بدره


بدره؛ مرکز اصلی پرورش ماهی در استان ایلام/ لزوم توجه به ظرفیتهای تولید گوشت سفید
دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۵۲
شهرستان بدره که حدود یک سالی از تاسیس آن می گذرد با داشتن ظرفیتهای بسیار بزرگ به خصوص در بخش پرورش ماهی در روستای کلم واقع در این شهرستان، نیازمند حمایت و توجه ویژه مسئولان است.

به گزارش عرش نیوز،شهرستان بدره در ۸۰ کیلومتری شهر ایلام در جنوب استان واقع شده و تا همین یک سال پیش بخشی از شهرستان دره شهر بوده که با تصویب دولت به شهرستان تبدیل شده است.
این شهرستان دارای ظرفیتهای بسیار بالای کشاورزی، دامداری و به خصوص در بخش پرورش ماهی است که باعث شده روستای کلم واقع در این شهرستان به عنوان مرکز اصلی پرورش ماهی در استان شناخته شود.
در سالهای گذشته میزان مراکز پرورش ماهی در شهرستان بدره افزایش یافته و این افزایش باعث فرهنگ صرف ماهی در استان شده است.
در حالی در زندگی امروزی گوشت قرمز بیش از حد در بین خانوارهای ایلامی مصرف می شود، وجود مراکز پرورش ماهی و بالا بردن مصرف گوشت سفید در بین خانوارها می تواند بسیار حائز اهمیت از نظر سلامتی باشد.
با توجه به وجود آب فراوان در روستای کلم واقع در شهرستان بدره این منطقه مرکز اصلی پرورش ماهی است و می تواند نقش مهمی در توسعه روستا و شهرستان ایفا کند.
هم اکنون ماهی های تولید شده در این روستا علاوه بر تامین نیاز استان به دیگر نقاط کشور نیز صادر می شود که باعث اشتغالزایی و رونق اقتصادی منطقه شده است.
مصرف و جایگاه ماهی در استان ایلام افزایش یافته به طوری که هم اکنون مردم به سلامتی توجه بیشتری می کنند و گوشت سفید به جای گوشت قرمز مصرف می کنند.
از ظرفیتهای رودخانه سیمره جهت توسعه شهرستان بدره باید استفاده شود
علی عزیزی یک کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان بدره یکی از مهمترین مناطق استان ایلام برای توسعه فعالیتهای آبزی پروری است.
وی بیان داشت: وجود سد سیمره در این شهرستان باعث شده ظرفیتهای بالقوه زیادی در بخش گردشگری، کشاورزی و فعالیتهای آبزی پروری به وجود آید که نیازمند توجه و همت مسئولان است.
این کارشناس بیان داشت: یکی از مهمترین مسائل شهرستان بدره بحث آبی کردن مزارع کشاورزی شهرستان با استفاده از آب سید سیمره است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: عقب نشیینی آب سد سیمره باعث ظرفیتهای زیادی در بخش پرورش ماهی در شهرستان شده که باید از ظرفیتهای در جهت توسعه و اشتغال شهرستان استفاده کرد.
وی گفت: روستای کلم واقع در شهرستان بدره در بحث پرورش ماهی قطب اصلی استان ایلام است و هم اکنون ماهی قزال آلا ی این روستا به تمام نقاط کشور صادر می شود.
این کارشناس عنوان کرد: بدون شک مراکز پرورش ماهی به لحاظ اقتصادی برای مردم شهرستان می تواند منبع درآمدزایی خوبی باشد.
بدره یکی از قطبهای تولید گوشت سفید در استان ایلام است
اصغر باباخانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بدره در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان بدره استعدادهای بسیار زیادی در بخشهای مختلف کشاورزی از جمله دامداری و پرورش ماهی و مرغداری دارد.
وی بیان داشت: هم اکنون این شهرستان به لحاظ تولید گوشت سفید اعم از مرغ و ماهی یکی از قطبهای اصلی تامین مایحتاج مورد نیاز استان است.
این مسئول اظهار داشت: شهرستان بدره قطب اصلی تولید ماهیان سردآبی در استان ایلام است.
وی اظهار داشت: سالانه بیش از ۹ هزار تن محصول گوشتی در این شهرستان تولید می شود که این میزان بیش از چهار هزار تن گوشت سفید و ۵۰۰ تن ماهی است.
باباخانی بیان داشت: هم اکنون بیش از ۱۹ واحد پرورش ماهی در سطح شهرستان بدره فعال است که توانسته برای بیش از ۵۰ نفر شغل ایجاد کند.
وی اظهار داشت: به طور کلی ۲۲ واحد مرغداری و بیش از دو هزار و ۵۰۰ کلنی زنبور عسل در سطح شهرستان بدره فعال است ./مهر
بدره آماده استقبال از گردشگران نوروزی/ از روستای کلم تا تنگه رازیانه
ایلام - ایرنا - طبیعت گردی بعنوان یک مزیت مهم در شهرستان بدره بخصوص در ایام نوروز می تواند بسیاری از گردشگران را به خود جذب کند چرا که ظرفیت ها و پتانسیل های بسیار زیادی در بخش گردشگری دارد که برای هر گردشگری لذت بخش است.

