بازار تهاتری


بازار تهاتری

بازار تهاتري بازاري است که مبادلات در آن بر اساس مبادله مستقيم کالا يا خدمات يک طرف با کالا و خدمات طرف ديگر بدون دخالت پول صورت مي گيرد.
در تهاتر سنتی به دلیل محدود بودن و تطابق زیاد نیازها و تولیدات دو طرف، معاملات کاملا به صورت مستقیم و پایاپای انجام می شد. به طور مثال يک دهكده كوچک در ۵۰۰ سال پيش با ۱۰۰ خانوار را در نظر بگيريد كه بدون نياز به استفاده يک واسط تحت عنوان پول، نيازها و مايحتاج ساليانه خود را از ديگرخانواده ها تهيه می كردند و در ازای آن بخشی از توليدات و محصولات خود را در اختيار بقيه خانواده ها قرار می دادند و به اين طريق يک زنجيره توليد و مصرف منسجم و كامل و جامع تشكيل داده بودند.
ازسوی دیگر هدف هر فرآیند اقتصادی رسیدن به پول نیست بلکه دستیابی به قدرت خرید برای ادامه حیات است بنابراین اگر از رویکرد سیستمی موضوع را مورد بررسی قرار دهیم سازمان ها می توانند با محیط (بازار اقتصادی) به جای تراکنش های مالی به داد و ستد کالا و انرژی(دانش) بپردازند بدون اینکه بخواهند به دلیل تاخیرهای مادی بر روند فعالیت هم تاثیر منفی بگذارند.

هدف اکثر بازارهای تهاتری این است که با استفاده از روش های تهاتری نوین مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی در بازار را کاهش دهد و به توسعه مبادلات اقتصادی و رونق کسب و کار کمک کند.
بازار تهاتر، شركتها، موسسات و افرادي را كه در كليه زمينه هاي اقتصادي ( توليد، صنعتي، خدمات، ساختماني، بازرگاني، كشاورزي و حتي انرژي) فعالیت می کنند را گرد هم می آورد. این شرکت ها و افراد که اعضای بازار تهاتر نامیده می شوند، نیازهای کالایی و خدماتی خود را به صورت پایاپای (تهاتری) و بدون استفاده از پول، معامله می کنند.
افزایش قدرت خرید منجر به افزایش تقاضا و در نتیجه محرک تولید و افزایش عرضه محصولات و خدمات خواهد شد. معمولاً دولت ها از این سیاست هنگام رکود اقتصادی برای خروج از رکود و رسیدن به رونق اقتصادی استفاده می کنند. بازارهای تهاتری از این قابلیت برخوردارند که در دوران رکود اقتصادی امکان انجام فعالیت های بهینه اقتصادی را با تسهیل مبادلات در سطح بازار به وجود آورند و با استفاده از یک سند اعتباری برای انجام معاملات، مشکل کمبود نقدینگی در بازار را بر طرف سازند.
تشكيل بازار تهاتري نوين از طريق ايجاد ارتباط مستقيم بين خريداران و فروشندگان ودريك بازار شبكه اي و مبتني بر تكنولوژي اطلاعات، باعث كاهش هزينه مبادله و در نتيجه افزايش تقاضا و متعاقبأ افزايش ظرفيت توليد مي گردد. لذا تشكيل اين بازار مي تواند مورد علاقه بسياري از توليدكنندگان كه ظرفيت توليد اضافي دارند و بسياري از خريداران كه با محدوديت نقدينگي مواجه هستند و دولت كه همواره به دنبال اجراي سياستهايي است كه اقتصاد ملي را از ورطه ركود نجات دهند، باشد.
بر اساس تحقيقات علمي، امروزه بيش از ۷۰ درصد کالاها و خدمات قابليت ورود به اين بازار را دارند. مهمترين آنها عبارتنداز:

۱- املاک و واحدهاي تجاري، مسکوني و اداري
۲- کالاهاو توليدات صنعتي شامل، انواع خودرو و موتورسيکلت، لوازم يدکي، لوازم صنعتي ساختماني، لوازم صنعتي کشاورزي و ...
۳- لوازم اداري
۴- لوازم خانگي، برقي و ...
۵- محصولات غذايي
۶- مواد اوليه مورد نياز بخشهاي مختلف
۷- موبايل و خطوط تلفن
۸- مواد معدني
۹- خدمات رفاهی مانند هتلها و رستوران ها و مراکز تفریحی
۱۰- خدمات آموزشی مانند آموزشگاه ها ومدارس غیر انتفاعی و دانشگاه های مجازی
۱۱- خدمات تبلیغاتی
۱۲- خدمات موسسات فرهنگی مانند انتشارات و چاپخانه ها و سینماها
۱۳- خدمات اداری
۱۴- خدمات ساختمانی
۱۵- خدمات پزشکی و آزمایشگاهی
۱۶- خدمات حقوقی و مشاوره ای
۱۷- خدمات علمی و فنی و مهندسی



جعبه‌ابزار