بهشت پنهان مازندران در روستای زیبای بلیران آمل


بهشت پنهان مازندران در روستای زیبای بلیران آمل
پایگاه خبری هراز نیوز با انتخاب موضوع گردشگری با عنوان 'بهشت پنهان مازندران در روستای زیبای بلیران آمل ' به یکی از مناطق گردشگری مازندران پرداخت.

این پایگاه خبری نوشت : توسعه گردشگری در بسیاری از کشور های جهان امروزه به عنوان یک برنامه طولانی مدت می شود در همین راستا برنامه ریزان اقتصادی و زیست محیطی و همینطور مسئولین فرهنگی سعی در حداکثر استفاده ازپتاسیل های طبیعی و فرهنگی را دارند اما مسئله ای که در این برنامه ریزی ها حائز اهمیت می باشد توجه به حفظ سر مایه های ملی طبیعی وفرهنگی و اصول توسعه پایدار می باشد .
استان مازندران بطور طبیعی و بالقوه در زمینه گردشگری روستایی دارای قابلیت های فراوانی می باشد و همین امر مازندران را از سایر استان ها متمایز ساخته است .
در این میان روستای گردشگری بلیران در مرکز استان مازندران یکی از روستا های نمونه گردشگری هدف می باشد . اما آنچه امروزه شاهد آن هستیم عدم توجه کافی مسئولان استان همراه با نگاه ملی به روستای بلیران که در بخش دشت سر آمل قرار گرفته و به عنوان روستای بر تر و نمونه گردشگری در مازندران می باشد . سالیان سال است که گردشگران داخلی و خارجی زیادی را به سوی خود و طبیعتا استان مازندران جذب کرده که از این منظر تنها برای بلیران بلکه برای ایران زمین و استان مازندران فواید بسیار زیادی از لحاظ میزان رشد اقتصادی به همراه داشته است .
روستای بلیران در بخش دشت سر شهرستان آمل قرار گرفته و دارای طبیعتی بکر و زیباست که همه ساله گردشگران زیادی را در سطح منطقه ملی به سمت خود می کشاند که بطور اختصار به بعضی از جاذبه های گردشگری روستای بلیران اشاره می نماییم :
گرما رود : رودخانه گرمارود دارای طولی حدود ۵۰ کیلو متر که از ارتفاعات شمالی رشته کوه البرز بنام هلی یار سرچشمه می گیرد حول و حوش این رودخانه دو چشمه آب معدنی اصلی به نام های گرو و لاله زار و دههاچشمه آب معدنی دیگر وجود دارد که به سبب داراد بودن املاح معدنی گوناگون دارای خاصیت درمانی شفا بخش برای امراض پوستی و درد های مفصلی می باشد .
مشاور منتخب بهره وری آب های گرم معدنی سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی مازندران از طرح خواهر خواندگی چشمه بلیران و یک چشمه در ایتالیا عنوان کرد چشمه ایتالیایی فقط می تواند سه نوع بیماری را درمان کند توانسته با ایجاد پیست سوار کاری وسایل تفریحی ساخت ویلا هایی منطبق با محیط سالانه یک میلیون و دویست هزار نفر مراجعه کننده را به خود اختصاص دهد . و به دلیل شباهت این چشمه با چشمه بلیران آمل در صورتی که بخش خصوصی بتواند فضای تفریحی مشابهی با چشمه ایتالیایی احداث کند در جذب گردشگران خارجی بهره وری اقتصادی فراوانی خواهد داشت .
روستای جنگلی بلیران بر روی تراس آبرفتی رودخانه گرمارود واقع شده است بافت اولیه روستا با طراحی منطبق بر معماری بومی منطقه یعنی معماری مناطق پایکوبی طراحی شده که به لحاظ نوع بنا و شکل ظاهری و نوع معماری و ترکیب عناصر داخل آنهابه عنوان بنا ها و بافت های با ارزش روستا یی محسوب می گردد .
جاده دسترسی به این منطقه زیبا از روستای کمدره واقع در کیلو متر ۱۵ جاده قدیم آمل به بابل می باشد .
از جاذبه های گردشگری دیگر روستای بلیران می توان به کشف آثار باستانی پیش از اسلام اشاره نمود که در جدید ترین یافته های باستان شناسی توسط پژوهشگران ایرانی و فرانسوی نشان داده شده است . در منطقه بلیران در حدود سی هزار سال پیش انسان های پیش از تاریخ با شیوه جمع آوری غذا از محیط آشنا بودند و از ابزار های ساده سنگی استفاده می کردند .
وابسته بودن اقتصاد این روستا به دامداری سنتی و شیوه زندگی و کوچ دام از ییلاق چلاو به قشلاق بلیران وجود مراتع و تپه ماهور های زیبا نیز گردشگران را به این منطقه می کشاند .
از جمله مناطق توریستی و گردشگری روستا می توان به قلعه هلیا تپه قلعه تسکا سرا و قلعه اردشیرون قلعه خشت سی چشمه و مرتع ییلاقی کال چنگوم و امام زاده ولی اشاره نمود .
از نکات قابل توجه در روستای بلیران می توان به جوان بودن جمعیت روستا و مثبت بودن نرخ مهاجرت فصلی وجود روحیه بالای گردشگری نبود اختلافات اجتماعی در میان اهالی روستا اشاره نمود که از نقاط قوت در جذب گردشگری در منطقه بومی می باشد .
بلیران در سال ۱۳۸۷ به عنوان منطقه شماره ۲ نمونه گردشگری معرفی شده است و می طلبد مسئولان عزیز استان توجه ویژه ای به همچین منطقه بکر وزیبا برای جذب گردشگر و ایجاد اشتغال پایدار داشته باشند.



جعبه‌ابزار