به گزارش ایرنا، هر جای بدره شگفتی های دارد از دشت ها و کوه های مرتفع گرفته تا دریاچه ها، خانه های قدیمی و روستاهای زیبا که هر کدام جلوه ای دیدنی از مناظر طبیعی است که گردشگران، طبیعت گردان و مسافران نوروزی را بسوی خود می خوانند.
••روستای کلم
یکی از شاهکارهای طبیعت در استان ایلام وجود روستاهای سرسبز در تمام فصول است که علاوه بر زیبایی استان به جذب گردشگران و مسافران بخصوص در فصل بهار کمک می کند.
روستای کلم از توابع شهرستان بدره در فاصلة ۳۰ کیلومتری شمال غربی این شهر و ۱۲۰ کیلومتری جنوب شرقی ایلام قرار گرفته است.
چشمه و باغات سرسبز، مناظر و چشم‌اندازهای بسیار کم نظیری در این روستا وجود دارد ضمن اینکه رودخانه پرآب و خروشان کلم که از ارتفاعات شمالی کبیرکوه سرچشمه می‌گیرد پس از مشروب نمودن باغات و اراضی پایین دست به رودخانه سیمره می‌ریزد.
••چشم اندازهای سیمره ایلام
رودخانه سیمره در شهرستان بدره از تلاقی رودخانه های قره سو و گاماسیاب شکل گرفته و در مرز ایلام و لرستان جریان دارد و تا انتهای حوزه کرخه ۶۵۰ کیلومتر طول دارد.
رودخانه سیمره نامی بزرگ در استان ایلام محسوب می شود چرا که سیمره جزیی از تاریخ استان است و شهر تاریخی به همین نام در شهرستان دره شهر محل سد سیمره وجود دارد.
بدلیل وجود این رود بزرگ، سدی در روستای چشمه شیرین از توابع بدره در حال ساخت است که باعث ایجاد جاذبه های گردشگری متنوعی شده و چند سالی است که آبگیری این سد شروع شده است.
•• تنگه رازیانه، شاهکار طبیعی ایلام
این اثر طبیعی که در دامنه ارتفاعات کبیرکوه قرار گرفته دقیقا از کنار جاده ایلام - بدره امتداد یافته و محلی برای تفرج گردشگران نیز هست این اثر طی سال های گذشته در فهرست آثار طبیعی ملی کشور ثبت شده است..
این اثر زیبا علاوه بر جاذبه های گردشگری دارای خصوصیات علوم مطالعه پژوهشگران علوم زمینی، هیدرولوژی، محیط زیست و سایر رشته ها و زیستگاه مناسبی برای حیات وحش است.
هم اکنون بدلیل بارش باران، آب داخل این دره زیبا جریان دارد و بر زیبایی ها آن افزوده است، دره ای شگفت انگیز با رود روان در ایلام خودنمایی می کند و وجود سنگ هایی از جنس و رنگ و اندازه های مختلف در این دره خود گواه خارق العاده بودن این اثر دارد.
در فصل بهار همه این مکان سبز می شود و سرسبزی با زیبایی های دره تلفیق می شوند که در نوع خود مکانی بکر برای گردشگران است.
••کبیرکوه
در کوه های استان ایلام از جمله کبیرکوه جلوه ها، زیبایی ها و گونه های مختلف جانوری و گیاهی وجود دارد که بر ابهت این کوه بزرگ افزوده است، یکی از نعمت های خدادادی در کوه ها، وجود گونه های درختی متنوع، گونه های گیاهی، فرآورده های کوهی که ارزش غذایی دارند و به شکل میوه هستند، است.
شهرستان بدره آماده استقبال از گردشگران
فرماندار شهرستان بدره می گوید: کمیته اسکان مهمانان نوروزی در محل مدیریت آموزش و پرورش تشکیل و استقرار یافته تا به صورت شبانه روزی به مسافران نوروزی خدمات ارایه کند.
سیروس مرادحاصلی گفت: در جهت اسکان میهمانان علاوه بر اماکن اقامتی شهرستان، ۱۱ مدرسه در نقاط مختلف با امکانات مناسب تجهیز و تدارک دیده شده است.
وی اظهار کرد: علاوه بر اتوبوس های موجود چندین دستگاه اتوبوس بصورت فوق العاده در مسیرهای بدره - تهران و بدره - خوزستان در ایام نوروز جابجایی مسافران و گردشگران نوروزی را بر عده دارند.
مرادحاصلی افزود: این شهرستان با ۳۰ اثر تاریخی و سه منطقه گردشگری بکر شامل دربند، روستای کلم و سد سیمره از هم اکنون برای بازدید مسافران نوروزی آماده شده است.
وی تاکید کرد: به منظور آشنایی هر چه بیشتر مسافران با مناطق دیدنی این شهرستان، توزیع اقلام فرهنگی حاوی معرفی اماکن دیدنی و تفریحی و تاریخی شهرستان در مبادی ورودی شهر انجام خواهد شد.
فرماندار بدره نصب بنر معرفی مناطق دیدنی و تاریخی شهرستان و استقرار پایگاه جمعیت هلال احمر در مبادی ورودی و مناطق تفریحی و تاریخی را از دیگر اقدام های انجام شده برای استقبال مسافران نوروزی اعلام کرد.
مرادحاصلی برنامه ریزی برای تنظیم بازار، کنترل دستگاه های خودپرداز، اجرای طرح ایمنی در جاده ها توسط هلال احمر، فعالیت شبانه روزی داروخانه ها، نانوایی ها و تامین مواد غذایی مورد نیاز مسافران را از دیگر اقدام های انجام گرفته در این شهرستان برای استقبال مسافران دانست.
وی پیش بینی کرد نوروز امسال ۱۰۰ هزار گردشگر از این شهرستان دیدن کنند.
شهرستان بدره در جنوب استان ایلام قرار دارد.



جعبه‌ابزار