بسیج سازندگی
بي ادعا و مخلص چون «بسيجيان سازندگي»...
نويسنده: خبرنگاران خراسان رضوي info@khorasannews.com
گمنام و بي ادعا مثل سال هاي افتخارآميز دفاع مقدس که بي نام و نشان آمدند و حماسه آفريدند؛ امروز هم سربازان بي ادعاي بسيج سازندگي لباس «همت» پوشيدند و با حضور در نقاط دور و نزديک استان غبار محروميت و فقر را از دامان روستانشينان و ساکنان نقاط محروم و مستضعفان زدودند و در جبهه اي تازه شوري برپا کردند. دانش آموز و دانشجو و پزشک و دندان پزشک، مهندس و هنرمند و ... همه بي ريا در شور سازندگي و خدمت به محرومان شريک شدند و گزارش امروز، منعکس کننده همين فعاليت ها در شهرها و روستاهاي دور و نزديک استان
خراسان رضوی است... و چه شيرين است خدمت به محرومان...
گناباد- صفري/ اجراي طرح هاي
محرومیت زدایی ، کمک به ايجاد زمينه هاي عدالت آموزشي و ايجاد زمينه اشتغال و فرهنگ سازي براي جوانان، مهم ترين ماموريت هاي بسيج سازندگي گناباد در سال جاري است. مسئول بسيج سازندگي گناباد در گفت وگو با خبرنگار ما با تشريح فعاليت هاي اين نهاد در شهرستان، افزود: بسيج سازندگي به عنوان يکي از بازوهاي توانمند محروميت زدايي و اشتغال زايي محسوب مي شود. وي افزود: توجه خاص به برنامه هاي فرهنگي، ايجاد بستر هم ترازي اردوهاي جهادي با زمان دوران دفاع و همچنين تاکيد بر گسترش اردوهاي جهادي دانشجويي، از جمله وظايف نواحي بسيج سازندگي گناباد در برگزاري اردوهاي جهادي و هجرت است.
سروان پاسدار «مهدي مرتضوي نيا» خاطرنشان کرد: اصولاً فلسفه اردوهاي جهادي آشنايي با سختي ها و مشکلات و همچنين تقويت روحيه خدمت رساني و مطالبه گري از مسئولان دستگاه ها و ادارات است. وي از اختصاص ۱۹ميليارد ريال تسهيلات اشتغال زايي براي بسيجيان در سال جاري خبر داد و افزود: اين تسهيلات در حوزه هاي اشتغال و اقتصاد مقاومتي پرداخت مي شود. وي در تشريح ترويج گفتمان اقتصاد مقاومتي در اين شهرستان افزود: اقتصاد مقاومتي به معناي حفظ روند رو به رشد و کاهش آسيب پذيري اقتصاد و در اصل يافتن راهي براي دورزدن تحريم ها بوده است. وي همچنين افزود: موضوع اقتصاد مقاومتي بر ۴ محور وابستگي نداشتن به نفت، صرفه جويي و پرهيز از اسراف، کارآفريني و مردمي کردن اقتصاد استوار است.
مدير بسيج سازندگي گناباد درباره عرصه هاي فعاليت بسيج سازندگي شهرستان گفت: پرورش مرغ بومي و توليد تخم مرغ، پرورش بلدرچين، گسترش پرورش بوقلمون و گسترش توليد دام سبک و سنگين از جمله زمينه هايي است که بسيج سازندگي گناباد براي آنها برنامه ريزي کرده است. وي اظهار داشت: در اجراي برنامه هاي بسيج سازندگي، نياز سنجي بازار، شناخت عرصه هاي فعاليت در شهرها و روستاها و بازاريابي محصولات را در دست اجرا داريم.
«مرتضوي نيا» غني سازي اوقات فراغت جوانان در عرصه هاي سازندگي و محروميت زدايي از طريق برگزاري اردوهاي هجرت با مشارکت فعال ادارات و نهادها را از ديگر فعاليت هاي بسيج سازندگي دانست و افزود: امسال بيش از ۳۱۰۰نفر در ۳ اردوي جهادي شرکت کردند که در نتيجه خدمات عمراني فرهنگي و آموزشي زيادي از جمله ساخت ۳۰ باب حمام روستايي خانگي، به سازي و نوسازي ۳۰ مدرسه، تکميل ۵مسجد روستايي، برگزاري ۲۷ دوره آموزشي اقتصاد مقاومتي در روستاهاي شهرستان، برگزاري ۲۰کلاس پيش گيري از اعتياد، ۲۵دوره آموزش فني و حرفه اي (با همکاري مرکز آموزش علامه بهلول در شهرستان) و برگزاري کلاس هاي مشاوره در سطوح مختلف انجام شده است.
