بازار مجازی کشاورزی




ضرورت تشکیل بازار مجازی کشاورزی[ویرایش]

هدف از تشکیل بازار مجازی کشاورزی بهبود امنیت غذا است که نتایج زیر را در بر دارد:
۱ – در دسترس قراردادن اطلاعات دقیق تر و سریعتر در مورد تغییرات قیمت محصولات کشاورزی به تصمیم گیرندگان.
۲ – بهبود توان بازرگانان برای تشخیص فرصتها بویژه بازارهای عرضه محصولات کمیاب و پاسخ سریع به اینگونه فرصتها.
۳- توانمندسازی کشاورزان در امر تصمیم گیری موثر تر بر پایه اطلاعات بازار مصرف برای اینکه بدانند چه چیزی تولید کنند، چه وقت تولید خود را گسترش نمایند و چه وقت بفروش برسانند. در نتیجه سود روستائیان و کشاورزان به حداکثر خواهد رسید و در مقابل جلو خیلی از ضرر و زیانهای ناشی از تولید مازاد به حداقل ممکن خود خواهد رسید.
۴- این برنامه برای ارتقای اثربخشی سیستم بازاریابی محصولات کشاورزی، تامین کیفیت بهتر برای جلب رضایت مشتریان با قیمت معقول، بهبود دسترسی بازار برای مزارع کوچک و متوسط و توسعه اقتصادی در بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است.
لذا با ایجاد یک بازار مجازی محصولات کشاورزی می توان اطلاعات دقیقتر و سریعتری را برای تصمیم گیری های بازرگانان و کشاورزان بطور اطمینان بخش فراهم نمود.

راه های دستیابی به اهداف[ویرایش]

برای دستیابی به اهداف فوق خروجی های ذیل تولید خواهند شد:
۱- مروری بر سیستم اطلاعات مدیریت (MIS) موجود، همراه با یک پروپوزال مفصل برای تغییرات ضروری برای دستیابی به اهداف فوق.
۲-آموزش کارکنان بخش بازاریابی کشاورزی و سایر کارکنان ذیربط وزارت جهاد کشاورزی برای گردآوری اطلاعات، به کار گیری، پردازش، تجزیه و تحلیل و ترویج حتی الامکان با مشاوره و همکاری سازمان جهانی خوار و بار (FAO).
۳- گردآوری و ترویج اطلاعات بین المللی کشاورزی برای دستیابی به نیاز مصرف کنندگان و سیاست گذارها برای برنامه ریزی کشاورزی.
۴- خدمات بازاریابی کشاورزی مجازی معمولا برای گروه های مختلفی از محصولات کشاورزی نظیر:
صیفیجات(خیار،گوجه،سیبزمینی،پیازو( ... ،سبزیجات،مرغوتخممرغ،گوشتقرمز(گوسفندوگوساله) ومحصولات ارگانیک(بدوناستفادهازکودوسم)طراحیمیگردد.
وجود سیستم های کیفی و آزمایشگاه های مرجع برای آنالیز محصولات کشاورزی و تضمین کیفیت کمک موثری در فروش محصولات کشاورزی به ویژه در بازارهای جهانی خواهد بود.
تهیه یک برنامه کیفی برای گردآوری و آنالیز داده های مربوط به بقایای سموم در محصولات کشاورزی و حفظ این اطلاعات در یک پایگاه اطلاعاتی کمک موثری در بهبود کیفیت محصولات کشاورزی خواهد نمود.
لذا می توان این پروژه را با موضوع استاندارد سازی محصولات کشاورزی مرتبط ساخت. اما در فاز اول هر کدام از این برنامه ها بطور موازی و مجزا لازم است پیگیری شوند تا از فرصتها بهتر بهره برداری شود.

ذینفعان بازار مجازی[ویرایش]

وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بازرگانی ، مرکز آمار ایران، سازمانهای مرتبط با امر غذا، بانک کشاورزی،سازمانهای تحقیقاتی و دانشگاه های صنایع و علوم غذایی، نیروی انتظامی و ارتش، بیمارستانها، زندانها، کشاورزان، بازرگانان و تجار ، تولیدکنندگان و صنایع غذایی، عمده فروشان، صادرکنندگان و واردکنندگان، نمایندگی های بین المللی، سیاست گذاران و تصمیم گیرندگان جمهوری اسلامی ایران از ذینفعان اصلی این پروژه خواهند بود.
چارچوب کلی برنامه نرم افزاری بازریابی مجازی محصولات کشاورزی متناسب با سیستم های جهانی بویژه سازمان خوار و بار جهانی (FAO) و کشورهای در حال توسعه:
- سازمان دهی اطلاعات ضروری
- تهیه فرم های اطلاعاتی
- تعیین داده های ضروری در مناطق جغرافیایی مختلف کشور
- تعیین داده های ضروری برای محصولات کشاورزی
- تعیین داده های بازار ها
- تعیین داده های مربوط به قیمت و عرضه کالا
- تعیین داده های ارتباطاتی ( ایمیل ها و وب سایت ها)
- تعیین نوع گزارشات و زمان گزارش گیری ( روزانه ، هفتگی، ماهانه و...)
- نعیین گزارشات وِیژه.
- نمودارها و روند تغیرات بازار و قیمت ها
- اداره نمودان نرم افزار و کاربران آن
- شیوه تهیه نسخه پشتیبان و آرشیو اطلاعات.
- استفاده از شبکه های اینترنت و اینترانت در این پروژه.

جستارهای وابسته[ویرایش]

فعالین بخش کشاورزی



جعبه‌ابزار