باغ ایرانی بجنورد


باغ ایرانی بجنورد تنها با کمک بخش خصوصی احیا می‌شود
خبرگزاری تسنیم: معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: تنها راهکار برای احیای باغ الگوی ایرانی در روستای علی‌آباد بجنورد، استقبال بخش خصوصی از آن است.

الگوی باغ ایرانی



علی‌اکبر وحدتی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد اظهار داشت: البته پیش‌ از این یک سرمایه‌گذار، متقاضی اجرای طرح ایجاد باغ گیاه‌شناسی و کشت گیاهان دارویی در این باغ شده بود اما قیمتی که مالکان این باغ برای واگذاری اعلام کرده بودند، بسیار زیاد بود و طرح به نتیجه نرسید.
وحدتی تصریح کرد: تملک این باغ ۹ هکتاری از توان میراث فرهنگی خارج است و هم‌اکنون در اولویت نیست اما با استفاده از اهرم‌هایی که در اختیار داریم و تاکنون بنای کوشک در ۲ مرحله مرمت‌شده است.
وی گفت: این باغ در حاشیه مسیر کنارگذر شمالی قرارگرفته و پتانسیل خوب و مناسبی برای جذب گردشگر و مسافران دارد و مالکان باغ نیز به همین دلیل، خواستار قطعه‌بندی زمین و فروش آن هستند و البته قیمت بسیار بالایی برای آن پیشنهاد داده‌اند اما میراث فرهنگی قصد خرید آن را ندارد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان شمالی درعین‌حال گفت: کوشک و باغ ایرانی علی‌آباد در آثار ملی به ثبت رسیده است و قطعه‌بندی زمین باغ و ساخت‌وساز در آن به‌هیچ‌عنوان مجوز نمی‌گیرد.
وحدتی افزود: تنها راهکار برای احیای این باغ، ورود بخش خصوصی و یا احیای آن توسط مالکان براساس ضوابط و قوانین میراث فرهنگی است.
وی اظهار داشت: باغ علی‌آباد در خارج از حریم روستا واقع‌ شده و ارزش‌گذاری بر آن باید با کاربری کشاورزی انجام شود اما قیمت میلیاردی که مالکان برای آن پیشنهاد داده‌اند سبب شده تا احیای باغ تاکنون به نتیجه مطلوب نرسد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان شمالی درباره مرمت بنای کوشک باغ علی‌آباد گفت: امسال با ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار، مرحله سوم مرمت این کوشک با مشارکت مالکان انجام می‌شود.
وحدتی تصریح کرد: یکی از مالکان متعهد شده تا برای جلوگیری از تخریب بنای کوشک، در مقاطعی از سال در باغ مستقر شود.
وی اظهار داشت: متأسفانه به علت‌های مختلف از جمله ناهماهنگی‌ها و نبود توافق بین مالکان، آسیب‌های زیادی بر آن وارده شده و بخش‌هایی از بنای کوشک تخریب‌شده و قسمت‌هایی از باغ شامل کرت بندی و تقسیم‌بندی‌های داخلی از بین رفته است.
به گزارش تسنیم، باغ و کوشک علی‌آباد بیش از ۱۵۰ سال قدمت دارد و در سال ۸۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/ ج



جعبه‌ابزار