تربت جام- حقدادي /فرمانده ناحيه مقاومت بسيج سپاه تربت جام روز گذشته در تشريح خدمات انجام شده بسيج سازندگي در اين شهرستان به خراسان گفت: به همت بسيج سازندگي سپاه پاسداران تربت جام ۳۲۰ نفر از بسيجيان فعال شهرستان در سال جاري با مشارکت در طرح هاي بسيج شاغل شدند. سرهنگ پاسدار «محسن گوهري» افزود: اولويت اول برنامه هاي اجرايي بسيج سازندگي سپاه پاسداران ناحيه تربت جام تحقق حماسه اقتصادي و اقتصاد مقاومتي مدنظر مقام معظم رهبري است. وي تصريح کرد: امسال بيش از ۲۷۰بسيجي فعال در حرفه هاي دامداري،
گاوداری ، پرورش مرغ بومي،
اردک ،
ماهی ، قارچ خوراکي و ... مشغول به کار شدند.
وي اضافه کرد: همچنين ۵۰
شغل خانگی در رشته هاي خياطي، بافندگي، آرايشگري و پيرايشگري ايجاد و در اين زمينه کلاس هاي آموزشي براي بسيجيان با حضور استادان مجرب برگزار شد. وي خاطرنشان کرد: نقش تحول آفرين بسيج در عرصه هاي جهادي اقتصادي امروز بر کسي پوشيده نيست.
سرولايت- انوري/بسيج سازندگي سرولايت با تبعيت از منويات مقام معظم رهبري و در راستاي تحقق شعار حماسه سياسي، حماسه اقتصادي در زمينه هاي فرهنگي، عمراني، خدمات رساني و محروميت زدايي در روستاهاي محروم اقدام به برگزاري اردوهاي جهادي کرده است.مسئول بسيج سازندگي سرولايت روز گذشته به خراسان اظهار داشت: بسيج سازندگي در حوزه هاي مختلف از جمله کشاورزي، منابع طبيعي و آبخيزداري، آموزش و پرورش،کميته امداد، محيط زيست، بهداشت و درمان، فرهنگي و ورزشي با مشارکت و تعامل با ادارات مرتبط فعاليت مي کند.
«عليرضا شورگشتي» افزود: برگزاري نشست ها و همايش هايي با موضوع اقتصاد مقاومتي در روستاها با همکاري بسيجيان شاغل در ادارات مختلف و برگزاري کلاس هاي آموزشي با همکاري مرکز آموزش فني و حرفه اي، برپايي اردوي يک روزه صالحين و اردوي ۱۰ روزه دانشجويي، برگزاري اردوي يک روزه بازسازي و مرمت خانه هاي نيازمندان، برگزاري کلاس هاي آموزش ويژه خانواده ها، ساخت و تکميل پايگاه هاي مقاومت بسيج در ۵ روستا، اعزام گروه پزشکي به روستاهاي محروم با همکاري شبکه بهداشت، مرمت و زيباسازي مدارس توسط بسيج دانش آموزي با همکاري آموزش و پرورش از جمله خدمات انجام شده است.
وي گفت: برگزاري يادواره شهداي روستاهاي برزنون، زهان و کوه سخت، پيرشهباز، خايسک و آققايه، سرکشي از خانواده هاي معظم شهدا و عطرافشاني مزار شهدا در مناسبت هاي مختلف، برگزاري مسابقات فرهنگي، تشکيل کلاس هاي صالحين، کلاس هاي اوقات فراغت و برگزاري همايش بانوان بسيجي هم از جمله اقدامات اين بسيج در موضوعات فرهنگي است.«شورگشتي» فعاليت هاي آموزشي بسيج سازندگي را اين گونه تشريح مي کند: برگزاري کلاس هاي آموزشي براي اقشار مختلف، برگزاري کلاس هاي آموزش فرماندهان و سرگروه هاي صالحين، برگزاري نشست هاي منتظران موعود در همه روستاها نيز در حوزه آموزشي در اين حوزه انجام شده است.
