع در پشت تنگ بنگیونه : شمال روستا
۶. انبار: واقع در شرق روستا : این انبار در قدیم یک خانه مسکونی بوده که دارای چندین اتاق و طاقچه است این انبار خانه اولین کسانی که در روستا زندگی می کرده اند بوده است.

جمعیت و مهاجرت[ویرایش]

در رابطه با جمعیت این روستا قابل ذکر است که طبق جدول برآورد در سال ۱۳۸۰ بعد از روستاهای سرمک. دهوک . حناشور و سهو با ۷۳ نف جمعیت در جای پنجم قرار دارد اما در سرشماری جدید که در سال ۱۳۸۶ صورت گرفت روستای اژدرخواب با سبقت از روستای سهو همچنان با حدود ۷۸ نفر جمعیت در جای سوم قرار دارد . در مورد مهاجرت مردم این روستا باید ذکر کرد که به ندرت پیش آمده که مردم این روستا به شهر مهاجرت کنند و بیشتر در روستا ساکن شده اند و اگر به شهر هم رفته اند برای مدت کوتاهی بوده است.

منبع[ویرایش]

پایگاه خبری روستانیوز







جعبه‌ابزار