بارکلا


بارکلا روستایی است کوهستانی واقع در دامنه رشته کوههای البرز شرقی که از نظر تقسیمات سیاسی کشور در آخرین نقطه مسکونی در شمال شرق حوزه استان مازندران توابع بخش یانسر ( دهستان شهدا ) شهرستان گلوگاه واقع شده است ، که از شمال به کردکو ی ، از شمال شرق به گرگان ، از شمال غرب به بندرگز و گلوگاه و از جنوب به دامغان می رسد و با شهرهای کردکوی ، بندرگز ، گلوگاه و دامغان ارتباط زمینی از طریق راه شوسه دارد و در واقع می توان گفت این روستا در مرز ٣ استان گلستان ، مازندران و سمنان واقع شده است .

نمائی از روستای بارکلا


ارتفاع روستای ییلاقی بارکلا از سطح دریا ١۴۴٠ متر است . آب و هوای آن در بهار و تابستان معتدل و مطبوع و در پاییز و زمستان سرد است .
در پاییز و زمستان اکثر مردم روستا به علت سردی هوا و صعب العبور بودن راه و عدم کشت وکار به شهرهای گرگان ، کردکوی و بندرگز کوچ می کنند اما در بهار و تابستان با توجه به فصل کار و هوای مطبوع در منطقه جمعیت بیشتری را در خود جای می دهد .
جمعیت ثابت روستای بارکلا حدود ۵۰ نفر می باشد که در تابستان به بیش از ۲۰۰ نفر می رسد .
پیشینه تاریخی :
بارکلا از جمله روستاهای قدیمی منطقه هزارجریب می باشد که قدمتی طولانی دارد . سفالها و اشیاء به دست آمده از حفاریها و قبرستانهای متروکه اطراف روستا نشانگر قدمت تاریخی تا حدود ۱۵۰۰ سال یا بیشتر را گواه است .
زبان :
محلی با گویش مازنی
مذهب :
شیعه جعفری
مشاغل عمده این روستا کشاورزی شامل کشت گندم ، جو ، لوبیا ، عدس ، سیب زمینی و برنج دامداری و باغداری شامل گردو ، سیب ، گلابی ، گیلاس و ... که مقام و جایگاه بالایی از نظر محصولات باغی در منطقه برخوردار بوده و زبانزد عام و خاص است . متاسفانه به دلیل محرومیت و دور دست بودن این روستا هیچ گونه فعالیت اقتصادی و خدماتی را شاهد نیستیم .
لازم به ذکر است در منطقه هزارجریب این روستا به لحاظ کشاورزی و باغداری از فعالیت بیشتری برخوردار است .
فرآورده های لبنی از قبیل شیر ، ماست ، پنیر و تولید عسل در این روستا رواج دارد .
روستای بارکلا در یک منطقه کوهستانی استقرار یافته و بافت مسکونی متمرکزی دارد و با توجه به موقعیت جغرافیایی روستا ، دیوار خانه های قدیمی ضخیم و سقف آنها با تیرهای چوبی تنه درختان پوشیده شده است . خانه های قدیمی اکثرا ۲ طبقه ساخته شده که از طبقه زیرین آن برای نگهداری دام و انبار کردن محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد .
این روستا دارای آب آشامیدنی سالم ، برق ، تلفن ، مسجد ، مدرسه و حمام عمومی می باشد .
مردم این روستا با نام خانوادگی اسلامی ، الوندی ، شکری خوانده می شوند .
راههای مواصلاتی :
مسیر اول :
کردکوی - درازنو - روستای کندآب و روستای بارکلا به مسافت ۳۵ کیلومتر
مسیر دوم :
بندرگز - روستای گزغربی - روستای کلکت [[]] - روستای دهی - روستای لت کومه و روستای بارکلا به مسافت ۴۵ کیلومتر
مسیر سوم :
گلوگاه - روستای نیالا - روستای سفیدچاه - روستای آغوزدره - روستای ووا - روستای کلکت - روستای دهی - روستای لت کومه و روستای یارکلا به مسافت حدود ۷۰ کیلومتر [۱]
منبع
[۱]    



جعبه‌ابزار