خواف، خزايي/ مسئول بسيج سازندگي سپاه ناحيه خواف درباره اقدامات شاخص بسيج سازندگي اين شهرستان به خراسان اظهار داشت: ساخت و افتتاح ۴۰ واحد مسکوني، طرح تجميع روستاهاي همزاره، شيرگرد و سبزه پنبه که از محروم ترين روستاهاي بخش جلگه زوزن است و همچنين احداث ۴۰ سرويس بهداشتي براي مددجويان اين روستاها از جمله اقدامات شاخص بسيج سازندگي است.
«محمدرضا ياقوتي نژاد» احداث ۸ پايگاه مقاومت بسيج و يک باب مسجد در روستاي مژن آباد از توابع بخش سنگان و اشتغال زايي براي ۱۲۱ نفر در قالب پرداخت ۷۵۰ ميليون تومان را از ديگر اقدامات برجسته بسيج سازندگي ناحيه خواف ذکر کرد. وي همچنين گفت: احداث استخر ذخيره آب در روستاي سبزه پنبه، مرمت و به سازي ۱۰مدرسه در قالب طرح اردوهاي جهادي در روستاهاي عشاير نشين شهرستان، برگزاري ۶ دوره آموزش فني و حرفه اي، کاشت ۴ هکتار نهال پسته در روستاي نياز آباد و برگزاري دوره هاي آموزشي پيش گيري از اعتياد از ديگر برنامه هاي بسيج سازندگي خواف در سال گذشته بود.
خليل آباد، نوري فر/ بسيج سازندگي بازوي اشتغال کشور را بر دوش مي کشد و در زمينه اقتصاد مقاومتي و اشتغال تمام تلاش خود را به کار گرفته است. به گزارش خراسان از خليل آباد، بسيج سازندگي در شهرستان خليل آباد، فعاليت هاي زيادي را انجام داده است.مسئول بسيج سازندگي خليل آباد به خراسان مي گويد: با توجه به موضوع اقتصاد مقاومتي، تسهيلاتي در اختيار بسيجيان در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي و اشتغال زايي قرار گرفت و وام هاي اعطايي به صورت قرض الحسنه براي پرورش مرغ خانگي، ماهي،گلخانه و
ورمی کمپوست اختصاص يافت که امسال حدود يک ميليارد تومان در اختيار متقاضيان قرار مي گيرد. «علي اصغر صداقت» هدف از تاسيس بسيج سازندگي را اشتغال جوانان و سهيم شدن آنان در برنامه هاي اقتصادي نام برد.
وي افزود: محروميت زدايي، مشارکت مردم در کارها و حضور در کنار محرومان لذتي مضاعف دارد که در اين ماموريت ها، گروه هاي بي نام و نشان با همان اخلاص و ايثار دوران دفاع مقدس در روستاها حضور مي يابند و کار مي کنند. وي افزود: اجراي ۲۰ طرح براي حدود ۵۰ نفر اشتغال زايي ايجاد کرده است. «صداقت» افزود: وام هاي اعطايي ۵ تا ۱۵ و ۲۵ ميليون توماني نقش به سزايي در ايجاد اشتغال و پشتکار آنان به کارهاي توليدي و اقتصاد مقاومتي داشته است. وي ساخت خانه بهداشت را در روستاي «جابوز» يکي از طرح هاي بسيج سازندگي نام برد و افزود: اين طرح بهداشتي با اعتبار ۸۰ ميليون تومان با حضور مردم و بسيجيان ساخته شد و تحويل شبکه بهداشت شهرستان شد.
خوشاب- فلاحي/ مسئول جهادگران بسيجي نيز در خوشاب، ضمن تقدير از عملکرد جهادگران در روستاهاي محروم براي آباداني گفت: عملکرد بسيج سازندگي در اين اردوها نه تنها جهادي براي آباد کردن روستاهاي محروم است بلکه جهادي فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و علمي هم محسوب مي شود.«محمدابراهيم شم آبادي» دانشجويان و جهادگران روستاهاي محروم را «سفيران انقلاب» خواند و گفت: باقيات صالحات کار جهادگران در پي توصيه مقام معظم رهبري باعث ايجاد اميد و نشاط در جامعه است.
وي همچنين اردوهاي جهادي را عامل ترويج تفکر انقلاب اسلامي دانست و افزود: جوانان شرکت کننده در اين اردوها تفکر انقلاب اسلامي را به روستاها و ديگر مناطق مي برند و در تعميق رابطه نظام با مردم نقش موثري ايفا مي کنند.وي افزود: جهادگري جوانان در عرصه هاي مختلف خدمت رساني راهي براي عينيت بخشيدن به شعارهاي اساسي نظام از جمله خدمت به مردم و برپايي عدالت اجتماعي است.«شم آبادي» آثارمثبت معنوي اين فعاليت ها را در تغيير فضاي فرهنگي روستا و فراهم شدن زمينه براي رشد فرهنگي و فکري روستاييان تاثيرگذار خواند و افزود: از مهم ترين تاثيرات حرکت هاي جهادي در روستاها ايجاد نشاط، اميد و انگيزه در مردم براي حل مشکلاتشان است.مسئول بسيج سازندگي خوشاب نيز با تاکيد بر فعاليت هاي جهادي در مناطق محروم افزود: اين فعاليت ها بايد به نحوي باشد که روحيه کار و تلاش را در اهالي روستاها ايجاد کند و به آن ها اميد براي ساختن آينده اي بهتر بدهد.«علي آقايي» افزود: صرف اين که يک گروه جهادي در يک منطقه برخي از نيازهاي مردم را برطرف کند، عمق حرکت جهادي را روشن نمي کند بلکه بايد طوري رفتار کرد که به جاي متوقع کردن روستاييان فرهنگ کار و تلاش در مناطق محروم ترويج شود.
فيروزه- شيخ زاده/فرمانده ناحيه مقاومت سپاه فيروزه در تشريح فعاليت هاي بسيج سازندگي در اين شهرستان گفت: اعزام ۱۵۱ نفر از عزيزان در قالب طرح هجرت در ۱۰ روستاي محروم به مدت ۱۵ روز (طاغنکوه) و اعزام ۴۱ دانشجوي بسيجي به روستاهاي بخش (مرکزي) انجام شد. سرهنگ دوم پاسدار «بيدکي» برگزاري نمايشگاه هفته دفاع مقدس و هفته گراميداشت بسيج سازندگي در محل ناحيه مقاومت سپاه فيروزه را يادآور شد و افزود: ۲ همايش پياده روي خانوادگي نيز انجام شده است.وي ۱۸۷ سرکشي به خانواده هاي معظم شاهد به همراه مسئولان و امام جمعه شهرستان را از جمله فعاليت هاي فرهنگي اعلام کرد و گفت: مبلغ ۵۵۰۰ ميليون ريال و وام خوداشتغالي در ايجاد مشاغل خانگي به مبلغ ۳۳۷۰ ميليون ريال در قالب طرح هاي اقتصاد مقاومتي شامل پرورش طيور (مرغ خانگي، غاز، اردک) آبزيان،
شیلات ، پرورش قارچ و ... پرداخت شد.
جوين، شمس آبادي/ مسئول بسيج سازندگي ناحيه مقاومت جوين در گفت وگو با خراسان مهم ترين فعاليت هاي اين بسيج سازندگي شهرستان را به اين شرح اعلام کرد: اهداي خون توسط بسيجيان شهرستان جوين، برگزاري اردوي يک روزه فرهنگي تربيتي دبيران حلقه هاي صالحين دانش آموزي، برگزاري کارگاه آموزشي شجره طيبه صالحين( ويژه کارکنان ناحيه مقاومت جوين) ديدار با مددجويان و بررسي مشکلات آن ها از نزديک و کمک به حل مشکلاتشان.«اکبر سردارآبادي» گفت: پيرو تفاهم نامه کميته امداد امام خميني(ره) با بسيج سازندگي، ديدار صميمي از مددجويان کميته امداد با همراهي معاون اين کميته با هدف بررسي مشکلات اين عزيزان انجام شد. وي افزود: اجراي اين طرح ها و ديگر طرح هاي مشترک با
کمیته امداد امام خمینی (ره) موجب آن مي شود که هيچ يک از افراد جامعه هدف اين نهاد از خدمات ويژه بي بهره نمانند.
وي افزود: از ديگر فعاليت هاي بسيج سازندگي جوين توزيع بسته هاي غذايي بين خانواده هاي مددجويان با همکاري کميته امداد امام خميني(ره) و برگزاري اردوهاي جهادي با هدف تقويت روحيه خودباوري و اعتماد به نفس و غني سازي اوقات فراغت جوانان و ايجاد نشاط و شادابي در اين شهرستان است. وي افزود: با هدف توانمندسازي گروه هاي جهادي محلات و خدمت به محرومان در چند روستاي شهرستان جوين اين اردوهاي جهادي برگزار شد.
شهرآباد- قنبري/ فرمانده حوزه مقاومت بسيج مالک اشتر شهرآباد از اجراي ۹ پروژه فرهنگي توسط نهاد بسيج سازندگي شهرستان در اين بخش طي يک سال گذشته خبر داد. به گزارش خراسان رضوي سروان «عصمتي مقدم» بسيج سازندگي را پيشروي نهادينه کردن فرهنگ خدمت رساني به مناطق محروم دانست و گفت: محروميت زدايي در عرصه هاي خدمتي متعدد نظير فرهنگي، آموزشي، مقاومتي، فني و حرفه اي، عمراني و کشاورزي در دورترين نقاط و ارائه امکانات به مردم مناطق کم برخوردار از اهداف مهم بسيج سازندگي است که طي اين سال ها به خوبي با خدمات ماندگار در جاي جاي کشور آثار خود را نمايان کرده است. وي افزود: در بخش شهرآباد طي يک سال گذشته ۹ پروژه به ارزش بيش از يک ميليارد ريال با مشارکت بسيج سازندگي بردسکن انجام شده است.
سروان «عصمتي» اين پروژه ها را علاوه بر پروژه زيباسازي مدارس مختلف منطقه شامل احداث خانه عالم در روستاهاي «ظاهرآباد»، «عظيم آباد» و «خرم آباد»، کمک به احداث کتابخانه در روستاهاي «رکن آباد» و «جلال آباد»، احداث جاده ارتباطي «ملک بابو» به «حسن آباد» و احداث ميدان ورزشي «زيرک آباد» و غسالخانه «قوژدآباد» برشمرد و گفت: همچنين توانستيم در اين مدت با جذب حامي، سرپرستي ۱۲ نفر از فرزندان ايتام را محقق کنيم. فرمانده حوزه مالک اشتر شهرآباد گفت: بسيج سازندگي با بهره گيري از توان جوانان بسيجي اين مرز و بوم براي تحقق فرمان مقام معظم رهبري به منظور خدمت رايگان به محرومان با سرعت بالا آماده است.
بجستان؛ جانبيکي/ مسئول بسيج سازندگي ناحيه سپاه بجستان هم از پايان ساخت ۵ پايگاه بسيج طي سال هاي ۹۱ و ۹۲ در بجستان خبر داد و گفت: يکي از مهم ترين فعاليت هايي که به بسيج سازندگي واگذار شده بود تهيه نقشه و احداث ۵ پايگاه در شهرستان است. سروان «محمد رمضاني» افزود: ۲ پايگاه حضرت معصومه(س) و شهيد رجب غلامي در شهر بجستان و ۳ پايگاه ديگر در روستاهاي «فخرآباد»، «ابوالخازن» و بخش «يونسي» به بهره برداري رسيد. وي درباره برگزاري اردوهاي جهادي نيز گفت: در تابستان امسال ۲۲ دانشجو در چند روستا به ترميم مساجد و سنگ فرش کردن معابر اين روستاها پرداختند و همچنين با برگزاري کلاس هاي مهارت زندگي مشاوره هاي لازم را به جوانان و مردم روستا ارائه کردند و در برخي روستاها نيز کلاس هاي نقاشي و خطاطي برگزار شد.
در حوزه دانش آموزي نيز ۲۰۰ دانش آموز در ماه هاي مرداد و شهريور در روستاهاي مختلف و بخش «يونسي» به ارائه فعاليت هاي مختلف سازندگي و فرهنگي پرداختند که در مجموع حدود ۱۰ ميليون تومان در اين اردوها هزينه شده است. «رمضاني» با اشاره به برگزاري اردوهاي جهادي جامعه پزشکي بسيج سازندگي گفت: در اين طرح که در روستاهاي «سريده» و «مزار» انجام و با استقبال بي نظير مردم و پزشکان مواجه شد، پزشکان به ويزيت رايگان بيماران پرداختند.
جغتاي- گفتي: فرمانده ناحيه مقاومت بسيج شهرستان جغتاي در گفت وگو با خراسان به عرصه هاي مختلف خدمات بسيج سازندگي اشاره کرد و گفت: بسيج در عرصه هاي مختلف نقش آفريني کرده است. سرگرد «فروزان مهر» اظهار کرد: از مهم ترين عرصه هايي که بسيج در آن نقش دارد مي توان به عرصه هاي اقتصادي و اشتغال زايي، عرصه ارائه خدمات درماني و پزشکي و بهداشتي، عرصه کشاورزي و منابع طبيعي، عرصه محروميت زدايي و عمراني و عرصه فرهنگي اشاره کرد.
پیوندها[ویرایش]
سازمان بسیج سازندگی